Update на софтуер на автоматик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Update на софтуер на автоматик

Мнение от driver69 » 15 Мар 2013, 11:36

Колеги, имам проблем със скоростите. Когато колата се движи с около 50-60км/ч по равен път със съвсем малко газ, оборотите са около 1400. За момент падат на 1100(сменя на горна предавка според мен) и отново се качват на 1400. Малко повече или по-малко газ и проблема го няма. От немски сайтове прочетох, че се оправя с обновяване на софтуера на кутията, включително на клип в ютуб на абсолютно същия проблем.
Прилагам видео на проблема, не е мое, проблемът е същия:
http://www.youtube.com/watch?v=k0vt_Wy_Qvg

Въпросът ми е има ли някой колега, който може да го направи, на каква цена е, какво друго се променя след обновяването? Благодаря Ви много :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Re: Update на софтуер на автоматик

Мнение от SHTILL » 15 Мар 2013, 18:58

driver69 написа:Колеги, имам проблем със скоростите. Когато колата се движи с около 50-60км/ч по равен път със съвсем малко газ, оборотите са около 1400. За момент падат на 1100(сменя на горна предавка според мен) и отново се качват на 1400. Малко повече или по-малко газ и проблема го няма. От немски сайтове прочетох, че се оправя с обновяване на софтуера на кутията, включително на клип в ютуб на абсолютно същия проблем.
Прилагам видео на проблема, не е мое, проблемът е същия:
http://www.youtube.com/watch?v=k0vt_Wy_Qvg

Въпросът ми е има ли някой колега, който може да го направи, на каква цена е, какво друго се променя след обновяването? Благодаря Ви много :)

Защо преди да сменяш софтуери и т.н. не провериш нивото на маслото? И като цяло една смяна на маслото в кутията може да ти реши проблема :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 15 Мар 2013, 19:20

Колата е обслужена. Маслото е сменено с предписаното, няма нужда от доливане.
Колата е гледана в Мкар преди закупуването, където направиха пълен списък с проблемите. В скоростната кутия казаха, че няма.
Това не го бях забелязал и е по-скоро дразнещо, отколкото сериозно.
Някой правил ли е тази интервенция?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 15 Мар 2013, 22:06

driver69 написа:Колата е обслужена. Маслото е сменено с предписаното, няма нужда от доливане.
Колата е гледана в Мкар преди закупуването, където направиха пълен списък с проблемите. В скоростната кутия казаха, че няма.
Това не го бях забелязал и е по-скоро дразнещо, отколкото сериозно.
Някой правил ли е тази интервенция?

Драсни едно лично и ще ти свърша работа.

Потребител
Аватар

Мнение от pushev » 28 Мар 2013, 1:46

Колко струва едно сменяне на софтуера на скоростната кутия на е60 с по нова версия и къде с прави ?

Назад към E46