Въпрос за скоростна кутия на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за скоростна кутия на е46
Здравейте колеги,
имам проблем със скоростната кутия, вие ужасно и ми казаха, че трябва да е сменям. Моето питане е:
Дали скоростна кутия на е36 318, ще стане на моята е46 318 (М43)? Все пак цената на кутията от е36 е от 80 до 100 лв, а от е46 е към 250 лв. Получих информация от приятели, че МОЖЕ и да стане. В нета нищо не намерих и съм принуден да пиша във форума.
Искрени благодарности.
имам проблем със скоростната кутия, вие ужасно и ми казаха, че трябва да е сменям. Моето питане е:
Дали скоростна кутия на е36 318, ще стане на моята е46 318 (М43)? Все пак цената на кутията от е36 е от 80 до 100 лв, а от е46 е към 250 лв. Получих информация от приятели, че МОЖЕ и да стане. В нета нищо не намерих и съм принуден да пиша във форума.
Искрени благодарности.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Въпрос за скоростна кутия на е46
vaseggio написа:Здравейте колеги,
Искрени благодарности.
Виж първо дали има масло!!!
На мой роднина със същата кола така виеше кутията и като развих пробката източих една КАФЕНА чашка масло

Наляхме масло и от две години насам няма проблеми. Единственно през няколко месеца се проверява и долива, защото тече от семеринга на опашката.
Поздрави
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
vaseggio написа:Здравейте колеги,
Искрени благодарности.
Според РЕАЛОЕМ-а ги дават взаимозаменяеми кутиите от е 36/ е46 , при 318 -ките би следвало
да няма проблем. Освен това неотдавна попаднах на подобна тема в един чуждоземски форум,
където беше дискутирано ,че на бензинките до 2,5 л. мотори с кутии ГЕТРАГ /G 250/ всичко е
взаимозаменяемо с изключение на 6-степенните.
Ся остава някой който действително е правил свап на кутия от е36 на е46 ,да напише два реда
дали всичко е точно.
Колега ,ако се навиеш на такава смяна ,не забравяй да напишеш какъв е резултата.
Няма проблем, но ми трябва още информация.
Някой ако е правил подобна смяна, нека пише.
Някой ако е правил подобна смяна, нека пише.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
А може ли да питам аз как се сменя масло от скоростна кутия, т.е. източва се цялото или се долива просто? И какво масло бихте препоръчали като марка. Става въпрос за масло за ръчна скоростна кутия на 330d. Нямам проблеми с нея просто ме дразни, че на скорост от 110-120 км/ч се чува леко виене като стигна 130 или под 110 го няма този звук. Затова предполагам, че варианта с маслото няма да е лош. Вие как смятате колеги?
- plamen_318
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 E30 M5 F90
- Детайли за колата: e46 320ci 2001
e46 320d 1999
e30 318 coupe 1987
e60 535d lci 2009
здравейте да ви питам когато колата е на свободна скорост и е в движение кутията вие ли
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз съм почти сигурен, че кутиите на М43 в Е36 и Е46 са еднакви.
Si non confectus, non reficiat.
- IKN
- младши ентусиаст
-
SlipX написа:А може ли да питам аз как се сменя масло от скоростна кутия, т.е. източва се цялото или се долива просто? И какво масло бихте препоръчали като марка. Става въпрос за масло за ръчна скоростна кутия на 330d. Нямам проблеми с нея просто ме дразни, че на скорост от 110-120 км/ч се чува леко виене като стигна 130 или под 110 го няма този звук. Затова предполагам, че варианта с маслото няма да е лош. Вие как смятате колеги?
При мен го има същото леко виене между 105 -115 км/ч. като карам на 5-та ,но не мога да
определя на 100% дали е кутията или дифа . Това се чува само при подаване на газ ,при
отнемане на газта звука изчезва. На 4-та в тоя диапазон като че ли няма виене ,но тогава
мотора реве силно и е трудно да се определи виене.
Иначе колега не е лошо да се смени маслото ,особено ако не си сигурен какво е залято
преди това. Аз мойто го смених преди 1,5 г. с оригинално от дилъра ,но съществена
разлика няма - при мен ме дразни втората скорост ,че малко трудно влиза ,особено
на студена кутия .

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
IKN написа:SlipX написа:А може ли да питам аз как се сменя масло от скоростна кутия, т.е. източва се цялото или се долива просто? И какво масло бихте препоръчали като марка. Става въпрос за масло за ръчна скоростна кутия на 330d. Нямам проблеми с нея просто ме дразни, че на скорост от 110-120 км/ч се чува леко виене като стигна 130 или под 110 го няма този звук. Затова предполагам, че варианта с маслото няма да е лош. Вие как смятате колеги?
При мен го има същото леко виене между 105 -115 км/ч. като карам на 5-та ,но не мога да
определя на 100% дали е кутията или дифа . Това се чува само при подаване на газ ,при
отнемане на газта звука изчезва. На 4-та в тоя диапазон като че ли няма виене ,но тогава
Иначе колега не е лошо да се смени маслото ,особено ако не си сигурен какво е залято
преди това. Аз мойто го смених преди 1,5 г. с оригинално от дилъра ,но съществена
разлика няма - при мен ме дразни втората скорост ,че малко трудно влиза ,особено
на студена кутия .
Аз нямам проблем с вкарването на скоростите

plamen_318 написа:здравейте да ви питам когато колата е на свободна скорост и е в движение кутията вие ли
Да вие.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
SlipX написа:IKN написа:SlipX написа:А може ли да питам аз как се сменя масло от скоростна кутия, т.е. източва се цялото или се долива просто? И какво масло бихте препоръчали като марка. Става въпрос за масло за ръчна скоростна кутия на 330d. Нямам проблеми с нея просто ме дразни, че на скорост от 110-120 км/ч се чува леко виене като стигна 130 или под 110 го няма този звук. Затова предполагам, че варианта с маслото няма да е лош. Вие как смятате колеги?
на студена кутия .
Аз нямам проблем с вкарването на скороститеНо точно като при теб имам подобно виене. Не е лошо да сменя маслото тъй като кои знае кога е правено това. Та не казахте източва ли се или се долива?
Понеже четох за автоматичните че не е препоръчително да се сменя а само да се долива.
Аз съм "ЗА" източване на старото и наливане на новото масло. Същото като да долееш в мотора, вместо да го смениш

- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Свалял съм кутия от Е36 320 и е едно към едно с моята на Е46 (взех части от нея)
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Аз също имам проблема с виенето и с трудно влизащи скорости докато е студено ... пък и после не са прерфектни... Преди време направих грешката да източа маслото от кутята , ей така защото не знаех кога е меявано и реших аз да си знам че е ново ... нямаше грешка кутията, никакви грижи нямаше...излезе някаква чернилка от кутията, налях ново и при това от ДАРУКАР оригинално масло.Точно на 1вия километър като мина 2500 оборота започна да вие. Върнбах се при майстора и той каза че в старото масло е имало някаква добавка за да не се чува виене и за това е било черно.Попринцип освен дразнещия звук виенето(ако е слабо) не е проблем, ми каза той .Въпреки това много ме дразнеше и си взех една добавка на Лики Моли за скоростни кутии, сложиха ми я и всичко заспа за около 2-3 месеца ...после пак започна симфонията, но малко по тихо, което не ме устойва ...ама няма какво да направя вече. Ако я ремонтирам ще се изръся здраво ....Така че не се лъжете с тия добавки за скотрости ... Лики Моли е достатъчно реномиран производител на такива неща и щом тяхното не върши работя, смятайте ...
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- IKN
- младши ентусиаст
-
idrive написа:Свалял съм кутия от Е36 320 и е едно към едно с моята на Е46 (взех части от нея)
Еми значи от Е36 на Е46 стават . На ГЕТРАГ 250 им гледах предавателните числа
преди време в една таблица някъде из нашия форум май беше ,и при е 36/46 числата
бяха еднакви.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2