Неравномерно работи и трака!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci
Детайли за колата: BMW 318 ci 2002 e46 N42 valvetronic

Неравномерно работи и трака!

Мнение от ratim » 23 Фев 2013, 1:27

Здравейте на всички нов съм във форума ,за първи път купувам бмв и чесно казано ми харесва колицата ...върви яко и изглежда по същия начин.преди това карах пежо 307 дизелак :D разликата е огромна!Да си дойдем на думата четох из форума за подобен проблем като моя ,но не намерих отговора.Колицата е е46 2002 N42 Когато работи на място колата и леко ,,бъзикам газта'' не реагира както трябва да вдига оборотите а глъхне ,претриса и някой път гасне,ако е изфорсирам няма проблеми .Има и едно тракане след като загрее колата до 2500 оборота лек звук като все едно тракат клапани ,но не е силен.Направи ми впечатление ,че като откача буксата на дебитомера всичко спира ,което описах.Смених го с друг ,помислих че е от него ,но не ее !Някой който познава този двигател нека ме насочи какво се случва при разкачането на дебитомера и мотора се успокоява.Да спомена ,че като е включен дебитомера не чувам дросела,а като е изключен го чувам както отваря при подаването на газ. Стъпков мотор мисля ,че нямам ,а за потенциометър на дросела не съм сигурен.Моля помагайте ,че не искам да си карам колата така :cry: мерси предварително на всички

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Неравномерно работи и трака!

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Фев 2013, 11:05

Дебитомера е най-добре да го провериш на диагностика или да му мериш стойностите. Не съм сигурен дали и не иска обучение, не ги чувам много е46-ците :mhihi: Но по принцип при заминал дебитомер като го разкачиш двигателя заработва по-добре. Тракането го опиши по-подробно - може да са повдигачи. В тоя ред на мисли смени маслото, ако не си го направил.

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 23 Фев 2013, 11:33

Колега дебитомера е нов бош оригинален ,казах че и с двата няма разлика.Също написах ,че като искарам буксата на дебитомера колата се оправя и тракатането изчезва .Повдигачите ще чукат постоянно ,предполагам.Проглема според мен е нещо свързано с работата на дебитомера. http://www.youtube.com/watch?v=LNk6ezMicsQ звука е като този ,но е много по -тих до 2500 го има като е запаля почва ,след като спре електронния смукач :D .Маслото ,масления и въздуния са сменени.Колата няма проблем с вървенето има мощност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 23 Фев 2013, 12:59

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 23 Фев 2013, 16:18

Колега, като откачиш дебитомера работата на мотора се изменя, разхода се вдига и колата просто спира да върви. При дизелите може дори да изпушва синьо от прецакан дебитомер! Направи една диагностика с живи данни и виж каква песен пее колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 23 Фев 2013, 17:05

ratim написа:Колега дебитомера е нов бош оригинален ,казах че и с двата няма разлика.Също написах ,че като искарам буксата на дебитомера колата се оправя и тракатането изчезва .Повдигачите ще чукат постоянно ,предполагам.Проглема според мен е нещо свързано с работата на дебитомера. http://www.youtube.com/watch?v=LNk6ezMicsQ звука е като този ,но е много по -тих до 2500 го има като е запаля почва ,след като спре електронния смукач :D .Маслото ,масления и въздуния са сменени.Колата няма проблем с вървенето има мощност.

Грешката, която ти е набита при махане на буксата, изтрил ли си?

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 24 Фев 2013, 0:45

Така направих диагностика ,няма никакви грешки освен тази за дебитомера изтрита е.промяна няма никаква.софтуера на програмата ,с която е проверена колата е оригинален.сега с електронна част всичко е наред.трябва да се тарси механично нещо.възможно ли е да прави така от свещи или вакуум?

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 24 Фев 2013, 22:20

Никой не се отзовава :( ще добавя че бях при един майстор и пусна отново диагностика и ми каза ,че дебитомера който съм сменил и той не работи.Възможно е аз го купих 2ра ръка от ибей...Питах защо така мисли и той ми показа едни данни ,че не са в нормите и на 2та дебитомера които имам.Трябвал ми нов.Чукането ми каза ,което се чува е понеже заради неизправният дебитомер в цилиндрите няма нормално подаване на въздух и се получава незнам си къв микс и чука.Искарана е буксата сега и както казах и по-рано няма проблем,той каза че може да гори повечко ,но да го сменя с работещ.??Питам се дали с тези стойности може да определи ,че не е в ред дебитомера???На компютърната диагностика не излизала грешката ,защото той реално работел ,но не с правилни стойности????? Нека който е наясно ми отговори колеги .Благодаря ви!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 25 Фев 2013, 9:50

Следа като си откачал буксата и се оправя, смени дебитомера.
Хваща се неработеш дебитомер по стойности. В търсачката има доста обширни теми за дебитомери!

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 27 Фев 2013, 1:28

Всичко е точно!пратиха ми нов дебитомер от тези които го бях купил и сега двигателя е тип топ :D :bchug:

Потребител
Аватар

Re: Неравномерно работи и трака!ПОМОЩ

Мнение от ratim » 04 Мар 2013, 15:53

Здравейте отново :( с голямо разочарование ви споделям ,че проблема не е в дебитомера и незнам от къде е.тези майстори в Англия ми казват на компютърна диагностика нищо и няма смени дебитомера ,ама с нов не от ибей 2ра ръка.смених го понеже стойностите му на празен ход не били правилни и ок паля двигателя с новия бошовски дебитомер и карам няма проблеми.оборотите не играят колата върви не се чува това леко чукане до 2500 3000 оборота.спирам колата и паля отново и извода до който сам стигам е че колата сама прецаква дебитомера и започва да играят оборотите на свободна а ако започна да ,,бъзикам'' педала на газта все едно започва да работи на 3 цилиндъра и тресе яко....Няма на кой да оставя колата повечето майстори в Англия са некомпетентни ..:( дайте ми някакво предположение къде да търся проблема.Интересното е че както и по-горе казах искарам ли буксата на дебитомера спира да прави така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 04 Мар 2013, 22:26

А ако я изгасиш и запалиш отново оправя ли се?Защото аз съм имал такъв проблем и се оправи с ъпдейт на софта на колата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 05 Мар 2013, 10:39

Погледни си клапана на картерните газове. Като се свали и се надуе минава ли въздух, е заминал.

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 05 Мар 2013, 18:43

Не се оправя като изгася и запаля отново.А за клапана на картерните четох много и не видях да има подобни симптоми като моите.ако ще го проверявам на този мотор е под колекторите и ще ми отнеме много време за да го проверя ,а и не съм сигурен дали няма да се обърка нещо. :shock: от къде идва чукането на клапаните ми е интересно ??искарам ли дебитомера не чукат и оборотите не мърдат ,обаче са ниски на около 600 -650 ...ако е клапана на картерните възможно ли е да бърка горивната смес в цилиндрите и от там да се получава чукането ?

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 07 Мар 2013, 1:04

Какво означава ,когато отворя капачката за маслото и сложа ръка колата започне да глъхне?

Следваща

Назад към E46