Мирише на изгоряло и не пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мирише на изгоряло и не пали

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 10:34

Здравейте колеги тази сутрин когато отидох да запаля колата си ми направи впечатление лека миризма на изгоряло, но въпреки това сложих ключа и опитах да запяла. Стрелката на температурата отиде на макс и стартера въобще не въртеше. Забравих дакажа че едва отключих и то ръчно само успях да махна алармата.
Предполагам че всичко идва от вчерашния ремонт който правих на таралежа по описание в раздел Е39. След като бях направил всичко и сложих таралежа ми направи впечатление че присветна единия транзистор. Моля дайте съвети или направо телефон на някой който евентуално може да види колата мерси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Мирише на изгоряло и не пали

Мнение от DiGital » 16 Яну 2013, 11:01

Нещо колега....да присветне трансистор :) Мани го тоя таралеж и виж напражението на батерията колко е.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 11:13

Значи успях да запаля колата, акумулатора ми беше изцеден на 5 волта. Сложих резервния запали, проблеми засега не виждам освен това че се стига до тук и че мирише на изгоряло. Сега ще разглабям да видя таралежа как е.
Къде мога да отида евентуално да замерят за утечка и евентуално някаква диагностика на ел.системата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Яну 2013, 15:05

Аз немога да разбера за какво е тая тема, като нещата Ти са ясни? :dunno:
Ремонтираш си таралежа, а не можеш сам да премериш за утечка?
Колегата Oci, ремонтира успешно таралежите, успех. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 15:18

Ами колега не ми е ясно каква е причината да мирише на изгоряло и да ми е изцеден акумулатора. Най-странното е, че в момента колата работи без грешки-парното също. Погледнах самия таралеж и видях, че силикона е леко издут и от там идва миризмата на изгоряло. Вече не знам дали да пипам сам, затова ми се искаше някой друг да я види. Ако да речен е изгорял единия транзистор на регулатора може ли да си работи нормално парното?
Най-лошото е, че акумулатора ми беше на една седмица Bosch Silver S5. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 16 Яну 2013, 16:18

Чест симптом за заминал таралеж е изтощения акумулатор. Според мене нещо не си го ремонтирал като хората този таралеж :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Яну 2013, 16:44

Колега - драсни едно лично на Oci и се разберете да си вземеш читав таралеж от него.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 18:06

Значи преди малко мерих консумацията на ток. Целият проблем идва от едно бучене от към климатроника, което всъщност ми черпи доста ток. Докато заспи колата има 1.3А консумация. Питах вчера и ми казаха че това жужене от перката било нормално, но според мен не. Когато заспи колата консумацията пада на 0.2A което си е напълно в нормите с работеща аларма,а и бученето спира.
Сега идва другият въпрос - как аджеба карах 5 месеца със стария акумулатор така, а новият който е на една седмица се скапа толкова бързо. Не изключвам проблема да е бил в следствие на вчерашният ремонт на таралежа.
Като цяло парното си работи няма проблеми, единствено бученето след гасене на колата ме притеснява. Нормално ли е и ако не от къде може да бъде проблема?
Последна промяна asotsf на 16 Яну 2013, 19:10, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DiGital » 16 Яну 2013, 18:32

Бъркаш мерната еденица. По скоро да е А .
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 20:48

Според това, което казват по чуждите форуми въпросното бръмчене идва от температурния сензор на климатика, който всъщниост е някаква перка която смуче въздух от купето и която би трябвало да спира с гасенето на колата, да ама не. Консумация над 0.5А не е нормална а тук говорим за 1.1А. Според тях проблемът идва от таралежа точно. Някой с подобен проблем, който да го потвърди? Така или иначе нещата си отиват към нов таралеж май, но ще изчакам да ми се зареди акумулатора преди да правя каквото и да е. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Яну 2013, 21:31

asotsf написа:Според това, което казват по чуждите форуми въпросното бръмчене идва от температурния сензор на климатика, който всъщниост е някаква перка която смуче въздух от купето и която би трябвало да спира с гасенето на колата, да ама не. Консумация над 0.5А не е нормална а тук говорим за 1.1А. Според тях проблемът идва от таралежа точно. Някой с подобен проблем, който да го потвърди? Така или иначе нещата си отиват към нов таралеж май, но ще изчакам да ми се зареди акумулатора преди да правя каквото и да е. :)

Щом е замирисало на изгоряло и си видял, че транзистора е окъсил няма какво да се чудиш този таралеж или е за боклука или трябва да го отвориш и правиш наново, консумацията ти е от него можеш да го провериш като откачиш буксата на ежко или му махнеш предпазителя и да мериш тогава и ще видиш, че всичко ще си дойде на мястото, вентилаторчето, което обдухва датчика на вътрашната температура в модула на климатроника след 16-тата минута спира и неговата консумация е нищожна така, че няма как то да ти свали акумулатора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DiGital » 16 Яну 2013, 22:12

Тоя новия акумулатор си му видял сметката. Дори дасе заради файда. Сега тази нощ и резервния ще оправиш. Махай го тоя бодил и тва е поне утре сутрин да запалиш, не саседите на гледат от терасата и дасе смеят на бавареца.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 16 Яну 2013, 22:16

Той резервния вече е минал по тоя път, за жалост. Иначе сега съм откачил клемата вече.
Най-тъпото е, че тръгнах да оправям ежа точно с цел да запазя новия акумулатор, а то кво стана..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 17 Яну 2013, 10:09

Ако се отлага решаването на проблема може да мине "по-тънко".На новата батерия и няма нищо напразно се вайка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 17 Яну 2013, 15:46

Неприятна картинка:
Изображение

Следваща

Назад към E46