Защо перката не спира с останалите консуматори?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Защо перката не спира с останалите консуматори?

Мнение от dzvonko » 14 Яну 2013, 11:21

Упралението на перката на радиатора си заминава. Ясно ми е, че трябва да се смени, но има един въпрос, който изниква.
Нали при Е46 тока към всички консуматори се прекъсва след 16мин? Защо и на перката не се прекъсва също? Така ми падна акумулатора един път, но тъй като ще сменям перка пролетта ме интересува какво мога да направя, за да не остана пак така изненадан. Как да накарам и тока към перката да спре след 16мин, а не след като падне акумулатора.

e30s live forever
Аватар

Re: Защо перката не спира с останалите консуматори?

Мнение от sachs » 14 Яну 2013, 11:28

dzvonko написа:Упралението на перката на радиатора си заминава. Ясно ми е, че трябва да се смени, но има един въпрос, който изниква.
Нали при Е46 тока към всички консуматори се прекъсва след 16мин? Защо и на перката не се прекъсва също? Така ми падна акумулатора един път, но тъй като ще сменям перка пролетта ме интересува какво мога да направя, за да не остана пак така изненадан. Как да накарам и тока към перката да спре след 16мин, а не след като падне акумулатора.

Kъм перката имаш постоянен плюс,маса и управление от 0 до 5 волта от DDE-то.Изключи буксата н а перката и няма да ти пада акумулатора,но има голяма вероятност да прегрееш колата.По-добре смени перката още сега,не чакай пролетта.Има и други варианти да прекъснеш плюса и перката да си работи,но са яко цигания,така че най-добре смени перката и давай газ ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Яну 2013, 11:57

най-добрия вариант е друга перка и то от фейс с железния модул той е по-здрав и почти не разваляем, но дори да се працака лесно се ремонтира, аз лично съм оправил доста фейсови, но има вариант за закърпване на положението като се сложи реле след модула директно към мотора на перката като модула към мотора пуска постоянен плюс а минуса е управляващ, та релето през масата и така с ключе но това е компромис и означава гледана и постоянно следене на температурата и перката минаги се пуска на макс, но за мен лично това не си струва взима се една перка от новия фейс с новия модул и нещата се рашават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 14 Яну 2013, 12:21

Благодаря за точните отговори. Смяна ще е, ама малко по-късно.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Яну 2013, 13:45

Засега може просто да си разкачаш едната клема на акумулатора - така няма да има изненади.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Яну 2013, 15:00

Zagy написа:Засега може просто да си разкачаш едната клема на акумулатора - така няма да има изненади.

Или 50 амперовия предпазител при бушоните той е най от ляво сваля се и се слага всеки път преди потегляне или го маха и си следи температурата на мотора.

Назад към E46