Проблем при палене на 320д 136к.с. Моля за помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Служебно м3

Проблем при палене на 320д 136к.с. Моля за помощ!

Мнение от phnkk » 13 Яну 2013, 21:40

Здравейте колеги. Преди 5 мин реших да скоча до магазина, качвам се в колата паля и започва яко трисане, оборотите полудяват не могат да спрат стрелката на едно място. Отзад пуши яко бял дим, на земята под ауспуха хвърля нафта. Опитвам се да е изфорсирам ма не става, не може да се изфорсира. Утре смятам да проверя филтри макар, че малко се съмнявам да е от тях. До сега винаги съм карал с дизел на Шел, един път реших да сменя и заредих от Петрол и ето какво се случи. Възможно ли е да са ми сложили бензин ?!?! Никъв шанс според мен. Моля кажете къде може да е проблема.

Потребител
Аватар

Re: Проблем при палене на 320д 136к.с. Моля за помощ!

Мнение от phnkk » 14 Яну 2013, 11:58

Колеги никой ли си няма идея от какво може да е тва ?! Чуда се от къде да започна, страх ме е да е карам така до сервиз.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 14 Яну 2013, 12:12

направи една диагностика като за начало
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Яну 2013, 13:47

На Шел обикновенната нафта е пълен боклук. Ако си сипвал такава досега може лукойлската нафта (която е по-хубава) да е разкиснала някакви наслоени боклуци по горивната система и нещо да се е задръстило.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от phnkk » 14 Яну 2013, 14:37

До сега съм е карал винаги с Шел нафта и никви ядове. Обаче знам вече, че Петролската е леш. Преди малко ходих и сложих V-Power + добавка на Castrol с идеята ако е от нафтата проблема да се продуха малко и да се оправи. Да обаче не. Запали поработи на място оправи се тресенето. Влезна в обороти и мърка като котенце. Да обаче като тръгна да е карам не мога да е изрежа повече от 1700 - 1800 оборота. При опит да го направя колата придърпва много. По таблото лампите всичко си е наред. Закачихме е с един приятел и извади 3-4 грешки на клапа за впръскване на помпа, датчик на помпа, общо взето 3-4 грешки и всичките са на помпата, изрихме ги и след като е запалихме веднага пак регистрира същите грешки. Мисля, че проблема е в помпата и ще се насоча директно към разглобяването й. Ако имате други идеи моля споделете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 18 Яну 2013, 18:41

phnkk написа:До сега съм е карал винаги с Шел нафта и никви ядове. Обаче знам вече, че Петролската е леш. Преди малко ходих и сложих V-Power + добавка на Castrol с идеята ако е от нафтата проблема да се продуха малко и да се оправи. Да обаче не. Запали поработи на място оправи се тресенето. Влезна в обороти и мърка като котенце. Да обаче като тръгна да е карам не мога да е изрежа повече от 1700 - 1800 оборота. При опит да го направя колата придърпва много. По таблото лампите всичко си е наред. Закачихме е с един приятел и извади 3-4 грешки на клапа за впръскване на помпа, датчик на помпа, общо взето 3-4 грешки и всичките са на помпата, изрихме ги и след като е запалихме веднага пак регистрира същите грешки. Мисля, че проблема е в помпата и ще се насоча директно към разглобяването й. Ако имате други идеи моля споделете.

":Закачихме е с един приятел и извади 3-4 грешки на клапа за впръскване на помпа, датчик на помпа, общо взето 3-4 грешки и всичките са на помпата, изрихме ги и след като е запалихме веднага пак регистрира същите грешки. Мисля, че проблема е в помпата и ще се насоча директно към разглобяването й. Ако имате други идеи моля споделете."
Аз залагам на авансатора(авансовия клапан)

Назад към E46