От дизелов към присаждане на бензинов мотор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- nashku
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л
От дизелов към присаждане на бензинов мотор
Здравейте, колеги! Мой приятел има 320д 136 коня и наскоро стана проблема Runaway diesel. Ремонта излиза доста солен и се чуди дали да не сложи бензинов мотор. Имам следните питания:
1. До колко е възможно това?
2. Към кой бензинов агрегат да се ориентира?
3. Какво ще е нужно да се смени освен двигателя и може ли нещо да се ползва без проблем от старите части? Например: скоростна кутия, диференциал, съединител и др.
Ако се сетим още въпроси ще ги допълваме в темата. Моля не реагирайте остро, а споделете мнение като по-компетентни. Ще очакваме Вашите отговори с нетърпение. Благодаря предварително на всички отзовали се! Поздрави и много безаварийни!
3. Какво ще е нужно да се смени освен двигателя и може ли нещо да се ползва без проблем от старите части? Например: скоростна кутия, диференциал, съединител и др.
Ако се сетим още въпроси ще ги допълваме в темата. Моля не реагирайте остро, а споделете мнение като по-компетентни. Ще очакваме Вашите отговори с нетърпение. Благодаря предварително на всички отзовали се! Поздрави и много безаварийни!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: От дизелов към присаждане на бензинов мотор
nashku написа:Здравейте, колеги! Мой приятел има 320д 136 коня и наскоро стана проблема Runaway diesel. Ремонта излиза доста солен и се чуди дали да не сложи бензинов мотор. Имам следните питания:
1.Невъзможни неща няма.Всичко опира до пари време средства и нерви.
2.Колкото по-голям толкова по-добре (Мечо пух..)
3.Тук немога да отговоря тъй като не съм много запознат,но това което знам от майсторите e,понеже преди се интересувах,за да сложа бензинов мотор на 320Cd E46 facelift coupe,трябва да се смени всичко отдолу от - до както и самия мотор,но примерно за да сложа 330Cd,ще е доста доста по лесно и евтино...та в този ред на мисли,по спомен доста неща не ставаха от дизела на бензин,някой колега от тук ако знае повече нека каже.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Както е писал Макс, невъзможни неща няма, но въпроса е до колко си струва и накрая като удариш чертата колко сериозна сума ще си дал.
За мен най доброто решение е да не се занимаваш с ремонти, а да си вземеш от донор същия мотор и просто да го смениш. Знаеш че можеш да купиш цяла кола за малко пари или направо мотор от някой който кара коли от Англия за части.
Поздрави и успех!
За мен най доброто решение е да не се занимаваш с ремонти, а да си вземеш от донор същия мотор и просто да го смениш. Знаеш че можеш да купиш цяла кола за малко пари или направо мотор от някой който кара коли от Англия за части.
Поздрави и успех!
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Двигател,скоростна кутия,диференциал,труд,посещение в КАТ за нов талон.Преди години обмислях варианта от бензинов към дизелов,защото ми бяха омръзнали изпарител,клапани,бутилка и т,н. Моето решение беше друга(дизел)кола.Дори без пари да се намери бензиновия двигател не си заслужава "разправийте".При колегата е дизел- безин но ефекта е пак такъв.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
stoimenov_1958 написа:Двигател,скоростна кутия,диференциал,труд,посещение в КАТ за нов талон.Преди години обмислях варианта от бензинов към дизелов,защото ми бяха омръзнали изпарител,клапани,бутилка и т,н. Моето решение беше друга(дизел)кола.Дори без пари да се намери бензиновия двигател не си заслужава "разправийте".При колегата е дизел- безин но ефекта е пак такъв.
Добре а горивна система,резервоар и т.н...и по-интересното ми е в КАТ..
Питам защото и аз съм го мислил,не за друго а просто имам мотор 2.8 с карантите но без диф,скорости...предполагам и окачването трябва да се смени също.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Gqbriel написа:stoimenov_1958 написа:Двигател,скоростна кутия,диференциал,труд,посещение в КАТ за нов талон.Преди години обмислях варианта от бензинов към дизелов,защото ми бяха омръзнали изпарител,клапани,бутилка и т,н. Моето решение беше друга(дизел)кола.Дори без пари да се намери бензиновия двигател не си заслужава "разправийте".При колегата е дизел- безин но ефекта е пак такъв.
Добре а горивна система,резервоар и т.н...и по-интересното ми е в КАТ..
Питам защото и аз съм го мислил,не за друго а просто имам мотор 2.8 с карантите но без диф,скорости...предполагам и окачването трябва да се смени също.
Във КАТ се отива с документа за двигателя и договор за покупкопродажба,за да се знае че не е краден и .......

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Не зная при смяна от дизел на бензин дали не се ходи и до ... ТЕХНОТЕСТ?! При смяна на един, с друг, по-голям бензин /пример от 1.4 към 1.6/ знам, че се ходи на Технотест. Не е лошо да се проучи и този въпрос. А там май не са много сговорчиви! 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
7 мнения
• Страница 1 от 1