Въпрос за акумулатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Въпрос за акумулатор
Здравейте колеги,
Акумулатора ми е пред умиране и съответно се поинтересувах какви средства ще са ми необходими за нов, при това добър.Спрял съм се на Bosch S5. Ама не ми е ясно с какъв пусков ток да търся.В RealOM излиза че алтернаторите за моя модел (Е46 320i, Sedan 10/1999) са 2- единия е 90, а другия 120Аh.Предполагам моя е по-малкия и съответно ще взема батерия с 80 или 85Ah, но стартера ми не знам с какъв максимален пусков ток е.Тези акумулатори са с около 670 до около 800 A пусков ток, което е голяма разлика и идеята ми е да не се повреди нито акумулатора, нито страртера.Модела на номера на стартера ми е 12411740379, ама по него нищо не успях да открия като технически данни, освен че е 1,4 Kw. Ако някой е по-запознат ще съм много благодарен ако ме свентне по този въпрос.Търсих из темите , но точно каквото ме интересува не открих.Всеки пише - Абе взимай някаквъв и не го мисли ...или слагай 100Ah ...което пак е глупаво при положение че няма да мойе да го зареди алтернатора.Ама всеки си решава за себе си... аз искам да взема правилния продукт, като не давам 400лв за Оригинален, разбира се
Акумулатора ми е пред умиране и съответно се поинтересувах какви средства ще са ми необходими за нов, при това добър.Спрял съм се на Bosch S5. Ама не ми е ясно с какъв пусков ток да търся.В RealOM излиза че алтернаторите за моя модел (Е46 320i, Sedan 10/1999) са 2- единия е 90, а другия 120Аh.Предполагам моя е по-малкия и съответно ще взема батерия с 80 или 85Ah, но стартера ми не знам с какъв максимален пусков ток е.Тези акумулатори са с около 670 до около 800 A пусков ток, което е голяма разлика и идеята ми е да не се повреди нито акумулатора, нито страртера.Модела на номера на стартера ми е 12411740379, ама по него нищо не успях да открия като технически данни, освен че е 1,4 Kw. Ако някой е по-запознат ще съм много благодарен ако ме свентне по този въпрос.Търсих из темите , но точно каквото ме интересува не открих.Всеки пише - Абе взимай някаквъв и не го мисли ...или слагай 100Ah ...което пак е глупаво при положение че няма да мойе да го зареди алтернатора.Ама всеки си решава за себе си... аз искам да взема правилния продукт, като не давам 400лв за Оригинален, разбира се

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Въпрос за акумулатор
bо666 написа:Здравейте колеги,
колега това което си го чел за 100 Аh се отнася за дизелите те там колегите слагат 90 и нагоре амперчаса, докато твоята кола е бензинова и 60 амперчаса да му сложиш няма да има проблем при теб няма толкова голямо значение пусковия ток, докато при дизела е важно заради подряващите свещи те все пак черпят доста ток и после там компресията на мотора е по-голяма и затова пусковия ток е важен за да може при стартиране мотора да се развирти добре, но при теб нещата стоят по друг начин.
Според аутодата акумулатора за твоята кола е 70 ah, като пусковия ток вече на 670 А му е предостатъчно пак ти казвам при бензина не е от значение толкова още повече твоя двигател е 2000 куб не е някой 5 литров.
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Можеш да си направиш справка тук: http://www.varta-automotive.com/index.p ... =en&range=
Аз там видях какви акумулатори са подходящи за моята кола, макар че не си взех Варта.
Аз там видях какви акумулатори са подходящи за моята кола, макар че не си взех Варта.

- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите
Доста ми се поизясниха нещата ... Мерси и за линка ... Варта пак никак не са лоши и ще проверя цени и за тях 

Не го мисли въобще. Отивай в някой магазин и купувай това, което ти е най-изгодно. За твоя двигател и 70Ач да вземеш няма да имаш никакъв проблем. Просто заложи на по-висок клас акумулатор. В твоя случай по-добре да вземеш 70Ач S6 на Бош вместо 85Aч S4, примерно.
п.п. Аз лично бих заложил на Varta Silver Dynamic или на Exide Premium
п.п.2 Ако заложиш за Exide AGM EK700, този акумулатор ще надживее автомобила ти със сигурност. Но си е към 300лв.
п.п. Аз лично бих заложил на Varta Silver Dynamic или на Exide Premium
п.п.2 Ако заложиш за Exide AGM EK700, този акумулатор ще надживее автомобила ти със сигурност. Но си е към 300лв.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Донякъде ще съм офтопик, но ще споделя при мен какво стана. Акумулатора ми е от 2008 и последните седмици все по трудно палеше сутрин. Бях се засилил да го сменям, все пак е на годинки вече. Отидох при един акумулаторджия и той ми го замери с някакъв специален уред и каза, че просто има нужда от продължително зареждане. Все пак колата я карам предимно в града на кратки разстояния при което 10 мин. работа на мотора не може да възтанови изразходеното за запалване. Викам си ОК, имах плануван път 200км, след който вярвах че ще се зареди. Да ама не. Нужен е т.нар. тренировъчен цикъл (разряд-заряд). И така след разряд и заряд по книга, акумулатора ми е като нов!
Много е важно обаче, ако решиш да правиш заряд и разряд, да прочетеш как точно се прави, за да не предобриш нещата. Има доста инфо в нета ако се разровиш.
Дано съм бил полезен, макар и не точно по темата.
Много е важно обаче, ако решиш да правиш заряд и разряд, да прочетеш как точно се прави, за да не предобриш нещата. Има доста инфо в нета ако се разровиш.
Дано съм бил полезен, макар и не точно по темата.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Точно в темата си колега
Ще поровя из нета за това ... Все пак кой бяха от това да спести поне 200 кинта
За колега по-горе : Загледах ги и на Варта акумулаторите от линка от клегата
Ще им проверя цените, но със сигурност ще заложа на по-високия клас .... В случай че това с разреждането и зареждането не даде резултат
Както се сещате парите са проблема
То е напълно ясно че новто е най-добре

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Ако говорим за конкретна марка, бих ти препоръчал Exide. Като цяло има доста добри отзиви от тях, включително и аз съм доволен. Моят е Exide Premium 77 Ah и 760 А стартов ток, на 2 години и досега не съм имал никакви ядове.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Бус Спринтер с акумулатор EXIDE Premium купен нов преди 3 години , пали без никакви проблеми, зима лято , буса стои само на открито !

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега няма как да си купиш какьвто и да е акумолатор поради следната причина : Когато отидеш в магазин за акумолатори , ти предлагат акумолатор , който е точно за твоята кола , по каталог според модел , двигател , кубатура . Ако вземеш акумолатор който не отговаря на изискванията , който писах преди малко НЯМА да има гаранция , и ако нещо стане с него гориш
. Така че , отивай в някой магази с репутация и купувай 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
krasi2bmw написа:Привет колега няма как да си купиш какьвто и да е акумолатор поради следната причина : Когато отидеш в магазин за акумолатори , ти предлагат акумолатор , който е точно за твоята кола , по каталог според модел , двигател , кубатура . Ако вземеш акумолатор който не отговаря на изискванията , който писах преди малко НЯМА да има гаранция , и ако нещо стане с него гориш. Така че , отивай в някой магази с репутация и купувай

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Тук мисля, че идеята е "кой е на-подходящия акумулатор от тези, които стават за съответната кола".
Ясно е, че 100 Ah не става... Но в случая човекът може да си сложи от 70 до 85 Аh какъвто акумулатор си иска, въпроса е кой е най-удачен избор като марка/клас, стартов ток, цена и т.н.
Съгласен съм напълно с колегата oci че за бензинов автомобил не е кой знае колко жизненоважно акумулаторът да е с възможно най-много амперчасове и пусков ток.
Ясно е, че 100 Ah не става... Но в случая човекът може да си сложи от 70 до 85 Аh какъвто акумулатор си иска, въпроса е кой е най-удачен избор като марка/клас, стартов ток, цена и т.н.
Съгласен съм напълно с колегата oci че за бензинов автомобил не е кой знае колко жизненоважно акумулаторът да е с възможно най-много амперчасове и пусков ток.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
13 мнения
• Страница 1 от 1