Вибрации при спиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Вибрации при спиране

Мнение от mitev85 » 10 Яну 2013, 0:13

Колеги смених лятото предни дискове и всички накладки на колата и когато вдигна над 100.. и започна да намалям и усещам вибрации във волана, със нови гуми съм, лятото сложих дискове брембо и накладки джурид - има ли вариант вибрациите да се причиняват от неизправност в спирачните апарати или спирачната течност да не е добра...? Поздрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Вибрации при спиране

Мнение от koleto_78 » 10 Яну 2013, 1:20

Като ги сложи новите дискове имаше ли ги вибрациите или от скоро се появиха?Може да са кривнали вече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 10 Яну 2013, 3:53

koleto_78 написа:Като ги сложи новите дискове имаше ли ги вибрациите или от скоро се появиха?Може да са кривнали вече.

Ами колега чесно казано незнам.. или не съм обърнал внимание или ги е нямало.. но помня че със старите дискове отново си беше така и бяха за смяна и се надявах да се оправи след смяната... но уви.. :dunno: когато съм с по висока скорост 150-160 и ми се наложи рязко да намаля и се чува и лек шум..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Яну 2013, 7:27

Отиди на диагностика на ходовата част отпред. Такива вибрации се получават от скъсани тампони на носачите, а също и от много разбити шарнири. Ако се налага смяна на тампоните най-добре сложи плътни, ще те изкарат доста по-дълго.

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Мнение от danchokokov » 10 Яну 2013, 9:25

Имах подобен проблем 320i 99г.. И така смених дисковете карах около месец и отново като натиснех спирачката при по висока скорост тресеше волана. Занесох ги на стругар да ги престърже, като ги замери имаше десети изкривяване. Един летен ден карах с отворен прозорец и се чуваше слабо стържене от предните колела ,като пипнех джантата беше топла при условие че карах извън града и не съм ползвал спирачка.И тогава смених маркучите!При мен се оказа че маркучите към апаратите на предните колела се бяха по-раздули и задържаха спирачната течност да се върне изцяло.От тогава не съм имал проблем! Занеси дисковете на стругар, да ги измери докато ги върти на струга,ако са криви ще ги престърже. Около 20лв. взимат. И ако след време пак се появят тези вибрации имай едно на ум откъде може да е. Но ако дисковете не са криви виж си ходовата част!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 10 Яну 2013, 17:10

Преди 2 седмици колата ми излезе от сервиз в който ми правиха ходовата част - смениха ми десен шарнир, тампони на стабилизираща щанга, предни армотиьори и тампоните с лагера и тръгвам аз по един паваж с ниска скорост и се чува едно хлопане... на моменти е не винаги.. ужас.. полудях.. отивам отново в свервиза тоя гледа вика.. рейката има лек луфт.. викам си така и така съм се хванал на хорото сваляме и рециклираме, слагам я пак.. и има промяна но не е като да не се чува отново хлопане... отново потропва на моменти на паважа.. незнам вече какво да правя.. ще сменя скоро и накрайниците дано да спре! Тампоните на носачите ги гледахме когато я правиха... и са здрави, защото съм купил два нови оригинални... но в сервиза казват няма смисал да ги сменяш. Може би проблема е в спирачните маркучи... или са ми продали спирачни дискове ментета... въпреки че ги сменях в Англия... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 10 Яну 2013, 17:13

А и да добавя като пипна с ръка предните дискове... ми изглежда че не са идеално гладки.... нямам в предвид че са криви ами по самата повърхност има леки неравности..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 10 Яну 2013, 17:13

Смени си и задните дискове, преди да са изръмбили новите накладки.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 10 Яну 2013, 17:16

KPETEH написа:Смени си и задните дискове, преди да са изръмбили новите накладки.

Колега аз ги смених преди .. едни 6000-7000 км.. сигурно вече е късно.. но задните дискове не бяха за смяна... невярвам вибрацията във волана да е от задните дискове?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 11 Яну 2013, 7:29

mitev85 написа:А и да добавя като пипна с ръка предните дискове... ми изглежда че не са идеално гладки.... нямам в предвид че са криви ами по самата повърхност има леки неравности..

По самия радиус на диска може да има неравности, но това не гарантира, че е крив.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 11 Яну 2013, 11:59

Колега аз ги смених преди .. едни 6000-7000 км.. сигурно вече е късно.. но задните дискове не бяха за смяна... невярвам вибрацията във волана да е от задните дискове?

При мен точно от тях бяха вибрациите (е34 комби) Като теб смених предни сосе накладки, но чак като смених и задните тресенето изчезна. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 11 Яну 2013, 13:19

KPETEH написа:

При мен точно от тях бяха вибрациите (е34 комби) Като теб смених предни сосе накладки, но чак като смених и задните тресенето изчезна. Успех

Колега имаш в предвид като си сменил и задните дискове ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 11 Яну 2013, 13:35

Купих колата след като явно беше седяла доста време без да се кара. Предните смених защото тресеше при спиране след като я докарах от Хасково до София, обаче тресенето остана. Видимо бе, че задните дискове и накладки не контактуват по цялата си повърхност(ръждата по тях не се беше изчистила изцяло). Смених дисковете и накладките с други(не нови) и нещата заспаха.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 13 Яну 2013, 6:01

mitev85 написа:Колеги смених лятото предни дискове и всички накладки на колата и когато вдигна над 100.. и започна да намалям и усещам вибрации във волана, със нови гуми съм, лятото сложих дискове брембо и накладки джурид - има ли вариант вибрациите да се причиняват от неизправност в спирачните апарати или спирачната течност да не е добра...? Поздрави

Да колега има шанс да имаш запекъл някой спирачен апарат ..при мен същото..нови гуми зимни,нови дискове с накладки,и като ускорявам няма проблем примерно ускорявам до 130-40 и като пусна педала на гаста БЕЗ да пипам спирачката почва едно тресене отпред вляво..забил е апарата и иска рециклиране :!: Но не е 100% това проблема при теб,трябва да се погледне :yes: Също така си виж тампоните на носачите,и ходовата част задължително.

mitev85 написа:
koleto_78 написа:Като ги сложи новите дискове имаше ли ги вибрациите или от скоро се появиха?Може да са кривнали вече.

Ами колега чесно казано незнам.. или не съм обърнал внимание или ги е нямало.. но помня че със старите дискове отново си беше така и бяха за смяна и се надявах да се оправи след смяната... но уви.. :dunno: когато съм с по висока скорост 150-160 и ми се наложи рязко да намаля и се чува и лек шум..

Колега имай впредвид,че тези дискове са точно толкова брембо колкото аз съм папа Римски..тия в България и изобщо на такава смешна цена от сорта на 80-100 лв тия перформанс дискове са си чисти турски ментета.

И все пак..не е 100% че са ментета просто казвам да си имаш едно наум..
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 13 Яну 2013, 17:00

Maximilian-E46 написа:
mitev85 написа:Колеги смених лятото предни дискове и всички накладки на колата и когато вдигна над 100.. и започна да намалям и усещам вибрации във волана, със нови гуми съм, лятото сложих дискове брембо и накладки джурид - има ли вариант вибрациите да се причиняват от неизправност в спирачните апарати или спирачната течност да не е добра...? Поздрави

Да колега има шанс да имаш запекъл някой спирачен апарат ..при мен същото..нови гуми зимни,нови дискове с накладки,и като ускорявам няма проблем примерно ускорявам до 130-40 и като пусна педала на гаста БЕЗ да пипам спирачката почва едно тресене отпред вляво..забил е апарата и иска рециклиране :!: Но не е 100% това проблема при теб,трябва да се погледне :yes: Също така си виж тампоните на носачите,и ходовата част задължително.

mitev85 написа:

Колега имай впредвид,че тези дискове са точно толкова брембо колкото аз съм папа Римски..тия в България и изобщо на такава смешна цена от сорта на 80-100 лв тия перформанс дискове са си чисти турски ментета.

И все пак..не е 100% че са ментета просто казвам да си имаш едно наум..

Колега може и да са ментаци, въпреки че ги купих от англия... но цената на 2 диска с 2 броя накладки беше 55 паунда.. доста съмнителна цена :lol: а при мене когато пусна газта с 130-140... маи няма вибрации само когато натисна спирачката.. и не са много силни, просто усещам напрежение във волана.. нещо като вибрация... и това е само с по голяма скорост когато спирачките се затормозят повече.. :dunno: ще сменя скоро и маркучите.. та да видим.. :driving: незнам в областа която живея кой прави профилактика на спирачни апарати... :dunno: Благодаря за съвета колега :yes:
Изображение

Следваща

Назад към E46