Голям проблем e46 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Голям проблем e46 320d
Много се извинявам ако не съм публикувал темата кадето трябва.Днес ми се случи следното:Карам си по болеварда и минажам един легнал полицаи след това колата започва сама да си дава газ колкото може варнах клиоча изненадващо тя продалжи да работи след няколко секунди спря и пушеше из под капака миришеше на нафта..исчаках малко така и пробвах повторно палене но уви варти но не пали...а преди два дена ми бяха сменяли маркучетата за нафтата на диузите...от какво може да е проблема???
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: Голям проблем e46 320d
по описаните симтоми май ти е заминало турбото ...прочети тук колега
viewtopic.php?f=34&t=285591&hilit=%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
minimalcoholic написа:по описаните симтоми май ти е заминало турбото ...прочети тук колега
Ако е така, както го описваш - имаш късмет, че не е стигнало до по-сериозна ситуация.
Иначе по темата - турбото е фира.
колега имаш много сериозен проблем турбото ти е наи малкия проблем масля че двигателя е заминал дано да бъркам но първо си изчисти всички всмукателни търби интерколер всичко след турбото за да няма останали парчета и да не попаднат във двигателя дано да бъркам успех
[quote="sovata"]колега имаш много сериозен проблем турбото ти е наи малкия проблем масля че двигателя е заминал дано да бъркам но първо си изчисти всички всмукателни търби интерколер всичко след турбото за да няма останали парчета и да не попаднат във двигателя дано да бъркам успех[/quot
Leon: Мисля, че вече трябва да си се досетил, че постовете ти не се появяват заради латиницата.
Leon: Мисля, че вече трябва да си се досетил, че постовете ти не се появяват заради латиницата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Скапано турбо или сегменти. Аз лично залагам на турбо.
Si non confectus, non reficiat.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Не го шашкайте човека - може и да се размине само с турбинка, но трябва да се види дали има и нещо друго покрай него.
Все като се е изфорсирала е успял да загаси мотора и е прескочил всички ония страшни неща, които повечето от нас са гледали по клипчета, по пътища и т.н.
Лятото пред мен една 7-ца 2006г 730д - както ме изпреварваше и хоп....гъстите кълбета дим. Та някои даже са го виждали и на живо
Все като се е изфорсирала е успял да загаси мотора и е прескочил всички ония страшни неща, които повечето от нас са гледали по клипчета, по пътища и т.н.

Лятото пред мен една 7-ца 2006г 730д - както ме изпреварваше и хоп....гъстите кълбета дим. Та някои даже са го виждали и на живо

Не знам колега днес не доидоха да ме драпнат до сервиза...но след като прегледах тази тема видях и клиповете при мен не продалжи толкова много сама да си дава газ нито пушеше толкова много при мен нещатата се развиха мн по барзо и изгасна много по барзо и за това се надявам двигателя да е наред аи ако хварли сигменти от турбото нямали интерколера да ги спре?
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
мен ми се струва,че не ги е прескочил тези неща,защото колата е изгаснала от самосебе си....това ме навежда на мисълта,че всичко е станало на сол
дано да греша

minimalcoholic написа:мен ми се струва,че не ги е прескочил тези неща,защото колата е изгаснала от самосебе си....това ме навежда на мисълта,че всичко е станало на солдано да греша
Не знам колега трябва да се види но при мен сичко стана много бързо няма нищо общо с клиповете нито беше толкова продалжително нито имаше такаф пушек... работата се разви доста барзо след като драпнах клиоча поработи около 10 секунди може би и по малко
Tъкмо от сервиза се вращам порасколачили са колата турбото ще свалят сега но предната перка е здрава със сигурност имала лек луфт после като го свалят ще видят и задната опитвалиса се с камера прес диозите да погледнат ватре какво става но не минавала камерата...маслото и било мн разредено и миришело на нафта от някаде е влизало казаха или бутало някое или от помпата по касно като отида се надявам да ми дадат отговори на всичко..Но по всичко личи че ремонта ще е много солен и може да се наложи да се простя с колата си..
Днес си драпнах колата от сервиза защото спр ме изнервиха..платих 80 лв за неясноти...и предположения...не могат да кажат какво има точно трябвало двигателя да се отваря..пробвали да вартят но коляновия вал не се завартал нещо го спирало или бутало гарбици или още 1000 неща за отварянев ми искат само за ремонта около 480 лв и вече като се видело ще се каже кво има за сменяне и кви пари..уж турбината била здрава...
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
krasko1 написа:Tъкмо от сервиза се вращам порасколачили са колата турбото ще свалят сега но предната перка е здрава със сигурност имала лек луфт после като го свалят ще видят и задната опитвалиса
На моята издухана турбина (сувенирче) също са и здрави лопатките, но си има луфт в оста, явно има разбити втулки.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
krasko1 написа:Днес си драпнах колата от сервиза защото спр ме изнервиха..платих 80 лв за неясноти...и предположения...не могат да кажат какво има точно трябвало двигателя да се отваря..пробвали да вартят но коляновия вал не се завартал нещо го спирало или бутало гарбици или още 1000 неща за отварянев ми искат само за ремонта около 480 лв и вече като се видело ще се каже кво има за сменяне и кви пари..уж турбината била здрава...
Мотора ти M47 ли е? 136 коня? Ако е такъв - те имат едно слабо място на коляновия вал - той се троши на едно определено място - близо до маховика. Дано не е станало точно това.
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:krasko1 написа:Днес си драпнах колата от сервиза защото спр ме изнервиха..платих 80 лв за неясноти...и предположения...не могат да кажат какво има точно трябвало двигателя да се отваря..пробвали да вартят но коляновия вал не се завартал нещо го спирало или бутало гарбици или още 1000 неща за отварянев ми искат само за ремонта около 480 лв и вече като се видело ще се каже кво има за сменяне и кви пари..уж турбината била здрава...
Мотора ти M47 ли е? 136 коня? Ако е такъв - те имат едно слабо място на коляновия вал - той се троши на едно определено място - близо до маховика. Дано не е станало точно това.
Възможно е колега вече си тарся нов двигател не знам какви са щетите по този но за отварянето ще ми излезе скапо 100% има потрошени или бутала или нещо др...при всички положения по ефтино ще е др двигател сега ще пускам тема че тарся..
15 мнения
• Страница 1 от 1