Не платен данък - глоби и лихви
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Не платен данък - глоби и лихви
Здравейте колеги,
не намерих подобна тема във форума и реших да пусна нова по въпроса ми. Та драмата е следната притежавам 320d, 136 k.с. с първа регистрация 12.1998г. от началото на 2008г. и поради различни причини не я регистрирах в данъчното в Младост, където се водя по лична карта. От известно време съм решил да я регистрирам, защото дочувам някакви работи, че КАТ и данъчното ще работят заедно за напред, ако не са почнали, а и рано или късно ще ме погнат за налозите. Питането ми е дали някой е регистрирал кола след изтичане на гратисния период на регистрация в данъчното след регистрацията на МПС-то в КАТ, има ли глоби, лихви и какви са те?!
не намерих подобна тема във форума и реших да пусна нова по въпроса ми. Та драмата е следната притежавам 320d, 136 k.с. с първа регистрация 12.1998г. от началото на 2008г. и поради различни причини не я регистрирах в данъчното в Младост, където се водя по лична карта. От известно време съм решил да я регистрирам, защото дочувам някакви работи, че КАТ и данъчното ще работят заедно за напред, ако не са почнали, а и рано или късно ще ме погнат за налозите. Питането ми е дали някой е регистрирал кола след изтичане на гратисния период на регистрация в данъчното след регистрацията на МПС-то в КАТ, има ли глоби, лихви и какви са те?!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Не платен данък - глоби и лихви
Rupart написа:Здравейте колеги,
Глоби има първо ти съставят акт затова, че не си я регистрил на време и после ти слагат лихва за закъснението.
Аз бях така с една кола и много трудно се оправих, но за размера на глобата не знам, слава богу се разминах само с

- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
не се занимавай с глупости,седи си мирен!/знам за какво иде реч/
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Прегледа не е проблем, стига да знаеш къде да отидеш! Но ме притесняват размера на глобата и лихвите към налозите! Надявам се някой да може да ми каже горе долу размерът им!
- ADRENALINE
- Потребител
-
- Кара: BMW E92 330xD LCI
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power; BMW 850Csi, E24 M6
Здравей колега, аз карам Е36 318ИС, и не му бях плащал данъка от 2010г. Но на 27.12 го платих за 3-те години, глоба няма, а лихвите са както следва:
- 2010г. Данък 112.20 лв., Лихва - 28.82 лв.
- 2011г. Данък 112.20 лв., Лихва - 15.69 лв.
- 2012г. Данък 112.20 лв., Лихва - 3.74 лв.
(или поне това ми пише на бележката)
Става въпрос за община Плевен.
Поздрави!
- 2010г. Данък 112.20 лв., Лихва - 28.82 лв.
- 2011г. Данък 112.20 лв., Лихва - 15.69 лв.
- 2012г. Данък 112.20 лв., Лихва - 3.74 лв.
(или поне това ми пише на бележката)
Става въпрос за община Плевен.
Поздрави!

Bayerische Motoren Werke .... My guardian angel can fly with 250kph............... Burn the tires, not the soul...
Мисля, че се определя от всяка община различно. Тоест най-малкото ще е данъка за годините + лихва. + 50 лв глоба(минимална) 5 години по около 200 лв + 100-150-ина лихва...
п.п. Чичо Гугъл казва, че глобата е в размер от 20лв-200лв. Това е от преди 2 години закона!
п.п. Чичо Гугъл казва, че глобата е в размер от 20лв-200лв. Това е от преди 2 години закона!
Eто ти прясно доказателство как работят КАТ със Данъчното. Аз също ``забравих`` да регистрирам 2 коли в данъчното преди 1 -2 години , ама Те хората НЕ забравиха да ми пратят съобщение , че вече знаят за тях
Главничка + лихвичка
и т.н

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
Ужас! Няма как да забравят да изпратят съобщение гадините, нали трябва да отчитат работа! Дебело ще излезе тоя мой "лек" пропуск, но няма как! Освен да става по-лошо друго няма да стане! Понеделник отивал! Благодаря за информацията колеги!
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
давността на глобата е 2 години затова колегата ADRENALINE е минал без нея. някой ден при продажбата се плаща целия данък,мен по ме вълнува дали за сега може да минава ГТП без него
Колега, мисля, че можеш да си я регистрираш в данъчното без никаква глоба, ако имаш колата от 2008 г. Ако не се лъжа има срок от 2 години , в който могат да те глобят, към който се добавят и двата месеца срок за деклариране в данъчното след като си я регистрирал в КАТ. Тоест след 2 години и два месеца можеш да си я декларираш спокойно и няма глоба. 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Работата е дебела има много опции, едната е почерпка където трябва, за целта трябва обаче човека от среща да е добронамерен и да влезе в положение, другата опция е описаната от колегите по каналния ред, глобата варира от 100-500лв. + данъците за задните периоди, аз се замислих дали няма да излезе по-евтино да продадеш колата на жена ти ,брат сестра или родител, който като добросъвестен и току що добил колата да я регистрира в общината.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
iv4o9999 написа:Работата е дебела има много опции, едната е почерпка където трябва, за целта трябва обаче човека от среща да е добронамерен и да влезе в положение, другата опция е описаната от колегите по каналния ред, глобата варира от 100-500лв. + данъците за задните периоди, аз се замислих дали няма да излезе по-евтино да продадеш колата на жена ти ,брат сестра или родител, който като добросъвестен и току що добил колата да я регистрира в общината.
Няма как да мине през нотариус без бележка от общината за платени данъци! Иначе и аз го мислех това!
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
dimodi написа:Колега, мисля, че можеш да си я регистрираш в данъчното без никаква глоба, ако имаш колата от 2008 г. Ако не се лъжа има срок от 2 години , в който могат да те глобят, към който се добавят и двата месеца срок за деклариране в данъчното след като си я регистрирал в КАТ. Тоест след 2 години и два месеца можеш да си я декларираш спокойно и няма глоба.
Е да де ама те са минали 5 години вече! По твоите думи ще търпя глоба за 2 години и 10 месеца или нещо не съм разбрал правилно!

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
има как да мине с едно платежно към общината превеждаш парите за данъка за последната годна и показваш платежното
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2