Идиотска ситуация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Идиотска ситуация
Здравейте, и За Много Години...
Вчера моята красавица ме изненада със следното - паднал акумулатор. Ама толкова паднал, че и вратата не мога да си отворя. От там следва, че не мога да си отворя и предния капак, за да подам ток на акумулатора, а без ток не мога да си отворя вратата и тнт. Някой знае ли авариен начин да си отворя капака отвън? Пробвах като махна бъбреците да го отворя по някакъв начин но нямаше ефект. Благодарен ще съм за всякакви предложения
Вчера моята красавица ме изненада със следното - паднал акумулатор. Ама толкова паднал, че и вратата не мога да си отворя. От там следва, че не мога да си отворя и предния капак, за да подам ток на акумулатора, а без ток не мога да си отворя вратата и тнт. Някой знае ли авариен начин да си отворя капака отвън? Пробвах като махна бъбреците да го отворя по някакъв начин но нямаше ефект. Благодарен ще съм за всякакви предложения
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Идиотска ситуация
С ключалката не можеш ли да отвориш?
На Е39 има долу до помпата на съединителя, на купето кабел "+" за подаване на ток, не знам дали го няма и при Е46.
На Е39 има долу до помпата на съединителя, на купето кабел "+" за подаване на ток, не знам дали го няма и при Е46.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Колега дали са ти ключ за тая работа. Просто го завърти една идея по-надолу за механично отключване.
Колега с ключ ще се овори 100% няма значение дали има акумолатор или не, механично както е писал колегата .Варианта с капака и багажника е ако ключът е вътре
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Отваряш си багажника с ключа, махаш стария акумулатор и слагаш нов и си решаваш проблема.
Si non confectus, non reficiat.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колеги, човекът е с акумулатор отпред!! И вероятно няма ключалка на предната врата. Така че който има опит да предлага отваряне на предния капак. Има писано по въпроса доста, но трябва ровене в Интернет.
Махаш десен бъбрек и горе в десния ъгъл се опитваш да хванеш жилото, което идва от ръчката в купето с която отваряш капака и стига до тази между ребрата на бъбрека. Предупреждавам, че бая нерви и ровене ще падне, но на моето Е39 така му отвориха капака, при същата ситуация.
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака
Това го бях че някъде, но не си спомням къде

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
dark0 написа:Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака![]()
Сега си представи ситуацията, че колегата е с комби и няма ключалка на задния капак

п.п. Според мене тая тема доста се припокрива с темата за махане на ключалката на шоф.врата. И там доста се дискутираше как да се отвори колата при паднал акумулатор.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
dido0o``` написа:dark0 написа:Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака![]()
Сега си представи ситуацията, че колегата е с комби и няма ключалка на задния капак![]()
п.п. Според мене тая тема доста се припокрива с темата за махане на ключалката на шоф.врата. И там доста се дискутираше как да се отвори колата при паднал акумулатор.
Само, че в ситуацията колегата НЕ е с комби!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Той колегата така и не е казал каква е колата...
Si non confectus, non reficiat.
Колеги здравейте,
колата ми не е комби, и от опит знам, че без акумулатор вратата ни може да се отключи, ни да се заключи. ключалка имам само на шофьорската врата, а тази на багажника ми е заключена надясно и ключа не мога посмъртно да го вкарам. Свалих и двата бъбрека, рожичках се над десния около час но така и не можах да докопам жилото, единственото което набарвам е едно палче което има ход около сантиметър ( личи му че може и още малко да мръдне но колкото и да се пънах не успях) и ефекта беше нулев. Ако някой разполага със снимка на ключалката на капака да се ориентирам къде да търся въпросното жило, ще съм много благодарен. А дали има вариант някой да се е пробвал да го отваря и да има включена някаква блокировка. Защото има изключване на всички тоци след 16 -тата минута а за 5 дни да ми се стопи акумулатора не ми се вярва..
Благодаря на всички за отзивчивостта

колата ми не е комби, и от опит знам, че без акумулатор вратата ни може да се отключи, ни да се заключи. ключалка имам само на шофьорската врата, а тази на багажника ми е заключена надясно и ключа не мога посмъртно да го вкарам. Свалих и двата бъбрека, рожичках се над десния около час но така и не можах да докопам жилото, единственото което набарвам е едно палче което има ход около сантиметър ( личи му че може и още малко да мръдне но колкото и да се пънах не успях) и ефекта беше нулев. Ако някой разполага със снимка на ключалката на капака да се ориентирам къде да търся въпросното жило, ще съм много благодарен. А дали има вариант някой да се е пробвал да го отваря и да има включена някаква блокировка. Защото има изключване на всички тоци след 16 -тата минута а за 5 дни да ми се стопи акумулатора не ми се вярва..
Благодаря на всички за отзивчивостта

Давам един жокер като не казвам че ще проработи.
Имах подобен проблем с една Е39-ка, но идиота бях аз че като свалих акомулатора викам сега като натисна копчето на ключа и к'во ли ще стане? Еми незнам как ама колата се заключи и няма отключване, какво ли не пробвах с ключалките и нищо.
Накрая викнах един стар джамбаз и вика чекай да пробвам дали работи и на тая преди да правим другите работи.
Първо споменавам че колата беше с ромбоидния ключ. Идиота хвана ключа вкара го във вратата, вдигна дръжката няй-нагоре, натисна копчето за отключване и докато го държи започна да върти ключа напред назад в ключалката и вратат се отключи (само тази врата). Викам нещо аз не съм правил като хората, а тоя ми вика чакай да ти покажа и на багажника ( а там бях пробвал най-много щото си мислех там е механично, ама на тая кола не беше) и пак същото и багажника се отвори.
Та не казвам че ще проработи, но не пречи да пробва колегата.
Имах подобен проблем с една Е39-ка, но идиота бях аз че като свалих акомулатора викам сега като натисна копчето на ключа и к'во ли ще стане? Еми незнам как ама колата се заключи и няма отключване, какво ли не пробвах с ключалките и нищо.
Накрая викнах един стар джамбаз и вика чекай да пробвам дали работи и на тая преди да правим другите работи.
Първо споменавам че колата беше с ромбоидния ключ. Идиота хвана ключа вкара го във вратата, вдигна дръжката няй-нагоре, натисна копчето за отключване и докато го държи започна да върти ключа напред назад в ключалката и вратат се отключи (само тази врата). Викам нещо аз не съм правил като хората, а тоя ми вика чакай да ти покажа и на багажника ( а там бях пробвал най-много щото си мислех там е механично, ама на тая кола не беше) и пак същото и багажника се отвори.
Та не казвам че ще проработи, но не пречи да пробва колегата.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Колеги, благодаря за съдействието, но за пореден път казвам, че с ключа не става. Пробвах какви ли не начини да отворя с ключа, но не се получи. Вече почвам да се чудя дали да не махна уплътнението на стъклото и да се пробвам да хвана с тел щангата на вратата. Отварял съм едно време вратата на Москвич по този начин, ама това не е москвич... 

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3