Идиотска ситуация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Идиотска ситуация

Мнение от DEADBORN » 01 Яну 2013, 15:58

Здравейте, и За Много Години...
Вчера моята красавица ме изненада със следното - паднал акумулатор. Ама толкова паднал, че и вратата не мога да си отворя. От там следва, че не мога да си отворя и предния капак, за да подам ток на акумулатора, а без ток не мога да си отворя вратата и тнт. Някой знае ли авариен начин да си отворя капака отвън? Пробвах като махна бъбреците да го отворя по някакъв начин но нямаше ефект. Благодарен ще съм за всякакви предложения
who am I to judge a man, who say he is his biggest fan....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Идиотска ситуация

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Яну 2013, 0:32

С ключалката не можеш ли да отвориш?
На Е39 има долу до помпата на съединителя, на купето кабел "+" за подаване на ток, не знам дали го няма и при Е46.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Яну 2013, 0:48

Колега дали са ти ключ за тая работа. Просто го завърти една идея по-надолу за механично отключване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 02 Яну 2013, 1:02

Колега с ключ ще се овори 100% няма значение дали има акумолатор или не, механично както е писал колегата .Варианта с капака и багажника е ако ключът е вътре

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Яну 2013, 10:39

Отваряш си багажника с ключа, махаш стария акумулатор и слагаш нов и си решаваш проблема.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 02 Яну 2013, 13:08

Колеги, човекът е с акумулатор отпред!! И вероятно няма ключалка на предната врата. Така че който има опит да предлага отваряне на предния капак. Има писано по въпроса доста, но трябва ровене в Интернет.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 02 Яну 2013, 13:27

Махаш десен бъбрек и горе в десния ъгъл се опитваш да хванеш жилото, което идва от ръчката в купето с която отваряш капака и стига до тази между ребрата на бъбрека. Предупреждавам, че бая нерви и ровене ще падне, но на моето Е39 така му отвориха капака, при същата ситуация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 02 Яну 2013, 13:58

Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака :bchug:
Това го бях че някъде, но не си спомням къде

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 02 Яну 2013, 16:24

dark0 написа:Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака :bchug:

Сега си представи ситуацията, че колегата е с комби и няма ключалка на задния капак :lol:
п.п. Според мене тая тема доста се припокрива с темата за махане на ключалката на шоф.врата. И там доста се дискутираше как да се отвори колата при паднал акумулатор.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 02 Яну 2013, 17:19

dido0o``` написа:
dark0 написа:Хващаш някой по слабичък отваряш багажника с ключа, буташ седалките и от там ти или който и да е влиза и отваря капака :bchug:

Сега си представи ситуацията, че колегата е с комби и няма ключалка на задния капак :lol:
п.п. Според мене тая тема доста се припокрива с темата за махане на ключалката на шоф.врата. И там доста се дискутираше как да се отвори колата при паднал акумулатор.

Само, че в ситуацията колегата НЕ е с комби! :)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Яну 2013, 17:42

Той колегата така и не е казал каква е колата...
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от DEADBORN » 02 Яну 2013, 21:04

Колеги здравейте,
колата ми не е комби, и от опит знам, че без акумулатор вратата ни може да се отключи, ни да се заключи. ключалка имам само на шофьорската врата, а тази на багажника ми е заключена надясно и ключа не мога посмъртно да го вкарам. Свалих и двата бъбрека, рожичках се над десния около час но така и не можах да докопам жилото, единственото което набарвам е едно палче което има ход около сантиметър ( личи му че може и още малко да мръдне но колкото и да се пънах не успях) и ефекта беше нулев. Ако някой разполага със снимка на ключалката на капака да се ориентирам къде да търся въпросното жило, ще съм много благодарен. А дали има вариант някой да се е пробвал да го отваря и да има включена някаква блокировка. Защото има изключване на всички тоци след 16 -тата минута а за 5 дни да ми се стопи акумулатора не ми се вярва..
Благодаря на всички за отзивчивостта
;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 03 Яну 2013, 0:32

Давам един жокер като не казвам че ще проработи.

Имах подобен проблем с една Е39-ка, но идиота бях аз че като свалих акомулатора викам сега като натисна копчето на ключа и к'во ли ще стане? Еми незнам как ама колата се заключи и няма отключване, какво ли не пробвах с ключалките и нищо.
Накрая викнах един стар джамбаз и вика чекай да пробвам дали работи и на тая преди да правим другите работи.
Първо споменавам че колата беше с ромбоидния ключ. Идиота хвана ключа вкара го във вратата, вдигна дръжката няй-нагоре, натисна копчето за отключване и докато го държи започна да върти ключа напред назад в ключалката и вратат се отключи (само тази врата). Викам нещо аз не съм правил като хората, а тоя ми вика чакай да ти покажа и на багажника ( а там бях пробвал най-много щото си мислех там е механично, ама на тая кола не беше) и пак същото и багажника се отвори.

Та не казвам че ще проработи, но не пречи да пробва колегата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Яну 2013, 0:41

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DEADBORN » 03 Яну 2013, 14:55

Колеги, благодаря за съдействието, но за пореден път казвам, че с ключа не става. Пробвах какви ли не начини да отворя с ключа, но не се получи. Вече почвам да се чудя дали да не махна уплътнението на стъклото и да се пробвам да хвана с тел щангата на вратата. Отварял съм едно време вратата на Москвич по този начин, ама това не е москвич... ;)
Изображение

Следваща

Назад към E46