320d 2000г не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
320d 2000г не пали
Здравейте, днес имах много странен проблем. Качвам се в колата, давам на контакт, въртя ключа за да запаля, но нищо не става(даже и стартера не върти). Пробвах 2ри път, не стана. Излязох от колата заключих я, отключих я и запали. Карах из града след това я угасих и след час пак се качих. Въртя-не пали и пак стартера не върти. Пробвам втори път като задържам ключа за малко по дълго (2-3 секунди) и запали. Пак каране пак гасене, качвам се и отново не искаше да запали. Ще съм много благодарен ако ми кажете от какво може да е този проблем. Надявам се да съм обяснил долу-горе добре. Благодаря ви предварително! 

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Re: 320d 2000г не пали
Steo написа:Здравейте, днес имах много странен проблем. Качвам се в колата, давам на контакт, въртя ключа за да запаля, но нищо не става(даже и стартера не върти). Пробвах 2ри път, не стана. Излязох от колата заключих я, отключих я и запали. Карах из града след това я угасих и след час пак се качих. Въртя-не пали и пак стартера не върти. Пробвам втори път като задържам ключа за малко по дълго (2-3 секунди) и запали. Пак каране пак гасене, качвам се и отново не искаше да запали. Ще съм много благодарен ако ми кажете от какво може да е този проблем. Надявам се да съм обяснил долу-горе добре. Благодаря ви предварително!
Звучи ми познато, виж моята тема. При мен беше стартера, ако не ти светкат лампи по таблото е много вероятно и ти си за стартер.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега преди около 2 месеца и при мен се случи сьщото . Оказа се включвателя на стартера смених го / всичко ми излезе около 60 лв. / и сега няма проблеми . Сьщо като при теб давам на контакт и няма нищо , весела нова година и по малко проблеми 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
замръзнала нафта? 

@krasi2bmw Мерси за бързия отговор!
@ilia1984 не вярвам. Намирам се в Стара Загора, а тук температурата не е толкова висока. А и днес сутринта запали. Карах около 30км но после пак не запали.
Благодаря на всички отзовали се! Весело посрещане на новата година!
@ilia1984 не вярвам. Намирам се в Стара Загора, а тук температурата не е толкова висока. А и днес сутринта запали. Карах около 30км но после пак не запали.
Благодаря на всички отзовали се! Весело посрещане на новата година!
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
ilia1984 написа:замръзнала нафта?
Аууу, чак замръзнала ... тези дни е топло, не ми се мисли какво менте ще да е това, което да замръзне сега.
колега имах същия проблем и се оказа шалтера на стартера направо си сваляи стартера малко трудничко се сваляно е само на два болта след като го разглобиш ви четките на колко са изедени и естествено виш и статора ако фсичко това еза смяна ели взимаш нов ели рециклираш успех
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
krasi2bmw написа:Привет колега преди около 2 месеца и при мен се случи сьщото . Оказа се включвателя на стартера смених го / всичко ми излезе около 60 лв. / и сега няма проблеми . Сьщо като при теб давам на контакт и няма нищо , весела нова година и по малко проблеми
Аналогично и при мен

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Re: 320d 2000г не пали - Моля за помощ
За да не пускам нова тема, колеги :
Днес сутринта отивам при колата ( 320 д 136 к.с.) давам на контакт, лампата за подгрева светва и изгасва нормално, въртя и
колата само леко прицъка и дори не можа да завърти
светят и мигат лампите на АСЦ и АБС, въртя пак - не може даже да завърти стартера само пак леко "хълца" колата и така 3 пъти все едно и също - стартера все не може да завърти
колата предният ден е карана, вчера не е.
акумулатора е чисто нов, подгревните свещи са проверени и 4 -те са добре
досега сутрин палеше малко трудно ( когато е на студено - когато е "спала" в гараж палеше без проблем), въртеше малко повече и след това няма никакви проблеми при следващи паления и си пали от раз, днес обаче вече окончателно спря да върти
Някакви идеи ?
Днес сутринта отивам при колата ( 320 д 136 к.с.) давам на контакт, лампата за подгрева светва и изгасва нормално, въртя и

акумулатора е чисто нов, подгревните свещи са проверени и 4 -те са добре

досега сутрин палеше малко трудно ( когато е на студено - когато е "спала" в гараж палеше без проблем), въртеше малко повече и след това няма никакви проблеми при следващи паления и си пали от раз, днес обаче вече окончателно спря да върти

Някакви идеи ?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
BMW_1914 написа:За да не пускам нова тема, колеги :
Днес сутринта отивам при колата ( 320 д 136 к.с.) давам на контакт, лампата за подгрева светва и изгасва нормално, въртя иколата само леко прицъка и дори не можа да завърти
светят и мигат лампите на АСЦ и АБС, въртя пак - не може даже да завърти стартера само пак леко "хълца" колата и така 3 пъти все едно и също - стартера все не може да завърти
![]()
акумулатора е чисто нов, подгревните свещи са проверени и 4 -те са добре![]()
досега сутрин палеше малко трудно ( когато е на студено - когато е "спала" в гараж палеше без проблем), въртеше малко повече и след това няма никакви проблеми при следващи паления и си пали от раз, днес обаче вече окончателно спря да върти![]()
Някакви идеи ?
Това е защото после е топла.При мен беше заминало релето за подгряване на свещите,и сутрин палеше от 20-тия път някъде...но загрееше ли примерно до 90 градуса,след 3-4 часа палеше без проблемно..обаче като нощува на -15 градуса,и на другия ден пак така правеше,палеше от 20тия път..Релето за подгряване как е?Ако си качвал колата на диагностика и ти е показало,че и 4-те свещи са думнати,значи ти е заминало релето,него поглеждал ли си го?За всеки случай да попитам това "днес окончателно спря да върти" акомулатора е нов,но все пак може да имаш някъде консумация и да го точи,и да не и стига стартов ток на колата знам ли?Като въртиш или се опитваш цъка ли на таблото и фаровете присветкват ли?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа:BMW_1914 написа:За да не пускам нова тема, колеги :
Днес сутринта отивам при колата ( 320 д 136 к.с.) давам на контакт, лампата за подгрева светва и изгасва нормално, въртя иколата само леко прицъка и дори не можа да завърти
![]()
акумулатора е чисто нов, подгревните свещи са проверени и 4 -те са добре![]()
досега сутрин палеше малко трудно ( когато е на студено - когато е "спала" в гараж палеше без проблем), въртеше малко повече и след това няма никакви проблеми при следващи паления и си пали от раз, днес обаче вече окончателно спря да върти![]()
Някакви идеи ?
Това е защото после е топла.При мен беше заминало релето за подгряване на свещите,и сутрин палеше от 20-тия път някъде...но загрееше ли примерно до 90 градуса,след 3-4 часа палеше без проблемно..обаче като нощува на -15 градуса,и на другия ден пак така правеше,палеше от 20тия път..Релето за подгряване как е?Ако си качвал колата на диагностика и ти е показало,че и 4-те свещи са думнати,значи ти е заминало релето,него поглеждал ли си го?За всеки случай да попитам това "днес окончателно спря да върти" акомулатора е нов,но все пак може да имаш някъде консумация и да го точи,и да не и стига стартов ток на колата знам ли?Като въртиш или се опитваш цъка ли на таблото и фаровете присветкват ли?
до преди няколко дни въртеше около 10 секунди и палеше.
....но вчера, и днес особено не може даже да завърти стартера

акумулатора е нов и е зареден в покой е 12.5, няма отечка - 0.01, но с мултицет замервана - ПРОБЛЕМ се оказва падането на волтажа при палене, при самото въртене - под 11 пада

4 свещите са и ОК - проверени преди месец, това реле не знам как се хваща, не е давала грешка

утре ще и търся майстор, но все пак идеи и какви са симптомите на заминал стартер и как евентуално може да я запалим

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
... днес подавахме ток на колата с кабели от друга кола ... няма смисъл
стартовият ток на акумулатора при палене замерван с мултицет падна на 6 V
в покой си e 12.1 V
всичко по колата си работи - централно, климатроник, музика ... само, че не може да запали и даже да завърти леко стартера
съмненията са, че е заминал стартера, ама дали ще може да запали и на бутане

стартовият ток на акумулатора при палене замерван с мултицет падна на 6 V

съмненията са, че е заминал стартера, ама дали ще може да запали и на бутане

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
Тази тема ми стана като личен дневник
ако някой може да ми помогне с някаква идея или насока - ще съм благодарен
днес се позатопли леко времето (+ 6 градуса беше ) и колата запали от "половин" оборот
.... и сега шах с пешката
колата пали - гаси от раз, отивам на сервиза (където майстора, които предния ден идва да я гледа, проверява, замерва и стигна до извода ,че стартера е заминал) днес вече не знае какво е и тепърва ще търси проблема - "защо като е под 0 градуса и не иска да пали и даже не може да завърти стартера
, стопли ли се 4/5 градуса и пали много лесно 

ако някой може да ми помогне с някаква идея или насока - ще съм благодарен

днес се позатопли леко времето (+ 6 градуса беше ) и колата запали от "половин" оборот

.... и сега шах с пешката

колата пали - гаси от раз, отивам на сервиза (където майстора, които предния ден идва да я гледа, проверява, замерва и стигна до извода ,че стартера е заминал) днес вече не знае какво е и тепърва ще търси проблема - "защо като е под 0 градуса и не иска да пали и даже не може да завърти стартера

14 мнения
• Страница 1 от 1