М броня -помош при щета
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
М броня -помош при щета
Колеги проблема е следния колата ми се хлазна и счупих предната броня с липсващо парче от нея. Имам каско в армеец заведох щетата с уговорката да варна старата броня и да ми платят нова. Днес като им званях да проверя за щетата ми казаха че докато не върна бронята нямало да ми изплатят щетата та вапроса ми е бронята не ми е проблем ще я върна тя счупена не ми трябва но бронята е Мкова и като я върна имам ли гаранция че ще ми платят за мкова или обикновена стандартна? Бронята съм я купувал допълнително преди 3г. и от тогава като си правя каско са я снимали с нея
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: М броня -помош при щета
Бъди сигурен, че оригинална м-кова няма да ти платят. Армеец вземат цени от фирма за едрогабаритни части и работят с техни цени. Ама и от камор или дару да вземат цената, пак се калкулира овехтяване и няма как да вземеш реалната стойност.По-скоро е важно дали е описана бронята като м-кова или като стандартна.
only rear wheel drive
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
michev написа:Бъди сигурен, че оригинална м-кова няма да ти платят. Армеец вземат цени от фирма за едрогабаритни части и работят с техни цени. Ама и от камор или дару да вземат цената, пак се калкулира овехтяване и няма как да вземеш реалната стойност.По-скоро е важно дали е описана бронята като м-кова или като стандартна.
Най-добре вкарай колата в доверен сервиз ,каквато е бронята на снимката - такава ще ти сложат - ако е оригинална - по-скоро да сложат някоя от тези,които се продават във форума - важното е да не е стъклопласт.
Другия вариянт оригинална втора ръка - но не те съветвам по оценка,защото в повечето случаи пари не дават дори да покриеш частта - и наистина докато не занесеш бронята няма да стане номера - но опитай с доверен сервиз ,ако не знаеш пиши едно л.с ще ти кажа аз къде бях за боя на 8 детайла и изправяне на врата и резултата бе повече от перфектен

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Каското от тази година ми е вече без право на доверен сервиз а по експертна оценка. Бронята съм я купувал от форума от колегата /Babuna/ нова и като съм я поставил вече 2г. каското ми е снимано с нея не ми е проблем да я върна но дали ще ми дадът парите за същата която я купих за 350лв
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Само доверен сервиз. Аз така се подлъгах миналото лято беше ми счупена бронята горе в ъгъла при калника точно където е държача + халохен и лайсна при удар (за М-тех. 1 става дума) и застрахователите ми казаха че или или ще ми платят нова броня или ако е по скъпа от 10% от стойността на колата ще ми платят 10% т.е. 10% от 8 000 = 800лв. Нищо общо обаче. Преведоха ми 240лв. И от тогава само в техен сервиз.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Еее тогава ще трябва да им играеш по свирката няма начин 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Ако колата е излязла фабрично с М броня, то ще платят, НО ако ти си я сложил... то пиеш студена вода. Говоря от опит, смяха се от Армееш, но като доказах как е излязла колата си платиха (това на старата е36
)

Колата като я купих беше със стандартна броня втората година сложих мкова броня и вече 3г като правя каско я снимат и се вижда че е мкова нали за това я снимат даже халогените на мковата са маркирани как да разбера дали ще ми платят за такава защото като я върна после ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
SpLiT написа:Ако колата е излязла фабрично с М броня, то ще платят, НО ако ти си я сложил... то пиеш студена вода. Говоря от опит, смяха се от Армееш, но като доказах как е излязла колата си платиха (това на старата е36)
какво общо има фабрично или не - квото е на снимката това.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- emil_yotov
- Потребител
-
- Кара: e46 330d
Имах същият проблем и М броята ми е заводска по VIN. Платиха ми 240 лв., като към 117 за бронята другото за боя. Пълни мошеници. Пак съм застрахован в Армеец, но може да е за последно. Спорих с тях че бронята не струва 117 лв. и откъде да си я купя за толкова и се оказа че по техните каталози /незнам кой ги е писал/ струвала толкова и не може от там да си ги купя. Незнам как е по другите застрахователни компании, но Армеец нещо се гаврят.
Точно и аз така мисля но ме е страх като върна моита броня да не ме прецакат
Аз пък виждам тука проба за взимане на пари.
Тази броня може да е М-кова но не е оригинална.
Една оригинална стандартна броня е по-скъпа от менте М-кова.
Така, че по-добре да ти оценяват по оригинална част, вместо по менте.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
JTD написа:Аз пък виждам тука проба за взимане на пари.
Прав си,но въпроса е дали изобщо ще е Мкова при оценка та била и не оригинална.
Една стокова фейслифт е 3 пъти по-скъпа нова от афтър маркет М
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Тез каскота за нищо не стават :-) нямал съм никога и точно заради тези неща не искам и да имам.Лично мое мнение по добре нова каквато си е била оригинално отколкото китаиска М.Аз миналата зима минах през едно важе от две коли който решили да се дурпат във снежна буря ( но както и да е) колата ми е със оригинален м-пакет и втора рака купих оригинална от англия за 550 лева :-) абе цялото удоволствие на тез пичове дето решили да се дурпат посред зима, правещи обратен завой на главен булевард ми костваше 1 000 лева 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Не е тук мястото да дискутираме застрахователните компании.
15 мнения
• Страница 1 от 1