Проблем, но от какво?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Проблем, но от какво?
Колеги имам странен проблем който незнам на какво се дължи. Колата ми реши да става коледна елха и да светват всякакви лампички
Значи първо акумулатора ми изглежда си отива тъй като като го погледна с скритото меню при контакт е някъде около 12,1V и по време на палене "кляка" до около 9 V за секунда, след което си се зарежда около 14.3 - 14,5 V(които незнам дали са нормални). Това го казвам само за това, че би могло да има някаква връзка с проблема, а той е следния:
Като тръгна сутрин в студеното за секунда ми светват лампите на блокажа( за превъртането на колелата), АБС и ръчната след което изгасват моментално и това така няколко пъти в рамките на 10 минути, после всичко си е ОК. Миналия ден обаче както си карах светнаха тия лампи пак в жълто и задържаха повече, след което светна ръчната в червено, започнаха да гаснат радиото, светлините на таблото както и фаровете да светват-гаснат, след което светна лампата за въздушните възглавници и тази за акумулатора. Колата започна да заглъхва отбих и я загасих. Тръгвам да паля - няма никой. Отворих капака да видя какво става тъй като съм на газ исках да погледна и газта, защото при тоя проблем забравих да кажа че колата обърна от газ на бензин, но всичко беше видимо ОК. Качвам се паля и без никъв проблем. Днес същата работа - вадя я от гаража, но бях пуснал теста за акумулатора да видя дали зарежда(че се съмнявам нещо) и пак светнаха в жълто лампите за АБС, блокаж и ръчна като при тяхното светване колата заработи с променен звук и волтажа на акумулатора от 14,3V започна да се променя от 18,6 до 19,2 V
След секунди пак се оправи и така няколко пъти. Какво му става на тоя компютър и аз незнам, но си мисля че проблема май е някъде в електрониката, защото на колата и няма нищо.
Би ли могъл някой да ми каже от какво е и как да постъпя в тази странна ситуация.
Благодаря Ви предварително

Значи първо акумулатора ми изглежда си отива тъй като като го погледна с скритото меню при контакт е някъде около 12,1V и по време на палене "кляка" до около 9 V за секунда, след което си се зарежда около 14.3 - 14,5 V(които незнам дали са нормални). Това го казвам само за това, че би могло да има някаква връзка с проблема, а той е следния:
Като тръгна сутрин в студеното за секунда ми светват лампите на блокажа( за превъртането на колелата), АБС и ръчната след което изгасват моментално и това така няколко пъти в рамките на 10 минути, после всичко си е ОК. Миналия ден обаче както си карах светнаха тия лампи пак в жълто и задържаха повече, след което светна ръчната в червено, започнаха да гаснат радиото, светлините на таблото както и фаровете да светват-гаснат, след което светна лампата за въздушните възглавници и тази за акумулатора. Колата започна да заглъхва отбих и я загасих. Тръгвам да паля - няма никой. Отворих капака да видя какво става тъй като съм на газ исках да погледна и газта, защото при тоя проблем забравих да кажа че колата обърна от газ на бензин, но всичко беше видимо ОК. Качвам се паля и без никъв проблем. Днес същата работа - вадя я от гаража, но бях пуснал теста за акумулатора да видя дали зарежда(че се съмнявам нещо) и пак светнаха в жълто лампите за АБС, блокаж и ръчна като при тяхното светване колата заработи с променен звук и волтажа на акумулатора от 14,3V започна да се променя от 18,6 до 19,2 V

Би ли могъл някой да ми каже от какво е и как да постъпя в тази странна ситуация.
Благодаря Ви предварително

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Проблем, но от какво?
Заради акумулатора е. Всички тези системи работят на ток. Зареди акумулатора и ще спре, но най-вероятно умира клетка и ще ти трябва нов акумулатор. Иди някъде където продават, за да го тестват.
Не е акумулатора.Оправи си алтернатора,по-точно реле-регулатора,защото презарежда.Не оправиш ли алтернатора ще береш по-големи ядове 

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
В момента на палене пада волтажа до 9? Запалена кола показва 14? Мисля че е акумулатор (дано де).
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
niki_future написа:В момента на палене пада волтажа до 9? Запалена кола показва 14? Мисля че е акумулатор (дано де).
колегата по-горе ти е отговорил трябва да си провериш алтернатора явно релерегулатора не работи коректно щом се променя напреженнието 18-9 волта тово е от него не е от компютъра както ти си мислиш, а относно това, че при палене пада на 9 волта това е нормално всеки акомулатор има разреждане при товар и ако отидеш някъде където продават акумулатори можеш да ги накараш да ти го замерят, те ги товаря на вилки и пак ще падне до 9 волта, ако имаш познат със същата кола провери на неговата да видиш, че и тя ще падане до към 9 волта в момента на палене.
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, напрежението става 18 чак когато светнат лампите за грешка. През другото време си е 14,3 - 14,5. Мен ме притеснява това - нормално ли е да е толкова високо напрежението с което алтернатора зарежда акумулатора, тоест нормално ли е като карам на скритите тестове да показва напрежение 14V. Това за 8-те волта не ме притеснява, все пак пусковия ток си мисля че е по-голям и затова кляка напрежението.
Колата е Е46 318и 2003 N42 мотора.

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Добре де, двама ти казаха да си оправиш алтернатора... Аз сега ще ти кажа, че имах същия проблем, оправих алтернатора и сега "жми градо"
П.П.: Понеже виждам, че трудно ще те убедим:
1. на мен волтажа ми варираше от 9 до 19 волта
2. и на мен ми се осветкваше колата
3. много хора ми говореха, че акумолатора ми е заминал, но след като оправих алтернатора - паля с прее*ани подгревни свещи на -15 градуса от раз!

П.П.: Понеже виждам, че трудно ще те убедим:
1. на мен волтажа ми варираше от 9 до 19 волта

2. и на мен ми се осветкваше колата
3. много хора ми говореха, че акумолатора ми е заминал, но след като оправих алтернатора - паля с прее*ани подгревни свещи на -15 градуса от раз!
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
Напротив, няма да ме убедите никак трудно тъй като се обърнах за съвет и съм отворен за предложения, просто исках да изясня как стоя точно нещата.
Работата е там, че ми пишете оправи си алтернатора(в часност реле регулатора), но какво точно трябва да значи това. Свалянето му и гледането за....??? или подмяната му с нов. Как да разбера от него ли му е какво му е, това ми е въпроса.
Работата е там, че ми пишете оправи си алтернатора(в часност реле регулатора), но какво точно трябва да значи това. Свалянето му и гледането за....??? или подмяната му с нов. Как да разбера от него ли му е какво му е, това ми е въпроса.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Mariga написа:Напротив, няма да ме убедите никак трудно тъй като се обърнах за съвет и съм отворен за предложения, просто исках да изясня как стоя точно нещата.
релереголатора е реголатор които реголира колко да зарежда динамото на колата,ако презарежда е много лошо и за колата и за акомулатора,може да отиде компютър и тем подобни,отиваш някъде където оправят алтернатори и казваш за кво стаа въпрос и какво искаш да сменят и проверят.то сам в къщи и да знаеш какво е няма да се справиш

замерването е лесно,слагаш мултицеп на акомулатора и гледаш известно време колко волта дава,щото скритото може да показва 18в ако се е шашнало нещо,може реално да не е толкова.мери се на запалена кола

- oci
- старши ентусиаст
-
Mariga написа:Колеги, напрежението става 18 чак когато светнат лампите за грешка. През другото време си е 14,3 - 14,5. Мен ме притеснява това - нормално ли е да е толкова високо напрежението с което алтернатора зарежда акумулатора, тоест нормално ли е като карам на скритите тестове да показва напрежение 14V. Това за 8-те волта не ме притеснява, все пак пусковия ток си мисля че е по-голям и затова кляка напрежението.
именно тези 18 волта идват от това че не ти е изправен реле регулатора, той държи напрежението до 14,2-14,4 волта то иначе динамото може да ти даде и 20 волта без реле регулатор и то ще зависи само от оборотите на мотора колкото повече газ даваш толкова по-високо ще е напрежението то затова има разлика между динамо и алтернатор., а ти сега си все едно с динамо без реле регулатор.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
И аз бях така, реле алтернатор + профилактика на четки и тн.
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:Mariga написа:Колеги, напрежението става 18 чак когато светнат лампите за грешка. През другото време си е 14,3 - 14,5. Мен ме притеснява това - нормално ли е да е толкова високо напрежението с което алтернатора зарежда акумулатора, тоест нормално ли е като карам на скритите тестове да показва напрежение 14V. Това за 8-те волта не ме притеснява, все пак пусковия ток си мисля че е по-голям и затова кляка напрежението.
именно тези 18 волта идват от това че не ти е изправен реле регулатора, той държи напрежението до 14,2-14,4 волта то иначе динамото може да ти даде и 20 волта без реле регулатор и то ще зависи само от оборотите на мотора колкото повече газ даваш толкова по-високо ще е напрежението то затова има разлика между динамо и алтернатор., а ти сега си все едно с динамо без реле регулатор.
Най-тъпото е че го прави сега 1-2 пъти на ден на студено за има няма 2-3 секунди и то не винаги......та там е работата, че ако ида някъде незнам дали ще ми помогнат. По-добре май ще е да си купя релерегулатор и да се смени. Въпроса е, че незнам от къде. В Дару видях, че е 213лв

- oci
- старши ентусиаст
-
Mariga написа:oci написа:Mariga написа:Колеги, напрежението става 18 чак когато светнат лампите за грешка. През другото време си е 14,3 - 14,5. Мен ме притеснява това - нормално ли е да е толкова високо напрежението с което алтернатора зарежда акумулатора, тоест нормално ли е като карам на скритите тестове да показва напрежение 14V. Това за 8-те волта не ме притеснява, все пак пусковия ток си мисля че е по-голям и затова кляка напрежението.
Най-тъпото е че го прави сега 1-2 пъти на ден на студено за има няма 2-3 секунди и то не винаги......та там е работата, че ако ида някъде незнам дали ще ми помогнат. По-добре май ще е да си купя релерегулатор и да се смени. Въпроса е, че незнам от къде. В Дару видях, че е 213лв....някой може ли да ме насочи от къде да си купя?
ауто плюс, Косер там са до към 100-тина лева, но най-добре да отидеш някъде където правят алтернатори защото те ще го замерят ако са сериозни и ще могат да го тестват как работи преди да го монтираш на колата за да не го сваляш два пъти.
13 мнения
• Страница 1 от 1