Проблем:Вода в краката на заден пътник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- tomastomsito
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D 150 2002
Проблем:Вода в краката на заден пътник
(320д 2002г) Здравейте , имам следния проблем : около 10 дни вече неспира да си покапва а сега чак сняг заваля , в краката на десен заден пътник се събира вода , попивам я вече около 4-5 пъти с гъба и кърпа и на следващата сутрин всичко е по старо му .... точно от десния праг на колата посредата между предна и задна врата е леко "отворен" , тоест има дупка през която влиза вода .... но пък знам ли къде отива след това , мислех че си пада под колата на земята , ОК залепих я с тиксо и набутах малко тоалетна хартия (направи си сам) и сега изглежда като нова... и ХОП на хледващата сутрин отново попивах вода с гъба ...При отварянето на задната врата , не виждам да има теч или мокро около самата врата и затова изключвам водата да идва оттам ... отделно пък точно там където се събира водата в краката ... тя сякаш се събира точно в центъра и около този център с вода няма мокра "пътека" която да ме отведе към "дупката" през която идва водата .... оттам ми дойде идеята за прага който е хлътнал навън и влиза вода там... идея нямам ... сякаш водата идва отдолу или .... нямам задна чистачка да отбележа... някакви идеи?
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Проблем:Вода в краката на заден пътник
Може дае от звукоизолацията на вратата. Аз имах проблем на предната врата от там се оказа.
- Код: Избери целия код
http://www.google.bg/imgres?q=e46+vapor+barrier&um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&biw=1280&bih=919&tbm=isch&tbnid=OaDEH70m5AmlkM:&imgrefurl=http://www.bimmerboard.com/forums/posts/494733&docid=CbQClvpv8a8B4M&imgurl=http://www.bimmerboard.com/members/roderick/a2.jpg&w=640&h=477&ei=7ibSULXLOPPY4QSetoHADg&zoom=1&iact=rc&dur=248&sig=100394016163237613847&page=1&tbnh=137&tbnw=184&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:17,s:0,i:136&tx=128&ty=82
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
DiGital написа:Може дае от звукоизолацията на вратата. Аз имах проблем на предната врата от там се оказа.
на 99% е от нея. При мен преди да я залепа със силикон, по време на един проливен дъжд направо стана гьол в каката

А междудругото имаше някъде и тема ... пробойна ... мисля се казваше ... пробвай в търсачката.
tomastomsito написа:(320д 2002г) ... точно от десния праг на колата посредата между предна и задна врата е леко "отворен" , тоест има дупка през която влиза вода ....
Здравей колега! Снимай тази дупка и я пусни да я видим. Да не е блъскана и изправяна тази кола....?! По принцип при нашите 46ци проблемите са в залепването на водобраните под корите на вратите. Аз те съветвам да махнеш всички кори на вратите и да провериш дали черните изолации под тях са здрави, т.е. не са скъсани някъде или разлепени откъм вратата. Има ли такова нещо вярвай, че това е причината за да ти се пълни с вода купето. Аз дори трябваше да залепя с черен силикон някои от щипките на корите на вратите за да не тече и от тях.
Накратко: махаш всички кори, оглеждаш черните изолации за отлепвания и скъсвания и ги залепваш.
Между другото мой съвет е да махнеш тапицерията в краката на задните пътници и да я изсушиш, за да не ти мухляса и после мирише гадно. Лично аз съм я свалял 3-4 пъти докато запуша пробойните. При мен от дупките за закрепване на стелките при натиск излизаше фонтан.
Пиши ако имаш още въпроси!

5 мнения
• Страница 1 от 1