320 Д тресе при запалване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
320 Д тресе при запалване
Здравейте колеги. Колата ми е бмв 320д 2003 година автоматик. Имам следния проблем сутрин когато температурата е под 3 - 4 градуса като запаля колата започва яко да тресе , имам чувстото че двигателя ще се откачи . Имам и вибрации и в скоростния лост. Това тресене спира след около 6-7 минути и след това цял ден без проблеми дори да не съм я палил 5-6 часа. Сменил съм подгревните свещи. Тампоните на двигателя и те са сменяни от собственика преди мен. Двигателя не прекъсва или да си сменя звука , просто тресе докато загрее.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 320 Д тресе при запалване
Възможно е да са дюзите. На диагностика трябва да излезе, ако някоя е извън нормите.
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Преди две седмици закачихме колата на диагностика и там показа че има изгорели две подгревни свещи или реле. Свещите ги смених веднага. В сервиза ми казаха че дори да е изгоряло релето не би трябвало да имам проблем със студения старт.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Чак са!? Ако не работи релето не трябва ли всичките свещи да не работят и следователно...как ще ти е безпроблемен студения старт не разбирам?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колега вижте дюзите на параметри, не само да четете грешки. и най-добре сутрин докато проблема се проявява. Така е най-добре. Твърде вероятно да са разпръсквачи
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Връщай се да я четете пак за свещите, да не се окаже релето виновно. Виж дали не можеш да се възползваш от услугите на някой форумен колега, който е навътре в тия неща. Ще си спестиш доста загубено време и ядове.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Колега това някой да ти каже че релето за подгревни свещи няма отношение към студения стар,е все едно да ти кажат че колата ще се движи без гориво?!...Ако не работи релето 100% не ти греят свещите и ще тресе яко ... но обикновено тресе само при паленето и след това няма проблем ,щом имаш проблем 6-7 минути едва ли е само от свещите..
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
choio написа:Колега това някой да ти каже че релето за подгревни свещи няма отношение към студения стар,е все едно да ти кажат че колата ще се движи без гориво?!...Ако не работи релето 100% не ти греят свещите и ще тресе яко ... но обикновено тресе само при паленето и след това няма проблем ,щом имаш проблем 6-7 минути едва ли е само от свещите..
Пo-вероятно е от дюзи,които като минат гранични стойности и тресе сериозно - случвало ми се е 1 дюза да спече и колата се тресе като да работи на 3цилиндъра...
Най-добре е една диагностика първо и след това да се търсят механични проблеми...
А това с със скоростния лост - има ли някой тук,чийто такъв няма абсолютно никаква вибрация ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Оставих колата в сервиза утре сутринта като е студена да я закачим за диагностика и да видим какво ще покаже. Не зная дали е свързано с проблема но разхода ми стана прекалено висок , извън града 9 , а градско 13 л/100.

- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Проблема се оказа в тампоните на двигателя. Явно момчето от което купих колата ме е излъгал че ги е сменял.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
choio написа:Колега това някой да ти каже че релето за подгревни свещи няма отношение към студения стар,е все едно да ти кажат че колата ще се движи без гориво?!...Ако не работи релето 100% не ти греят свещите и ще тресе яко ... но обикновено тресе само при паленето и след това няма проблем ,щом имаш проблем 6-7 минути едва ли е само от свещите..
Не си прав, адаш

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Dimitroff написа:choio написа:Колега това някой да ти каже че релето за подгревни свещи няма отношение към студения стар,е все едно да ти кажат че колата ще се движи без гориво?!...Ако не работи релето 100% не ти греят свещите и ще тресе яко ... но обикновено тресе само при паленето и след това няма проблем ,щом имаш проблем 6-7 минути едва ли е само от свещите..
Не си прав, адаш
Де да знам при моята така беше,ма той колегата го намери проблема ,нали били тампоните

- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Аз да извадя темата от праха. Симптомите с тресенето при студен старт, при ниски температури на въздуха пак се появиха. Миналата година като смених тамоните на двигателя, зимата бях в командировка и не съм използвал колата. Сега като се застуди всичко започна пак отначало. Сменил съм тампоните на двигателя с оригинални , дюзите ги свалихме и ги проверихме на стенд, всичко е в нормите. Закачихме колата на диагностика всичко е наред, няма никакви грешки. Това което установих в последствие е, че след като запаля сутрин оборотите на двигателя са към 850, и като подам газ и задържа оборотите към 1000 тресенето изчезва. Въпросът ми е дали са ми ниски оборотите при студения старт и възможно ли е от това да тресе?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Libero написа:Аз да извадя темата от праха. Симптомите с тресенето при студен старт, при ниски температури на въздуха пак се появиха. Миналата година като смених тамоните на двигателя, зимата бях в командировка и не съм използвал колата. Сега като се застуди всичко започна пак отначало. Сменил съм тампоните на двигателя с оригинални , дюзите ги свалихме и ги проверихме на стенд, всичко е в нормите. Закачихме колата на диагностика всичко е наред, няма никакви грешки. Това което установих в последствие е, че след като запаля сутрин оборотите на двигателя са към 850, и като подам газ и задържа оборотите към 1000 тресенето изчезва. Въпросът ми е дали са ми ниски оборотите при студения старт и възможно ли е от това да тресе?
Моите са на 800...и не тресе..като съм убеден,че тампона единия не е в цветущо здраве...като дадеш газ изпада в резонанс да кажем при 1000оборота...но 8/850 трябва да работи спокойно...може да има леки вибрации но не трябва да "тресе"
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:Libero написа:Аз да извадя темата от праха. Симптомите с тресенето при студен старт, при ниски температури на въздуха пак се появиха. Миналата година като смених тамоните на двигателя, зимата бях в командировка и не съм използвал колата. Сега като се застуди всичко започна пак отначало. Сменил съм тампоните на двигателя с оригинални , дюзите ги свалихме и ги проверихме на стенд, всичко е в нормите. Закачихме колата на диагностика всичко е наред, няма никакви грешки. Това което установих в последствие е, че след като запаля сутрин оборотите на двигателя са към 850, и като подам газ и задържа оборотите към 1000 тресенето изчезва. Въпросът ми е дали са ми ниски оборотите при студения старт и възможно ли е от това да тресе?
Моите са на 800...и не тресе..като съм убеден,че тампона единия не е в цветущо здраве...като дадеш газ изпада в резонанс да кажем при 1000оборота...но 8/850 трябва да работи спокойно...може да има леки вибрации но не трябва да "тресе"
И при мен изпада в резонанс но малко преди 1000 оборота на около 900, знаеш ли на какво се дължи това, не ми се струва нормално?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2