Прекъсване на студено

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Прекъсване на студено

Мнение от n_k » 14 Дек 2012, 19:46

Здравейте колеги, нов съм във форума затова ме извинете ако има подобна тема, просто неможах да намеря нещо подобно на моя проблем.
Проблема ми се следния, от скоро съм собственик на БМВ Е 46 320I 150 коня, два ваноса, колата е на газ. Когато е студена и я запаля работи добре 10 секунди после започва да прекъсва, подавам и газ зачудва се, мудна е и е тромава. Работи така докато позагрее да кажем към 40-50 градуса и после я гася и паля на ново и всичко е ОК, все едно нищо не е било. Ако не я загася и запаля на ново продължава да си работи лошо. Колата пали и работи на бензин докато загрее, после сама прехвърля на газ.Ако я загася и е запаля преди да е заграля пак си прекъсва.Оставял съм я да работи повече време така като прекъсва, само че тогава не иска да прехвърли на газ,въпреки че достига температура за прехвърляне, палил съм я само на бензин да работи пак прави така.Говорих с предишния собственик той каза, че е сменял дебитомер, свещи, бобини и маслен вентил обаче няма промяна. Ще съм благодарен ако някои е имал същия проблем или има идея какво да я правя да казва! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Прекъсване на студено

Мнение от barty » 15 Дек 2012, 12:24

Предишният собственик хубаво твърди че е сменявал свещи и т.н. но въпроса е:
1. Поради същият проблем ли?
2. Кога ги е сменявал?
3. Чисто нови ли е сложил?
4. Диагностиката какво показа?
5. Филтрите кога са сменявани?
6. Бензина как е?
7. На газ прекъсва ли? Че не разбрах.....
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 15 Дек 2012, 14:53

Колега на 1 приятел му правеше същия номер .. и след смяна на дебитомер, 6 НОВИ бобини и свещи .. проблема му се оказа в лулите ...
Заради кадърни майстори наби 1 торба пари за неща които му работят ..
А при мен прекъсваше и Ванката каза че евентуално може да е бобина, размених им местата и проблема се реши ;д

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 15 Дек 2012, 19:12

Еми момчето от което я взех имаме общ познат и съм сигурен, че няма да излъже за нищо. Вкарал е много пари в нея, но явно не е уцелил на майстор. Сменял е тези неща поради същата причина - прекъсването. Иначе диагностиката показа, че имам бедна смес в цилиндър 3 и 4. А момчето каза, че мога да мина около още 5000 км преди да я обслужа. На газ не прекъсва понеже преда да прехвърли я гаса и паля на ново и всичко се оправя, а ако не я загася изобщо не прехвърля на газ. А за бобините мисля, че няма да стане, няма ли да прекъсва и топла и студена ако е от бобините. Аз си мисля за някакъв датчик или моторчето за празен ход???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Дек 2012, 23:03

Да не би да имаш този проблем ?

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 29 Мар 2013, 12:32

Някой от симптомите ми са същите остана само да открия какво ги причинява, че колегите доста неща са сменили. А някой може ли да препоръча добър майстор който да може да констатира точно проблема ??? Става въпрос за Пловдив!

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 29 Мар 2013, 12:38

Колеги някои има ли идея дали това може да става от системата за подаване на въздух. Минах още няколко диагностики след като изчистих дюзите,после ходих и на газаджия.Та там ми правеха диагностики и на всяка от диагностиките ми казваха, че 3 цилиндър е проблемния плюс още някои.В смисъл 3 винаги е прекъсвал но единя път е бил 3 и 5,след това е бил 3 и 2 цилиндри.Смених лулата на 3 цилиндър,размених им бобините и няма ефект.Странното е че понякога си сработва и колата си работи перфектно,но когато започне така да прекъсва понамирисва на бензин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Мнение от georgi dyulgerov » 30 Мар 2013, 0:14

Що не пробваш да си размениш кабелите на ламбда сондите?

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 02 Апр 2013, 21:15

Не съм мн на ясно ама пак да попитам.Тези ламда сонди са взаимно заменяеми и мога просто да им разменя кабели,така ли? :О

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Мнение от georgi dyulgerov » 03 Апр 2013, 9:08

Размени буксите само. Виждат се от лявата страна на капака на двигателя. Упражнението отнема секунди.
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 04 Апр 2013, 20:39

Колеги да дова към проблема се появи и нещо мн странно(отново). Когато е загряла колата пали по трудно отколкото като е студена.Когато е студена няма и половин завъртане и кола пали,а когато загрее трябва да завърти поне 2-3 пъти тогава запалва и то нещо все едно с последни издихания. :confused: Това може ли да се дължи на датчика на коляновия вал? Иначе ще пробвам да разменя букси на ламда сондите да видим ефект дали ще има.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 04 Апр 2013, 23:35

Това може и да е признак за заминаваща бензинова помпа, или повреден регулатор на налягането в бензиновата рейка.

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 05 Апр 2013, 16:53

А има ли начин да го проверя кое е ? Ако има значение към проблема напоследък забелязах, че ми губи масло и антифриз.Значи за към 2000 км съм долял 800мл масло и почти толкова антифриз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Апр 2013, 21:25

n_k написа:Колеги да дова към проблема се появи и нещо мн странно(отново). Когато е загряла колата пали по трудно отколкото като е студена.Когато е студена няма и половин завъртане и кола пали,а когато загрее трябва да завърти поне 2-3 пъти тогава запалва и то нещо все едно с последни издихания. :confused: Това може ли да се дължи на датчика на коляновия вал? Иначе ще пробвам да разменя букси на ламда сондите да видим ефект дали ще има.

Ако проблема е в горивоподаването по-скоро ще имаш проблеми със студеният старт, а не с топлият. Правилно си се насочил към датчик на коляновият вал, но отиди някъде където може да му направят правилно диагностика, защото не е много евтин да го смениш просто така.
Ако проблема е локализиран в определен цилиндър, трябва да размениш неговата дюза, бобина и свещ с тези на цилиндъра с най-добри показатели и да се провери със съответният интерфейс за диагностика дали работата на цилиндрите се е разменила.

Това понамирисване на бензин на топъл двигател наистина може да се дължи на дефектирала ламбда сонда и за това трябва да се провери как работят в реално време. Дефектната сонда не превключва или превключва много бавно, ДМЕ получава постоянно информация, че горивната смес е бедна и я обогатява. Тази проверка може да се направи само с осцилоскоп, стандартният интерфейс за диагностика не може да хване неправилно работеща сонда и затова няма да се изпише като грешка.

Потребител
Аватар

Мнение от n_k » 06 Апр 2013, 16:04

Благодаря за изчерпателният отговор първо. :) Но искам да попитам, може ли тези проблеми с дефектирала ламда сонда или датчика на коляновия вал да са причина за горенето на масло? Тези дни смятам да сменя клапана на картерните газове да видим ще има ли ефект,а и маслото ще слагам 10W40.До сега карах с 5W40.Вчера си направих експеримент след известно ровене из форума.Когато се подава газ на колата се чува едно припукване в една кутийка :oops: (незнам точно как се казва) до колекторите се намира и като и се отнеме газта пък се чува все едно поема въздух някъде из под колекторите.Глегам че е досто омаслено точно долу(под колекторите).За това се насочих към клапата на картерните газове.
Някакви идеи? :help:

Следваща

Назад към E46