След смяна на гарнитура на глава не върви !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
След смяна на гарнитура на глава не върви !
Колеги здравейте бих искал да споделя проблема ми. Вчера взех колата си от ремонт , беше д*хнала гарнитурата на главата и харчеше антифриз. Мотора ми е м52туб20 150 коня. Първоначално ми направи впечатление, че всичко е ок от към вървене , работа на мотора без тресене друсане или тем подобни. Но след известно каране реших да видя дали аджеба след ремонта току виж колата е почнала да върви повече, защото имах съмнение че не е зацепена като хората. Да ама тука не бях познал и бях направо в шок , колата въобще не вървеше и направо е мъртвец във ниските обороти !!!!
Незнам дали е възможно да е от бензина който сипах на бензиностанция ШЕЛ , защото имам подоздрения че след като сипах започна да не върви. Принципно съм наясно, че след правене на глава може след това да не върви от неправилно зацепване или не добре напаснати клапани.
Някой колега имал ли е подобен проблем защото колата наистина няма абсолютно нищо общо с преди. Вървеше си много прилично и нямаше такъв проблем и си имаше мощност в ниските сега колата тръгва от 5 хиляди оборода да върви, а преди не беше така ! Също да отблежа , че дисата е развалена и в момента е зацепена постоянно отворена. Преди ремонта също беше, но колата вървеше много добре !
Незнам дали е възможно да е от бензина който сипах на бензиностанция ШЕЛ , защото имам подоздрения че след като сипах започна да не върви. Принципно съм наясно, че след правене на глава може след това да не върви от неправилно зацепване или не добре напаснати клапани.
Някой колега имал ли е подобен проблем защото колата наистина няма абсолютно нищо общо с преди. Вървеше си много прилично и нямаше такъв проблем и си имаше мощност в ниските сега колата тръгва от 5 хиляди оборода да върви, а преди не беше така ! Също да отблежа , че дисата е развалена и в момента е зацепена постоянно отворена. Преди ремонта също беше, но колата вървеше много добре !
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Re: След смяна на гарнитура на глава не върви !
А там където прави двигателя имаш ли им пълно доверие за свършената работа и по-специално за работа по главата?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
първо смени бензиностанцията - по принцип Шел напоследък предлагат сносни горива аз от дизела съм адкси доволен, за бензина незнам, ако тогава не се оправи трябва да почнеш по ред- дигностика, и търсенен на проблема. Ако не е зацепене веригата добре колата би трябвало да пали трудно, отделно предполагам че при положение че си свалял главата си минал през обслужването и - смана гумички на клапани, напасване и подмяна на криви ако има такива, ако не са пасната качествено въпроса е друг.
Не съм сигурен имаше ли ванос на този мотор - проблема може и да е там
Не съм сигурен имаше ли ванос на този мотор - проблема може и да е там
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Много е вероятно да не е зацепена като хората, върни се обратно при човека правил ремонта, за да види какво е направил. Може да я закачите и на диагностика при човек който наистина разбира от БМВ и ще си проличи. Зацепването на двоен ванус не е проста работа, особено ако нямаш специалния инструмент.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Милен в суходол прави колата, не ми се вярва да не я е зацепил като хората сега отивам да сипа бензин на нормална бензиностанция да видим кво става.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми че тя от толко почва да върви по принцип, ако няма странни шумове, чукания, тресения е от горивото. Сипи ви повер или аналог, сложи малко добавка и си ти 

Хм,хм...
ako e двоен ванус не е зацепена правилно , обратно при маистора да си я оправи .
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Колата е двоен ванус. В понеделник ще я карам да я гледат пак и евентуално ще я презацепят на ново.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Дано да се окаже от горивото. Аз имах подобен случай с зареждане от Лукойла, направо умря колата след 4-5 километра каране. Мани ами и натресках 40 литра. Измъчих се докато го изгоря. След това заредих от друга бензиностанция и всичко си е ОК. Ще следя темата с интерес.

- Monoid
- младши ентусиаст
-
След много мъка и 100 пъти отваряне на капака на клапаните за да се гледат ваносите се оказа че коляновия вал не е въобще в синхрон с разпределителните валове.... Презацепихме мотора и колата тръгна и започна да върви повече и от преди ремонта. Умните италянци като са я отваряли преди мен са решили да изместят коляновия вал от фабричните белези и са я зацепили едно към гьотере... Важното е че сега всичко е ок и 20-ката върви много добре ! 

Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
е то и тоя Миленчо , щом е повторил грешката на предишните , не е много в час . Да не е да си е правил белези с центъра , и после по тях да я е сглобявал 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ако е зацепвана без инструменти е така, най-обичам да ми обяснят У форума че става и с шублера... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Важното е че са я оправили колата, да си я кара Симо с зраве..
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
~Мишо~ написа:Ако е зацепвана без инструменти е така, най-обичам да ми обяснят У форума че става и с шублера...
Мани шублера - в една от темите един колега обясняваше как презацепва N42 с линийка и свински опашки!

Сори за офтопик-а...
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
приятелю аз съм този с линийката ............ама за свински опашки не си разбрал щото не си много наясно с механиката за разлика от диагностиката
сега ще ти обясня някои работи да не се излагаш друг път
инструмента аз го купих..............за зацепването................той е едно нищо
двата вала накрая завършват с едни лопатки .........ако си гледал ще знаеш за какво говоря.......на н42б20 говоря
нагласяш ги нагоре с един ключ ..........после слагаш линийката за успоредност на главата и да опре във лопатката на вала..........ако не е успоредна няма как да допреш навсякъде.....местиш милиметър и като всичко е точно под прав ъгъл минаваш на другия вал
смукателния като го пуснеш не мърда грам..............после изпускателния по същия начин го нагласяш и като откачиш тръбичката на маслената магистрала немците са направили място за ключ с който да го хванеш да не ти мърда вала...........
слагаш линийката и гледаш дали е успоредно всичко ............дори и милиметър да има измесване се вижда...............
нагласяш ванусите на 96,7 от вътрешните страни на дупките и стягаш...........
после съм слагал инструмента да пробвам дали има разлика..............еми как да има като всичко съм го преписал от оригиналния инструмент
аз съм направил много такива вече и проблеми със зацепването нямам.........не говори неподготвен друг път
това,че с инструмент е по лесно не значи че с линийка ще има някакво дори и минимално отклонение
дори напротив инструмента ако си го виждал някога разбира се не влиза плътно в лопатките ,а валовете имат лек ход около 1,2 мм
но това е така защото няма голямо значение 1 ,,,2 мм
аз обаче с линийката го правя на 100% прав ъгъла...........там мърдане няма............сега виж какво точно представлява инструмента за зацепване..............http://zimber-tools.com/instrument-za-z ... imber.html
това са чисто и просто едни обикновени планки за позициониране на двата вала в прав ъгъл......нищо повече
дори BESNIA го е обяснил в неговата тема много много ясно
свинските опашки приятелю се използват за да може да хванеш петите на валветроника заедно с смукателния вал и вала на валветроника като едно цяло
за да не се измъкнат пружинките и да не стане всичко на купче..............и после да питаш сега кой номер на кое краче къде беше и защо двигателя после трака и не работи добре
защото доста теми от колеги прочетох ,че след отваряне на този двигател н42 после не работел добре............еми как да работи
има и пълен инструмент за вала на валветроника струва 500-600лв
http://zimber-tools.com/instrument-za-z ... n46t-.html
това също е за улеснение .........със свинските опашки става за секунди...........
http://www.e46club.ru/forumvb/viewtopic ... a&start=90
разгледай цялата тема да видиш как работят братята в русия хахах
ееее като изключим ,че малко са има надрани разпределителните валове............ама това са имали това са сложили
и още нещо да допълня...........много мразя някой който не разбира да си мисли и НАЙ-ЛОШОТО да почва да говори ,че нещо щом не се прави с оригинален инструмент ще даде отклонения и колата няма да върви или няма да бъде на 100% като с оригинална центровка и т.н
ПРИЯТЕЛю аз компромиси не правя................последната кола която направих този месец беше моята.................и върви на 100%
правих и пълен ремонт ................свален двигател.............челосване на блока и главата............сегменти ,лагери , гарнитури, семеринги
както може да видиш в руския сайт само ,че моята не е така осрана и няма надрани и износени валове
и с какво мислиш,че я зацепих............с линийката ,а имам инструмент
ДАНО С ЕЛЕКТРОНИКАТА СИ ПО ДОБЪР
НИщО ЛИЧНО НЯМАМ КЪМ ТЕБЕ............ПРОСТО СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ВИДЯХ,ЧЕ МЕ СПОМЕНАВАТ,БЕЗ ДА МИ ПЛАщАТ

сега ще ти обясня някои работи да не се излагаш друг път
инструмента аз го купих..............за зацепването................той е едно нищо
двата вала накрая завършват с едни лопатки .........ако си гледал ще знаеш за какво говоря.......на н42б20 говоря
нагласяш ги нагоре с един ключ ..........после слагаш линийката за успоредност на главата и да опре във лопатката на вала..........ако не е успоредна няма как да допреш навсякъде.....местиш милиметър и като всичко е точно под прав ъгъл минаваш на другия вал
смукателния като го пуснеш не мърда грам..............после изпускателния по същия начин го нагласяш и като откачиш тръбичката на маслената магистрала немците са направили място за ключ с който да го хванеш да не ти мърда вала...........
слагаш линийката и гледаш дали е успоредно всичко ............дори и милиметър да има измесване се вижда...............
нагласяш ванусите на 96,7 от вътрешните страни на дупките и стягаш...........
после съм слагал инструмента да пробвам дали има разлика..............еми как да има като всичко съм го преписал от оригиналния инструмент
аз съм направил много такива вече и проблеми със зацепването нямам.........не говори неподготвен друг път
това,че с инструмент е по лесно не значи че с линийка ще има някакво дори и минимално отклонение
дори напротив инструмента ако си го виждал някога разбира се не влиза плътно в лопатките ,а валовете имат лек ход около 1,2 мм
но това е така защото няма голямо значение 1 ,,,2 мм
аз обаче с линийката го правя на 100% прав ъгъла...........там мърдане няма............сега виж какво точно представлява инструмента за зацепване..............http://zimber-tools.com/instrument-za-z ... imber.html
това са чисто и просто едни обикновени планки за позициониране на двата вала в прав ъгъл......нищо повече
дори BESNIA го е обяснил в неговата тема много много ясно
свинските опашки приятелю се използват за да може да хванеш петите на валветроника заедно с смукателния вал и вала на валветроника като едно цяло
за да не се измъкнат пружинките и да не стане всичко на купче..............и после да питаш сега кой номер на кое краче къде беше и защо двигателя после трака и не работи добре
защото доста теми от колеги прочетох ,че след отваряне на този двигател н42 после не работел добре............еми как да работи
има и пълен инструмент за вала на валветроника струва 500-600лв
http://zimber-tools.com/instrument-za-z ... n46t-.html
това също е за улеснение .........със свинските опашки става за секунди...........
http://www.e46club.ru/forumvb/viewtopic ... a&start=90
разгледай цялата тема да видиш как работят братята в русия хахах
ееее като изключим ,че малко са има надрани разпределителните валове............ама това са имали това са сложили
и още нещо да допълня...........много мразя някой който не разбира да си мисли и НАЙ-ЛОШОТО да почва да говори ,че нещо щом не се прави с оригинален инструмент ще даде отклонения и колата няма да върви или няма да бъде на 100% като с оригинална центровка и т.н
ПРИЯТЕЛю аз компромиси не правя................последната кола която направих този месец беше моята.................и върви на 100%
правих и пълен ремонт ................свален двигател.............челосване на блока и главата............сегменти ,лагери , гарнитури, семеринги
както може да видиш в руския сайт само ,че моята не е така осрана и няма надрани и износени валове
и с какво мислиш,че я зацепих............с линийката ,а имам инструмент
ДАНО С ЕЛЕКТРОНИКАТА СИ ПО ДОБЪР
НИщО ЛИЧНО НЯМАМ КЪМ ТЕБЕ............ПРОСТО СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ВИДЯХ,ЧЕ МЕ СПОМЕНАВАТ,БЕЗ ДА МИ ПЛАщАТ

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2