е46 телефон през bluetooth + музика от телефон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ ГС
Мечтае да кара: аз си го мечтая, не го разказвам

е46 телефон през bluetooth + музика от телефон

Мнение от celt_ » 08 Дек 2012, 17:15

Привет,

(моля да не местите темата в друга ако не отговаря на същите нужди - има доста подобни, но не точно)

Търсих и четох много по темата, но не намерих точно моята ситуация, затова и въпроса:

Имаме следните опции в колата 2002г. е46 (другите не касаят комуникациите):

S630A Car phone with cordless receiver
S663A Radio BMW Professional
S672A CD changer for 6 CDs
S674A Hi-Fi System Harman Kardon

Трябва да разреша 2 проблема:

1. Искам да ползвам Bluetooth с iPhone за разговори (всичката функционалност на стереото и волана трябва да се запазят - гласови команди през волана и т.н.). Не искам да си монтирам Dock за iPhone защото не искам да ги сменям всеки път като си сменям телефона.
2. Искам да слушам музика от телефона си. Може и през кабел, може и през bluetooth. (всичката функционалност на музиката от волана трябва да се запази). Също така, ми е важно да виждам и името на автора и песента на стереото.

Парите не са голям фактор и предпочитам да дам двойно за оригинално решение, защото не искам някакви Parrot пластмасови неща да ми висят по колата. Няма да го правя сам, ще е при майстор. Технически съм на доста високо ниво, но ще го работи майстор. Ако можете - препоръчайте и такъв. А, да, ако може да се постигне без слагане на големи или малки навигации - не искам никакви компютърни екрани в колата си.

Поздрави
we do what they call 'sport-touring' - a code name for riding powerful motorcycles over extreme distances at illegal speeds in semi-constant state of alarm and discomfort

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318 ci
Мечтае да кара: Dacia Logan hahaha

Re: е46 телефон през bluetooth + музика от телефон

Мнение от iriney stoyanov » 16 Дек 2012, 13:47

Колега вземи си Dynavin и си готов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 17 Дек 2012, 10:32

До колкото виждам нямаш Bluetooth опцията между изброените. Тя е малък модул и може лесно да се добави ако искаш да е фабрично, НО понеже и аз мъчих да вързвам iPhone-а си към колата, ще го вържеш за разговори, ще си вземе книгата от телефона и ще ти я сложи в колата (естествено без кирилица в контактите), но гласово набиране на телефона няма да имаш нито Bluetooth streaming. Много ме е яд, че не мога да подларам и Siri с бутона от волата. Абе като цяло е кофти изпълнено, но все пак говорим за концепция от преди 10 години.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 17 Дек 2012, 18:58

ГРОМ-а ще ти свърши работа сякаш..със блутут модул
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 18 Дек 2012, 9:53

freax написа:ГРОМ-а ще ти свърши работа сякаш..със блутут модул

GROM с bluetooth отговаря почти изцяло. Гласово набиране нямам, но то доколкото знам функционира само с вграден bluetooth (което не виждам как ще се върже с GROM). Иначе вдигам и затварям през волана, слушам музика през bluetooth или с кабел (с кабела се изписват имената на песните на екрана, с bluetooth пише само BT stream или нещо подобно). Като недостатък отчитам, че GROM-а работи само когато съм в CD changer mode - ако касетофона е в позиция на радио и телефона звънне трябва да прехвърлиш на CD changer, за да може да говориш през bluetooth-а.
Така стоят при мен нещата, но ползвам HTC, нямам впечатления как са нещата с Apple, но предполагам че са идентични.

Назад към E46