Проблем с БМВ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с БМВ

Мнение от nikolay_cy » 07 Дек 2012, 21:50

Здравейте първо искам да кажа че съм фен на марката от 12 години и съм горд собственик на 318i 99г.
Живея в Кипър и колата ми е с десен волан едва ли е от значение купих я на добра цена но има някой проблеми...ходих на диагностика и ми казаха че ламб. сондата не работи и е за смяна но по принцип би трябвало да мога да я карам така докато съм готов с паричките за това...проблема е че веднага след диагностиката колата спря да върви...направо не иска да тръгне...доста рових и тук във форума и разбрах че вероятния проблем е дебитомера...изключих го и колата тръгна но някой път не иска да запали или гасне веднага след запалване също така когато подам газ понякога се замисля придърпва и тогава се изстрелва дайте съвет какво друго освен ламб. сонда и дебитомер може да е ? :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Проблем с БМВ

Мнение от koleto_78 » 08 Дек 2012, 11:24

Е те тия два проблема са достатъчни за да не иска да ти върви колата и да влиза в авариен режим.И двата са ти основен фактор за горивната смес.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 08 Дек 2012, 11:55

сменяш дебитомера със нов със същия номер или се адаптира на комп,след това ламбдата и тогава ако има проблем се търсят другите,защото докато не отстраниш тези е трудно да се търят още :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nikolay_cy » 08 Дек 2012, 12:28

Благодаря за бързите отговори...предстои ми пътуване дано ме закара колата а след празниците ще мисля и за смяната на тези неща...
Другия ми въпрос е за борд компютъра по принцип съм с мулти волана но нямам информация за разход на гориво и температура на въздуха....четох тук във форума и опитах с това задържам левия бутон на километража при 0 положение на ключа след това завъртам ключа на положение 1 и ми изписва само някакви цифри неразбираеми а от долу си показва часа... има ли начин да виждам и аз разхода на гориво или в моята кола не са заложени тези функции?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 08 Дек 2012, 20:13

Имаш ли бутон на лоста за мигачите? Трябва да имаш такъв лост и да ти се активира борда.

Назад към E46