Проблем Темпомат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем Темпомат
Имам 320 д 150 кс. Проблемат ми е в темпомата.Включвам го от волана светка лампата на таблото но не заработва.
Може ли да ми кажете къда да отида да го ремонтират или какъв е проблема.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем Темпомат
А като натискаш стрелките нагоре/надолу усеща ли се да се увеличава или намалява скоростта.При мен след като го включа,трябва да натисна стрелката примерно нагоре, няколко пъти докато ускори до желаната скорост и след това бутона за запазване (запомняне) на скоростта.
Пример:
1.Увеличавам със стрелките до 100км/h
2.Натискам бутона мемори (аз така му викам).
Автомобила започва да се движи с 100km/h.
3.Ако реша да изпреваря,с педала подавам газ до 140km/h,примерно и след като върна педала,автомобила продължава да поддържа 100km/h,но по някаква причина ако натисна съединител или спирачка,темпомата се изключва и трябва пак да се натисне бутона мемори.
Имай в предвид че при скорост под 30km/h (мисля че беше),темпомата не работи.
Пример:
1.Увеличавам със стрелките до 100км/h
2.Натискам бутона мемори (аз така му викам).
Автомобила започва да се движи с 100km/h.
3.Ако реша да изпреваря,с педала подавам газ до 140km/h,примерно и след като върна педала,автомобила продължава да поддържа 100km/h,но по някаква причина ако натисна съединител или спирачка,темпомата се изключва и трябва пак да се натисне бутона мемори.
Имай в предвид че при скорост под 30km/h (мисля че беше),темпомата не работи.

Ако нема у глава, има у Google.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Ако си от София, потърси колегата Оci И аз имах този проблем, той е твоят човек.
http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=20573
http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=20573
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
milenkata написа:Имам 320 д 150 кс. Проблемат ми е в темпомата.Включвам го от волана светка лампата на таблото но не заработва.
След като натиснеш бутона натисни и стрелката нагоре, след това пусни педала на газта. Преди да натиснеш стрелката темпомата е включен, но няма въведена настройка за скоростта, така си го обяснявам аз. Всъщност не съм сигурен дали не може и със стрелката надолу да стане номера, не съм пробвал.
Аз си включвам темпомата малко преди да достигна желаната скорост, след което продължавам да настъпвам газта и като достигна колкото искам натискам стрелката и пускам газта, винаги така съм го ползвал и съм останал с впечатление, че това е нормалния начин

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
TRR написа:milenkata написа:Имам 320 д 150 кс. Проблемат ми е в темпомата.Включвам го от волана светка лампата на таблото но не заработва.
След като натиснеш бутона натисни и стрелката нагоре, след това пусни педала на газта. Преди да натиснеш стрелката темпомата е включен, но няма въведена настройка за скоростта, така си го обяснявам аз. Всъщност не съм сигурен дали не може и със стрелката надолу да стане номера, не съм пробвал.
Аз си включвам темпомата малко преди да достигна желаната скорост, след което продължавам да настъпвам газта и като достигна колкото искам натискам стрелката и пускам газта, винаги така съм го ползвал и съм останал с впечатление, че това е нормалния начин
И при мен е така. Трябва да се натисне стрелката нагоре.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Бутона за темпомата само активира темпомата, но вие трябва да му зададете конкретна скорост!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Към автора - преди темпомата работил ли е? Ако е работил - проблема ти вероятно е в датчика за спирачките, който е на самия педал.
Si non confectus, non reficiat.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:Към автора - преди темпомата работил ли е? Ако е работил - проблема ти вероятно е в датчика за спирачките, който е на самия педал.
то по тази логика може да е и машинката на съединителя.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз имах същия проблем - в един момент темпомата просто изчезна. Оказа се, че ми е зацапан датчика за спирачките, който седи на педала на спирачките - почистих го с контактен спрей и всичко се оправи.
Si non confectus, non reficiat.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
то всичко може да е, колегата да земе да отговори на зададените въпроси, за да може да се даде насока, при мен се беше откачил единия пин на кабелчето във волана примерно, опции много
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:Аз имах същия проблем - в един момент темпомата просто изчезна. Оказа се, че ми е зацапан датчика за спирачките, който седи на педала на спирачките - почистих го с контактен спрей и всичко се оправи.
Заги абсолютно си прав, но това се хваща на диагностика и не е нужно колегата да се лута из инсталацията за да намери проблема след 10 дни.
темпомата колеги не работи нещо и пробвах по всички начини
Благодаря ви за отговорите,ще звънна на oci
Благодаря ви за отговорите,ще звънна на oci
решен е проблема от колега от Пловдив
липсвашв една жица само и нещата се оправиха
липсвашв една жица само и нещата се оправиха
13 мнения
• Страница 1 от 1