Колеги 2 проблема моля за съвет?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320
Мечтае да кара: Dodge Challenger 1970

Колеги 2 проблема моля за съвет?

Мнение от Donchev12 » 28 Ное 2012, 1:32

Колеги отскоро се качих на Е46 320D колата много ми харесва ама ми създава доста неприятности явно преди да я закупя не е била карана доста време и сега като я поразвъртях изкочиха доста неща,преди 2-3 месеца ходих в Мкар направих си диагностика цели 14 грешки евала на пичовете там оправиха всичко за сумата от 42.лв. като се има напредвид че в моя край взимат толкова с фашив софтуер които нищо не показва.Та както и да е ето ги следните проблеми , нямах парно духаше студено накараха ме да сменя големия термостат смених го парното доиде всичко ток тръгвам за софия след 2 седмици парно има супер ама гледам нещо много бавно качва градус изчетах някоя и друга тема слезнах при колата и разбрах че съм с 2 термостата, сега и 2рия ли трябва да сменя за да си държи нормално температурата и дали е от него? 2-рия проблем е карах колата до изключвател на всички скорости както се вика до дупка и яко ускорение и тяга в рамките на 30-40 мин. супер и намалих обърнах на едно и кръгово като почнах пак да я изрязвам хоп нещо стана колата взе да набира бавно стигна 3хил оборота и едвам на горе нещо стана,отбих спрях и като реших да тръгна всичко се оправи после пак я покарах около 20тина минути душманската дето му се вика не се появи този проблем какво да правя да ходя ли на диагностика(и на какво може да се дължи това) или да карам пък то ще се чуе, моля за съвети че за опел,ауди,и vw, съм цар ама тук съм бос затова питам вас,благодаря предварително :) :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Re: Колеги 2 проблема моля за съвет?

Мнение от frizzante » 28 Ное 2012, 10:31

Здравей и честито!

1. Щом си сменил големият термостат, смени и малкия и провери дали е добре обезвъздушена.

2. Закачи една диагностика и виж какво е записало, но сякаш си влезнал в авариен режим. Един съвет - дизел така не се кара освен ако не искаш да го унищожаваш...на всички скорости до прекъсвач си е гавра с мотора! Вземи си бензин...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Мнение от Donchev12 » 28 Ное 2012, 11:35

Благодаря колега,
за днес съм поръчал малкия термостат ще го сменя и ще видя как е с температурата,
преди 2 месеца минах диагностика имаше проблеми но в Мкар ги оправиха сега пак ли да минавам, заради моята глупост, прав си дизел не се кара така и нямам намерение да си унищожавам колицата ама исках да съм сигурен в нея т.е. ако има да се покаже но вече край,какво ще рече авариен режим колега? :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 28 Ное 2012, 12:17

1. След като смениш и малкия като загрее колата, стрелката трябва да залепне на средата и да не мърда ако всичко е наред.

2. В предишния ти пост пишеш, че за 42 лв ти "оправили" колата при дилъра! Това е невъзможно, най-много да са трили грешки, но ако е имало нещо за ремонт не са го оправили. То само една диагностка там трябва да е по-скъпа. За да ти забива така муцуната след яко ръчкане има причина. Направи диагностика при някой от момчета тук, разгледай обявите. В авариен режим колата регистрира някаква нередност и един вид се предпазва най-просто казано.

Потребител
Аватар

Мнение от Donchev12 » 28 Ное 2012, 23:41

Благодаря колега за отговора, утре чакам малкия термостат че днес ми го объркали, дано след смяната му да се оправи, а да ти кажа ходих при 2-ма майстори по диагностика и не ми намериха грешки и затова отидах както казваш ти при "дилъра" нямах избор, намериха ми 14 грешки и казаха ако има проблем за отстраняване се плаща извън диагностиката,просто да ми я закачат цената е 42 което ме учуди доста, след като колата ми беше закачена около 1 час като умрял на системи показа 14 грешки, и майстора там каза нищо фрапиращо дребни грешки подлежащи на зачистване и тогава попитах колко ще струва това зачистване казаха колкото е диагностиката понеже не се откри нещо сериозно дори имам оригинал лист със грешките мога да ги напиша? А и днес говорих с 2ма маистори които правят основни ремонти на доста скъпи коли понеже са ми познати, казаха същото както ти пренатоварил съм мотора и е влезнала в авариен режим казаха че всичко е наред щом се е оправила и да не правя повече така,интересно че не ми светна нищо по таблото,днес карах колата всичко е ОК,досега никога не го е правила но този път прекалих, чичо ми кара Шкода но неговата е прецакана постоянно влиза в авариен когато стигне 130км като загаси и запали се оправя той определено има проблем, засега не мисля да скачам към диагностика но не мисля и да повтарям това ръчкане :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 29 Ное 2012, 11:05

Еми идеално тогава! Сменяй термостата и си карай колата спокойно! :yes: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Donchev12 » 01 Дек 2012, 21:06

frizzante написа:Еми идеално тогава! Сменяй термостата и си карай колата спокойно! :yes: :yes:

Колега много ти благодаря за информацията, значи смених и малкия термостат и колата ми е с печка и тя тръгна всичко се нормализира със смяната на 2та термостата,колкото до аварийния режим ръгнах се и отидох на диагностика закачиха ми колата пишеше на Монитора Няма Грешки,понеже нямаше грешки минах само с 10лв., явно колата си има навариен режим които се активирал,след което при палене на ново се е рестартирала системата без да записва грешки, преди имах Ауди А6 2,5тди 140 к.с. 5цилиндъра един път го карах като сега до прекъсвач и направо ми се изключи от скорост и после едвам вдигаше 3000 оборота като при Бмв-то спрях загасих запалих и оттогава никога не ми направи проблем при нормално каране, мисля че това си е защита на колата от претоварване на мотора, чак сега се сетих. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от gatuzo » 02 Дек 2012, 14:53

да , стрелката трябва да е на 12 часа, но не винаги е залепена без да мърда нали, има значение как караш също така, дали я настъпваш или я караш по леко, надолнище - нагорнище. Стрелката при мен варира в едни интервали около 12 часа и ми се струва , че това трябва да е нормално!? Така ли е колеги?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 02 Дек 2012, 17:21

НЕ :). Стрелката за температурата трябва да се закове на 12 часа и да не мърда от там. Проблема при теб най вероятно е термостат.

Всяко отклонение или играене на стрелката е признак за проблем в охладителната система.

Потребител
Аватар

Мнение от Donchev12 » 02 Дек 2012, 20:42

Значи не разбирам от Бмв-та много затова и се съветвам тук,сменил съм много коли предмно Audi,VW,Mercedes , но с бмв тепърва се сблъсквам, последно в Мкар като установиха че и малкия ми термо е заминал след смяна на големия, ми казаха че при спускане по голям наклон или при вкл. на перката за охлаждане може да има малко спадане на на 11:30 макс на 11.00 часа след което веднага да закове на 12 и винаги трябва да е на 12 както казва колегата, незнам кои е прав засега моята с 2нови термостата е винаги на 12 и точно по големи наклони пада савсем малко и после пак на 12 :yes: както ми казаха в сервиза,ама да ти играе значи отишъл е а отиде ли единия отива си и другия.Казвам това което са ми казвали незнам дали съм прав :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 02 Дек 2012, 21:51

Nedialkov написа:НЕ :). Стрелката за температурата трябва да се закове на 12 часа и да не мърда от там. Проблема при теб най вероятно е термостат.

Всяко отклонение или играене на стрелката е признак за проблем в охладителната система.

Колега при мен когато е топло времето и понастъпвам колата си стои на 12, но когато е по хладно или я карам по айляшката съм забелязал че стои на средата между синия сектор и 12, дали имам проблем в термостатите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 02 Дек 2012, 22:49

Да колега имаш.И моята заставаше там.След смяна на двата термостата сега я заковава на 12 и не мърда.
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мнение от asotsf » 02 Дек 2012, 22:57

Както каза колегата стрелката трябва да е на 12 постоянно, като температурата може да варира в зависимост от начин на каране, наклони и т.н. При мен 92-100 градуса седи според ситуациата, като стрелката винаги е изправена. Относно термостатите винаги се сменят и двата за да сте сигурни, че няма да има ядове със загряването.

Потребител
Аватар

Мнение от Donchev12 » 03 Дек 2012, 22:18

А и колеги още по интересното е че при смяна на 2та термостата ми тръгна и печката на колата :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 04 Дек 2012, 12:39

Супер.Моята не иска да работи. :(
The Power of Dreams!

Следваща

Назад към E46