Колвги дайте съвет за 2 проблема на Е46-ца

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колвги дайте съвет за 2 проблема на Е46-ца

Мнение от Krasi82 » 26 Ное 2012, 17:25

Здравейте колеги,
Имам един проблем с мойто Е46 318,бензин а от днес вече имам още един.

1.Първия проблем: Преди около година ударих колата леко от пред и после я оправих,но в купето започна да мирише гадно -тежка миризма на ..знам ли...неизгорели газове,бензин..не мога точно да преценя.Колата губи и антифриз и всяка седмица трябва да доливам.Също така и стъклата ми се запотяват при дъжд мнохо повече от преди,а предното имам чуватовото че се замазнаява леко.
Ходих на майстор и ми каза че радиатора ми е спукан,от него било и аз го смених.Миризмата намаля,но пак остана.Губенето на антифриз също остана.Смених и филтъра на купето,но пак нищо.Забравих да ви кажа,че колата е с климатик и когато го включа миризмата изчезва (за това така и карам през повечето време).Другото нещо е,че когато карам на климатик,след известно време той започва да духа много слабо дори да е на макс).Ако го изключа,след 2-3 мин парното пак започва да духа силно и като включа пак клима. духа силно 5-10 мин. и пак започва да отслабва.Незнам вече какво да правя с тая кола,един майстор ми вика,че било радиаторчето на парното,друг вика друго....помагайте:(

2.Втори проблем - Падаше ми акумулатора и мин. седмица я закарах на майстор,който каза,че колата няма хубаво зареждане и трябва да се смени някакво реле на динамото май,за да се оправи.Разбрах ме се за утре,но днес тръгвам да паля ама *ур.Първоначално уж запли,но се давеше и педала на газта все едно го няма и изгасана.После няма палене изобщо.Стартера и акумулатора си въртят яко (акумулатора е нов,на 10 дни) и предполагам че порблема е другъде.Дайте съвет,че съм се изнервил яко вече:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Колвги дайте съвет за 2 проблема на Е46-ца

Мнение от zvetiko » 26 Ное 2012, 19:12

1. Предното стъкло се маже при теч на антифриз от радиатора за отоплението- нещо не е направено както трябва при смяната му, да кажем оставили са старите О пръстени.Против тия неща съм, но пробвай с добавка за теч от радиатора.
2. За 10 дни при неизправно реле регулатор и нов акумулатор ще се разреди. Виж с мултицет при това яко въртене на колко волта пада напрежението на колата. Ако пада под 9.5 може би ДМЕ не работи правилно или някой датчик е спрял да подава правилен сигнал. Пробвай да заредиш акумулатора и опитай отново.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 26 Ное 2012, 22:18

проблема с променливата работа на климатика и парното, както и падането ан акумулатора може да е в таралежа., тежката миризма може да се получава от теча на антифриза, ако капе върху колектора за изголери газове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 27 Ное 2012, 10:53

То върху колекторите може да капе и масло от гарнитурата на капака на клапаните и тогава също мирише много гадно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Krasi82 » 27 Ное 2012, 14:38

Благодаря ви за отговорите,колега извинявай за невежеството,но какво означава таралеж:)?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 27 Ное 2012, 15:12

модул управляващ климатроника viewtopic.php?f=35&t=276935, който може да се ремонтира, но когато сдаде багажа започва да дърпа ток от акумулатора и да базика климатроника

Назад към E46