Мудна с октан 100 E46/325i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Мудна с октан 100 E46/325i
Здравейте,
Преди седмица реших да пробвам как ще се държи двигателя със Октан 100 от ОМВ, оказа се че колата загуби мощност и се развърта много бавно... карах е така около седмица и реших да сложа 95 при което колата се пооправи, може ли да ме посъветвате към какво да се насоча - Дебитомер? Горивна помпа? Дюзи? Проблема ми прилича на обеднена въздушна смес?
Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как го е решил.
Поздрави,
Михаил
Преди седмица реших да пробвам как ще се държи двигателя със Октан 100 от ОМВ, оказа се че колата загуби мощност и се развърта много бавно... карах е така около седмица и реших да сложа 95 при което колата се пооправи, може ли да ме посъветвате към какво да се насоча - Дебитомер? Горивна помпа? Дюзи? Проблема ми прилича на обеднена въздушна смес?
Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как го е решил.
Поздрави,
Михаил
Re: Мудна с октан 100 E46/325i
Колко октана препоръчват от завода?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Може бензина да е бил кофти. Аз така веднъж сипах за проба 100 октанов и нещо се позабави реакцията на мотора. Иначе е хубаво да налееш една добавка за почистване на инжекциона, а за техническите елементи да направиш диагностика.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Dirty M5 driveR написа:Може бензина да е бил кофти. Аз така веднъж сипах за проба 100 октанов и нещо се позабави реакцията на мотора. Иначе е хубаво да налееш една добавка за почистване на инжекциона, а за техническите елементи да направиш диагностика.
Точно

Сложи една добавка за прочистване на горивната система и дюзите и бягай на диагностика - ще си каже какво не й е наред.
Si non confectus, non reficiat.
4 мнения
• Страница 1 от 1