Вървеж на 320 D
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- toreador731
- Потребител
-
Вървеж на 320 D
Добро утро колеги! От месец имам вече е46 320 Д 136 к.с. 2000 година. Много съм доволен от него,нямам забележки единствено много бързо започна да тропа предницата като мина през дупка,вероятно са биалетките.
Имам няколко въпроса!
1-ви въпрос е: Много ли е наложително да се смени филтъра на картерните газове и ако не се смени навреме какви полследици може да има?
2-ри въпрос:Интересува ме в стоков вид,колата с какви коли се сравнява от към вървеж.
3-ти въпрос: Вярно ли е ,че слабото място е тубото и ако е да , може ли да се сложи от 330 д турбина , мисълта ми е таква: Искам да направя на баварчето един проект с чип ,генерация на ф63,да сменя дюзите и турбото,могат ли да паснат от 330 д ?
Имам няколко въпроса!
1-ви въпрос е: Много ли е наложително да се смени филтъра на картерните газове и ако не се смени навреме какви полследици може да има?
2-ри въпрос:Интересува ме в стоков вид,колата с какви коли се сравнява от към вървеж.
3-ти въпрос: Вярно ли е ,че слабото място е тубото и ако е да , може ли да се сложи от 330 д турбина , мисълта ми е таква: Искам да направя на баварчето един проект с чип ,генерация на ф63,да сменя дюзите и турбото,могат ли да паснат от 330 д ?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Вървеж на 320 D
toreador731 написа:Добро утро колеги! От месец имам вече е46 320 Д 136 к.с. 2000 година. Много съм доволен от него,нямам забележки единствено много бързо започна да тропа предницата като мина през дупка,вероятно са биалетките.
Имам няколко въпроса!
Здравей колега, честита придобивка!
Филтъра на картерните газове се сменя при нужда, но е препоръчително да го смениш преди да дойде нуждата.
На въпрос 2 да отговорят колегите.
Отговорите на въпрос 3 са всъщност два:
- турбото на всяко кола е слабо място, т.е. идва време за смяна / ремонт. Трябва да оставяш колата да работи 1-2 мин.на място след продължително шофиране, за да се охлади турбото.
- проектите са скъпи, за мен по-добрият начин е покупка на 330д

- toreador731
- Потребител
-
благодаря за бързия отговор колега!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
няма как да смениш дюзите с такива от 330д,защото 3литра е комон рейл а твоето не е...освен това помпата ти е лимитер на гориво и нямаш много на каде да го дигаш...тоест няма вариянт да я направиш много силна дори и с голямо турбо...освен тея неща ти трябва и съединител защото на 320д е слаб...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
По точки:
1) направо си е задължително да смениш филтъра за картерните газове. Ако не знаеш кога е бил сменян преди - направо го сменяй, че иначе после ще правиш турбо;
2) много трудно може да се каже - не се знае в какво състояние е мотора и колата като цяло.
3) даже не си го и помисляй. Само й сложи чип и не се занимавай повече.
1) направо си е задължително да смениш филтъра за картерните газове. Ако не знаеш кога е бил сменян преди - направо го сменяй, че иначе после ще правиш турбо;
2) много трудно може да се каже - не се знае в какво състояние е мотора и колата като цяло.
3) даже не си го и помисляй. Само й сложи чип и не се занимавай повече.
Si non confectus, non reficiat.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Честито първо и по въпросите:
1- това беше първото нещо което аз смених като купих мойта и бих казал че е задължително да го смениш ако не си сигурен колко стар и затлачен може да бъде твоя.
2- аз лично съм доволен от вървежа и смятам че за градски условия си е доста пъргава.
3- против такива проекти съм където хората купуват една кола и тръгват да я правят като някоя друга, за пример: е46 да се прави на е60, преди фейса да се сменят калници, мигачи с фейсови и т.н. но всеки сам си преценява какво да прави с колата си.
Аз лично никога не бих я обрекъл с чип, ако почнат да ми малеят конете ще си купя по-мощна просто.
1- това беше първото нещо което аз смених като купих мойта и бих казал че е задължително да го смениш ако не си сигурен колко стар и затлачен може да бъде твоя.
2- аз лично съм доволен от вървежа и смятам че за градски условия си е доста пъргава.
3- против такива проекти съм където хората купуват една кола и тръгват да я правят като някоя друга, за пример: е46 да се прави на е60, преди фейса да се сменят калници, мигачи с фейсови и т.н. но всеки сам си преценява какво да прави с колата си.
Аз лично никога не бих я обрекъл с чип, ако почнат да ми малеят конете ще си купя по-мощна просто.
6 мнения
• Страница 1 от 1