Ключ 30 за ANGEL EYES

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Ключ 30 за ANGEL EYES

Мнение от slitter » 24 Ное 2012, 10:08

Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.

e30s live forever
Аватар

Re: Ключ 30 за ANGEL EYES

Мнение от sachs » 24 Ное 2012, 11:01

Плюс през контакт можеш да дръпнеш от кутията на ЕКУ-то,по-точно от главното реле на ЕКУ-то.На него имаш постоянен(червен) + и + през контакт (червен с бяло).

Потребител
Аватар
Кара: е46 320D
Мечтае да кара: миг29

Мнение от 2she » 24 Ное 2012, 14:12

Аз това го направих като взех + от динамото и когато запали колата се подава на едно реле което включва енджълите.А + за тях взех от буксата в двигателния отсек до печката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 24 Ное 2012, 14:33

Това на 2-ри контакт ли ще се палят и какво правим с габаритите, режем ги и игнорираме чека или...? :dunno:
Моите в момента с възрзани за габарити, а искам да ги ползвам и за дневни, без да ми светят габарити и табло.
Мислих си да взема + от алтернатора, чрез реле.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 24 Ное 2012, 15:02

slitter написа:Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.

Както ти е казал колегата сакс, ще стане. И с един модул за автоматични дневни светлини ще се пускат чак при достигане на 12.7 в. Иначе така както мислиш. Като дадеш контакт ще светват и щом тръгнеш да палиш ще премигват, което не е добре според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Мнение от Wolfeye » 24 Ное 2012, 16:27

12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят :lol:
Като врътнеш на контакт 2ра позиция светват също, като запалиш мотора светят постоянно независимо дали си пуснал габарити или фарове, т.е като дневни светлини. По този начи не пипаш нищо по колата, всичко си остава- имаш и габарити и ангели, който могат да светят отделно едни от други. Чекове не светят!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 24 Ное 2012, 18:18

Wolfeye написа:12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:
Като отключиш светват ангелите за няколко секунди - "welcome" , ако не запалиш мотора гасят :lol:
Като врътнеш на контакт 2ра позиция светват също, като запалиш мотора светят постоянно независимо дали си пуснал габарити или фарове, т.е като дневни светлини. По този начи не пипаш нищо по колата, всичко си остава- имаш и габарити и ангели, който могат да светят отделно едни от други. Чекове не светят!

За лед ангели ли става на въпрос?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfeye » 24 Ное 2012, 18:58

vavilon написа:
Wolfeye написа:12v взимаш от черната кутийка с +, която е отляво на мотора до бумбето. Другите два проводника от комплекта на ангелите ги свързваш - единия към жичката с точиците от кутията с тоците, другия с плафона под жабката( не е задължително, получава се fade in/out ефект). Аз съм така и какво се получава:

Да Колега, за LED.
При CFFL има още някакви врътки с трафчетата, но не съм инсталирал и не мога да кажа 100 %
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Ное 2012, 19:38

И аз бях извадил сигнал от кутията на ЕКУ-то - само трябва да си намериш с мултицета който и да е кабел, по който тръгват 12V след като дадеш на контакт.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 24 Ное 2012, 20:13

Момчета, дадохте много полезни идеи, за кото ви благодаря, особено на колегата Уолф ай, доста интересна концепция, от която вероятно ще се възползвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 25 Ное 2012, 1:13

slitter написа:Кakто подсказва заглавието, някой случайно да знае откъде най-близо в двигателния отсек мога да дръпна +12 от ключ 30 (демек при подаване на контакт) мисля, за да може като подам на контакт да свтват ангелските очички в независима от лайт модула верига, за да ги ползвам за дневни светлини само тях, когато реша. Струва ми се перфектно така, защищото са диодени, те бацат мисля между 12-15 волта и в момента на паленето, когато напрежението пада към приблизително 9 волта ще угасват и като запали ще светват.

Моите ЛЕД ангели са вързани така ,както ти искаш да вържеш своите . Като дам на контакт светват ,като паля само леко
намалят ,но не угасват. Ключа за фаровете не участва . Изполвах релето и целия му кабелаж от комплекта на айса , има
два тригера за релето , аз използвах само единия ,другия тригер може да се върже към плафон в купето и като отключваш
да светват плафоните и с тях ангелите /тва по желание/.
Плюс за тригера взех от кутията на ЕКУ-то - един зелен кабел си харесах . На второ положение на ключа на него си има
стабилен плюс . Самото реле съм монтирал в секцията за акумулатора ,като от изнесените там клеми съм взел
постоянен плюс и маса. Всичко работи безотказно вече почти една година . :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 27 Ное 2012, 10:37

Wolfeye написа:
vavilon написа:

Да Колега, за LED.
При CFFL има още някакви врътки с трафчетата, но не съм инсталирал и не мога да кажа 100 %

Колега, може ли някаква схемичка да драснеш, с проводниците на ангелите и кой къде се вързва? И как така се вързват без реле? Аз до колкото си спомням, всяка платка-ангел има само + и - . Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfeye » 28 Ное 2012, 2:40

http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY
Ето тук е показано много добре... за купе, но е аналогично и се вижда кое къде да се върже :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 28 Ное 2012, 13:58

Такамм, въпроса е следният!
Ангелите (ЛЕД), са ми вързани за оригиналните букси на инсталацията на габаритите, т.е. вече нямам габарити. Проблем ли е, ако се включа с реле на самата инсталация на габаритите? С цел при даване на 2-ри контакт да се включват габаритите (вече ангели) при нулево положение на ключа на светлините. Дефакто ще ходят два плюса към габаритите, при пуснати светлини.

Назад към E46