Тупкане откъм парното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Тупкане откъм парното
Здравейте колеги, от известно време насам чувам някакво ритмично тупкане откъм парното...Повтаря се през равен интервал от време...като спра вентилатора и изчезва...Логично е да е от него, но какво точно? Някой имал ли е подобен проблем?
П.П. Сега като се замисля и на Е36-цата го имах същият проблем

Re: Тупкане откъм парното
Ел клапана на парното, който отваря/затваря топлата вода за навлизане в купето. Много има изписано, няпиши в търсачката клапан парно и ще ти стане ясно как работи, кво прави и т.н. При всички е така!
- Phil
- ентусиаст
-
Позичетох темите, но в повечето пише за неработещо парно, не духа топло, студено и т.н. При мен парното си работи, но тупка
Да разбирам, че и при вас е така и няма проблем да се кара?

slitter написа: При всички е така!
Да разбирам, че и при вас е така и няма проблем да се кара?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Phil написа:Здравейте колеги, от известно време насам чувам някакво ритмично тупкане откъм парното...Повтаря се през равен интервал от време...като спра вентилатора и изчезва...Логично е да е от него, но какво точно? Някой имал ли е подобен проблем?
като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали

Може на моторчето да му се е отчулапа турбинката или поне част от нея и тя да опира или от дебаланса да трака някъде.
Иначе е46-ците и е36-ците не страдат от този проблем явно ти си късметлия

- Phil
- ентусиаст
-
oci написа:като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали![]()
Може на моторчето да му се е отчулапа турбинката или поне част от нея и тя да опира или от дебаланса да трака някъде.
Не съм пробвал...след малко ще отида да видя дали се учестяват. Колкото до късмета...

П.П. Към теб имам и едно друго питане относно подгряващите пръскалки, но може и на ЛС да се разберем

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Phil написа:oci написа:като усилваш скоростта на вентилатора тупкането учестява ли се или си остова пак така постоянно на равни интервали![]()
Не съм пробвал...след малко ще отида да видя дали се учестяват. Колкото до късмета...![]()
П.П. Към теб имам и едно друго питане относно подгряващите пръскалки, но може и на ЛС да се разберем

6 мнения
• Страница 1 от 1