Проблем с дългите светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Проблем с дългите светлини
Здравейте колеги.
Имам интересен проблем с дългите светлини на колата ми. Светлинното петно, което правят се припокрива с това на късите светлини и изобщо не светят на далече. Иначе казано светят все едно са къси светлини или все едно имам 4 еднакви фара. Това се получи след като смених крушките на фаровете. До преди това си светеха нормално. След като установих това отново извадих куплунгите и забелязах, че и на двата куплонга на дългите се е отчупила едната от пъпките които са от към зарязаната страна на крушката. И двете счупени пъпки са левите. Възможно ли е от това да е проблема ми? Куплонгите с крушките взаимозаменяеми ли са между късите и дългите?
Имам интересен проблем с дългите светлини на колата ми. Светлинното петно, което правят се припокрива с това на късите светлини и изобщо не светят на далече. Иначе казано светят все едно са къси светлини или все едно имам 4 еднакви фара. Това се получи след като смених крушките на фаровете. До преди това си светеха нормално. След като установих това отново извадих куплунгите и забелязах, че и на двата куплонга на дългите се е отчупила едната от пъпките които са от към зарязаната страна на крушката. И двете счупени пъпки са левите. Възможно ли е от това да е проблема ми? Куплонгите с крушките взаимозаменяеми ли са между късите и дългите?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Проблем с дългите светлини
да не си сложил крушките наобратно или да си защипак фасунките накриво,може и крушките така да са произведени

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
дай една снимка да видим какво е положението, по принцип няма как да сложиш крушките наопаки, на самата крушка си има едно палче което си ляга на определено място на фасунката, опцията е да не си ги закрепил правилно или на криво, аз със дългите бая зор съм виждал защото врътката която затяга фасунката много трудно заставаше на место.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
За да ти се счупят пъпките на фасунгите, си завъртял крушките на обратно.
Прави са колегите, само ще допълня, че така, както си ги поставил крушката в момента не седи на фокус и затова така свети забито. Има и ментета крушки, които са с различка големина от нормалната и пак не седят на фокус. Положението на крушката в рефлектора не е случайна, а точно пресметната, за да седи на фокус и рефлектора правилно да отразява свелината.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Добре де по спомен фасунката има 3 леглаца които трябва да съвпаднат с тези на крушката,ако не съвпадат не може да влезe както трябва,следователно няма как и да се сложи и щипката за закрепването. 

Последна промяна 100imenov на 22 Ное 2012, 15:15, променена общо 1 път
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
100imenov написа:Добре де по спомен фасунката има 3 леглаца които трябва да съвпаднат с тези на крушката,ако не съвпадат не може да влези както трябва,следователно няма как и да се сложи и щипката за закрепването.
Може, може.

- taba4ko
- ентусиаст
-
И аз си помислих, че проблема е от новите крушки и си рекох че са менте. Само че, така светят и старите. Смяната беше едновременно и на четирите фара. Сложил съм крушките както трябва с палчето между двете пъпки и третата е от другата страна при заоблената част. Така са и на късите и си светят нормално. Няма ги левите пъпки от двойката при палеца. Не знам как са се счупили и дали не влияят на положението на самите крушки. Самите крушки са прилепнали равномерно по цокъла. Късите са с бели цокли а дългите са с черни. Имат ли някаква разлика между тях? Не ми се иска да пробвам преди да съм сигурен във възможността на размяната? Снимки мога да сложа утре, но ще са лоши защото имам възможност да ги направя само по тъмно.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
ако това ще ти помоген мисля че реотанчетата бяха отгоре като сложиш крушката но пък не съм сигурен дали точно дългите не са леко под ъгъл настрани, ако ли не виж на някой познат или колега каква е позицията на крушката и си маркирай с един маркер къде са позициите за поставяне
- taba4ko
- ентусиаст
-
Ето и обещаната снимка. Оградил съм отчупеното краче. За жалост проверих и открих, че не могат да се разменят цоклите на късите с дългите.

Tия пъпчици влизат между други две във фара, които има вероятност и те да са отчупени. Погледни вътре във фара да видиш дали са там, а ако не са ще се ориентираш къде са били и ще сложиш в тази позиция фасунгата и не би трябвало да има проблем. При дългите, ако не се лъжа, фасунгата седи нагоре изнесена с около 30 градуса настрани. Разглобявах си фара онзи ден и ми направи впечатление това нещо същото, оказвайки се, че и при мен някои крачета са се счупили, явно от насилване от моя страна при поставяне 

- taba4ko
- ентусиаст
-
Да знам, че са за фиксиране на фасунга, и нямам проблем с това. И на 2-те "дълги" фасунги се е счупила само тази оградената пъпка, другите си седят. Проблема е в това, че светят ниско и се припокриват с късите светлини............не знам какво да ги правя... Някакви идеи с решения за проблема ми......

taba4ko написа:Да знам, че са за фиксиране на фасунга, и нямам проблем с това. И на 2-те "дълги" фасунги се е счупила само тази оградената пъпка, другите си седят. Проблема е в това, че светят ниско и се припокриват с късите светлини............не знам какво да ги правя... Някакви идеи с решения за проблема ми......
Направо не мога да повярвам... мислех, че си се оправил! Пак казвам - единствената причина да не светят както трябва е крушката да не седи на фокус в рефлектора, а защо да не седи след като до сега е стояла нямам обяснение. Вероятно просто не можеш да я сложиш както трябва или другият вариант е да си въобразяваш!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
ако прецениш колега пиши ми на лични да се видим и да разконспирираме случая, аз имам 2 фасунки от късите които ми останаха като сложих ксенона може да пробваме с тях ако са същите като на дългите, да видим къде е проблема и ако можем да го отстраним
- taba4ko
- ентусиаст
-
Ами не не съм се оправил. и определено не си въобразявам. Определено има разлика от светенето преди и след като ги няма пъпките. Почвам да си мисля, че именно в тях е проблема. Като по чудо едната пъпка я намерих в цокъла на фара и я залепих, но нямах възможност да ги пробвам фаровете заради мъглата.
Не, не стават , различни са.
iv4o9999 написа:ако прецениш колега пиши ми на лични да се видим и да разконспирираме случая, аз имам 2 фасунки от късите които ми останаха като сложих ксенона може да пробваме с тях ако са същите като на дългите, да видим къде е проблема и ако можем да го отстраним
Не, не стават , различни са.

15 мнения
• Страница 1 от 1