мудено тръгване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

мудено тръгване

Мнение от vanijek » 19 Ное 2012, 19:30

Здр.Аз съм нов в клуба наскора закупих 320.д 136к. на минимална цена много красив автомобил изключително запазен със някакъв проблем в мотора на ниските обороти беше ужас не можеше да отцепи вървеше като някаъв куц кон с един приятел оголихме мотора от корите и започнахме да го оглеждаме турбото работеше доста добре,дебитомера здрав,вакуми здрави абе всичко наред а колата не иска да върви но иначе пали без проблеми накрая му изолирахме AGR клапана и колата тръгна доста добре сменихме софтуера и тръгна още по добре но се чува шъм наякаде от ангренажа и ми е много муден на ниските обороти не е нормално възможно ли е да е разпънал веригата и да се е изменило впръзкването на помпата.

ще се радвам на всякакъв съвет не ходя по майстори аз си ги правя

благодаря предварително на всеки дал някава идея на проблема :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Re: мудено тръгване

Мнение от asotsf » 19 Ное 2012, 20:31

За да си сигурен, че дебитомера е добре трябва да го видиш на живи данни. Пробвай да го разкачиш и виж дали има разлика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 19 Ное 2012, 20:39

Не очаквай чудеса от 136 кончета.Малко си е лагав тоя мотор в ниските и между скоростите.За ЕГР-а най-вероятно не работи ако е тръгнала повече.В дебитомера сигурни ли сте?Пробвайте като извадите буксата дали има разлика.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Ное 2012, 20:45

диагностика на живи данни ще покаже кое как работи, предполагам знаеш тези коли страдат от ГНП-то, отделно провери дали колата има катализатор и дали не е запушен, има разбирасе значение каква кола си карал преди тази ако е била по-мощна може проблема да е и психологически :)

Потребител
Аватар

Мнение от vanijek » 21 Ное 2012, 21:50

Махнах катализатора имаше 2 :mhihi: сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 22 Ное 2012, 19:55

vanijek написа:Махнах катализатора имаше 2 :mhihi: сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора

Чакай сега ,че как го нахвърля с лопатата ни утепа :) Турбината е нормално да се чува повече и не е вярно ,че не е добре.Софтуер за тая кола има навсякъде и незнам какви са тия 40 програми и как е в УбОчение.При мен като откача буксата на дебитомера има много голяма разлика може да слезеш в движение и това не е добре.За разтегната верига нещо ми се струва далече.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Ное 2012, 23:17

ти да не си и сложил XP или vista :mhihi: :mhihi: веригите се предават след над 300 хиляди, вероятно дебитомера е приключил щом не усещаш промяна при откачане на букса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 23 Ное 2012, 12:39

vanijek написа:Махнах катализатора имаше 2 :mhihi: сега турбината се чува как свири а това не е добре а и като смених софтуера се включва с паленето на мотора което е добре при това бавно поемане и буксата махнах на дебитомера разлика няма това означава че работи между другото едвам намерих софтуер за това бмв от 40 програми нито една не ставаше а на едно друго бмв си му пасваха а е също е46 320.д накрая един приятел ми изпрати един който пасна засега е още в убочение но се усеща разликата. И все пак незная дали при опъване на верига може да се измени впръскването на помпата и това да доведе до някакъв вид зкъснение на мотора

няма 40 програми има само няколко и този мотор доста добре се чете и флашва, но както и да е сега щом си сменил софта ако изобщо си го сменил може тотално да си омазал колата защото при този мотор смениш ли дебитомера адаптацията му е точно със сменяне на софта на мотора, така, че щом като му откачиш буксата и няма разлика значи този дебитомер сега иска адаптация, по принцип на 136 кс няма как да разбереш дали дебитомера е развален с откачане защото колата влиза в авариен режим и работи по зле.
Дебитомер се гледа само на ЖИВИ ДАННИ И ТО В ДВИЖЕНИЕ или на място но трябва софтуера да ти позволява да гледаш актуални данни и фактически т.е тези които дебитомере дава и тези които компа изисква от него и така да го хванеш, че не мери правилно иначе всичко друго си е хвърляне на боб и ходене по врачки. :mhihi:

за помпата и веригата пак е същото може предварението на помпата или закъснението да не е добро т.е центровката ако е избягала също няма да върви колата, пак се гледат стойностите и ако се наложи помпата се центрова като се завърта напред или се връща малко зависи какво и е предварението. Аз така преди няколко месеца на една смених помпата и уж я зацепих от първия път като хората и беше с 20 градуса предварение и се наложи втори път зацепване и сега новия собственик си я кара на бургия :mhihi:

Назад към E46