Проблем с парното и термостатите?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Donchev12
- Потребител
-
- Кара: BMW 320
- Мечтае да кара: Dodge Challenger 1970
Проблем с парното и термостатите?
Колеги наскоро пътувах към София и след самото тръгване при 3 градуса външна температура карах колата около 40км и стрелката ми излезе от синята зона и застана на 1вата бяла черта при положение че я изрязах на всички обороти вдигнах 160 и пак духаше хладно после когато през деня стана 12-13 градуса стрелката заби 90 градуса и нямах никакъв проблем но парно пак нямаше през целия ден 300 км обратно към дома стрелката не помръдна от 90 градуса до тук всичко ок,парно няма духа но студено при 32 градуса на климатроника отбих се в Мкар казаха малък термостат че съм с 2 100лв. оригинален + труда 43лв. на час не ми се понрави, прибрах се и отидох при най-добрия майстор в града,свалихме малкия термостат духнах през него като че едно клапанче се отвори,възгдуха мина и ми капна малко антифриз и като че пак пак се затвори взех друг термостат от познат за проба и неговия беше така явно проблема не бе в малкия и си го сложих пак,покарах си из града стрелката забива винаги на 90 без колебания, пипам маркучите вдясно най-този беше горещ втория под него студен,днес ходих при друг майстор които се занимава с бмв предимно качи се в колата и 10 минути я изрязваше на 2,500 3000 оборота колата беше студена но при 10 минути изрязване на тези обороти едвам излезе от синята зона,пипаше маркучите пак така, пипна големия термостат и каза че е топъл а не трябвало да е така,накара ме и взех нов за 70лв от Косер на Behr колко е Бер незнам доста нескопосана изработка беше както и да е сложи ми го наля ми антифириза обезвъздуши системата от 4 места качи се и взе да я изрязва пак,качи доста бързо 1вата бяла черта и топлото дойде,и ето я дилемата която ме гризе мои познат има същото е46 320д, и ми каза абе ти врътна ли си парното отгоре между духалките на топло и тогава загрях че въобще не се сетих за това и се хванах директно за термостатите, та въпроса ми е ако е било оставено на студено и майстора ме накара да сменя термостата а всъщност е нямало проблем дали не е станала една излишна смяна(но пък преди смяната забелязах че въртеше копчето между духалките нагоре надолу) и сега си пазя стария голям термостат има ли начин да проверя дали е здрав преди да го изхвърля?Нека хората с опит споделят прецакан ли съм за пореден път или просто термостата е издъхнал или аз идиота от непроверяване се набутах излишно,че отскоро съм с Е46 и още не съм го разучил.
(Моля модераторите да ми бъде одобрена темата че винаги ми я отхвърляте, а искам да знам от хора с опит да ми кажат някои друг съвет)благодаря предварително...

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Re: Проблем с парното и термостатите?
Термостата ти е бил заминал.Гледай скритото меню за температура на водата.Най-вероятно и малкия е фитка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
няма как от врътката топло, студено да не ти загрява колата, тази врътка само регулира въздуха на централната клапа.
Проблема ти е в термостата, сега смени и другия и ще се оправят нещата.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
oci написа:няма как от врътката топло, студено да не ти загрява колата, тази врътка само регулира въздуха на централната клапа.
Колегата Oci ти го е казал, температурата на охладителната течност няма общо с врътката на духалката

- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Аз имам същия проблем на моята 320d.Още като я купих стрелката на таблото за температурата трудно достигаше първото деление.Смених големия термостат,но малкия оставих за по-късно.Вече май е време и него да сменя ,за да нямам ядове през зимата.Не ми се кара с ушанка и ръкавици,макар и да работи частично парното. 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Когато термостата е свален от колата се проверява лесно.Трябва да се кипне във вода и да се извади при което се проверява дали е затворил плътно.Ако остава дори много леко отворен е за смяна.
6 мнения
• Страница 1 от 1