Задни светлини (габарите и стопове)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 2003

Задни светлини (габарите и стопове)

Мнение от pekicha » 13 Ное 2012, 14:59

Здравейте,

Имам е46 фейслифт със следния проблем:
Светлините отзад са разбъркани. При пускане на фаровете вместо нормално светещи габарите, ми светват стоповете и фаровете за мъгла отзад. При натискане на спирачката стоповете светват по-силно, а форовете за мъгла си светят пак като фарове за мъгла. Разбира се сложих "по-малки" крушки на мястото на оригиналните за мъгла( 5W вместо 21W), понеже иначе заслепяват. Истинските гарабити на колата така и не светват. Мигачите отзад са си както трябва. Тук може да се види колата на габарити: http://img855.imageshack.us/img855/1508 ... 094704.jpg

Лайт модула на колата е сменян понеже е с различен ВИН и съответно на различни километри. И точката до километрите си е там, както пише по другите теми. Изчетох доста по въпроса, но така и не разбрах дали това подлежи на препрограмиране и слагане на оригиналните настройки. Предполагам, че лайт модула е или от седан преди фейса или от комби (преди/след), понеже иначе не виждам как ще има проблем с това коя лампа свети и то отзад. Преди време ходих да ми гледат жиците и казаха че всичко е наред. Предполагам че проблема е софтуерен. Имам и халогени и те си светят както трябва. Колата е също така с angel eyes, ако това въобще има значение. Та имам следните въпроси:

1. Ако модула е за друг модел кола, може ли да се препрограмира за тази ?
2. Можете ли да ме насочите към някой, който може да ми реши проблема ? Ще си заплатя съответната сума, но просто търся човек, който наистина си разбира от работата.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Задни светлини (габарите и стопове)

Мнение от vavilon » 13 Ное 2012, 16:58

Вариянт е да се пробваш поне да адаптираш този модул, но незнам как ще се настроят светлините за фейс кола. Аз пробвах обратното. Фейсов модул на не фейсова кола и беше естественно същата дискотека както при теб. С колегата Оci си правихме едни експерименти, но накрая се отказахме.
Най-коректно ще е да си вземеш модул версия 2 и нагоре и да се адаптира. :yes:
Колегата Ocи, Слитер или Димитров...и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от pekicha » 13 Ное 2012, 17:02

Благодаря колега. Трябва явно да започна с това да разбера от каква кола е свален модула по ВИН-а му.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 13 Ное 2012, 18:05

... и на безболезнено, да се опиташ да го адаптираш. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от pekicha » 15 Ное 2012, 11:23

Оказа се че модула е 07/2001... За малко да станат нещата. Ще трябва да си потърся нова версия на модула. Благодаря на колегата Oci :yes:

Назад към E46