багажник за ски

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

багажник за ски

Мнение от ilkata » 13 Ное 2012, 12:33

ако някой ходи на ски с е46 да разясни как стоят нещата с багажниците и какво трябва да се закупи напречни и надлъжни греди или има вариант само с напречни. мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар

Re: багажник за ски

Мнение от гумата » 13 Ное 2012, 14:25

Мисля, че магнитните стойки за ски са най-добра опция.Два магнита залепват по покрива и това е. Ските се слагат в тях.После се свалят и се прибират в багажника. Другият багажник ми се струва прекалено голям и увеличава съпротивлението.

Потребител
Аватар
Кара: E46 - 320d - 136 Hp

Мнение от bmwemotion » 13 Ное 2012, 15:47

Да магнитните са най-лесни, но не се ли получават надрасквания???
На човек, който знае къде отива, светът дава път.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 13 Ное 2012, 15:56

Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване :roll: , питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?

ПП:
За това говоря:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
Мечтае да кара: E30 S85B50

Мнение от vertig0 » 13 Ное 2012, 16:45

Има варианти и само с напречни и да ти кажа доста ми допадат!Особено тези на Thule,обаче са си цифра... А относно ски сака,екстра си е,обаче губиш едно място на задната седалка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 13 Ное 2012, 17:07

Магнитните малко "фърчат". Особено ако тавана не и изчистен от сняг /ако има/ и избърсан до сухо. Та направи си сметката, мисля, че едни ски с автомати, от среден клас и двете, мааалко надминават цената на багажника. :dunno:
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 13 Ное 2012, 17:11

cHaunepucTa написа:Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване :roll: , питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?

ПП:
За това говоря:
Изображение

Аз преди го ползвах, но установих, че ми е много по-удобно да бутна задната облегалка и там да сложа ските. Ако се използва ски багажника, могат спокойно да се возят 4 човека, но той побира само 3 чифта ски. Ако се бутне малката облегалка отзад, пак могат да се возят четирима (не толкова спокойно) и се побират доста повече ски или бордове. В ски багажника борд не влиза. Освен това сгъването и почистването на чувалчето е трудно.

Потребител
Аватар
Кара: BMW G31
Мечтае да кара: Безаварийно!

Мнение от LiviuCatan » 13 Ное 2012, 18:03

Здравейте, да споделя и аз мнение, миналата година ползвах отделението за ски, ни четирима човека, три чифта ски ски обувки и багаж за 7 дни си беше голямо приключение. Тази година определено си търся греди, че багажник имам, така че ако някой си продава гредите може да ми прати оферта :D ще съм благодарен да си купя греди.
Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP

Мнение от Totomirov » 13 Ное 2012, 20:21

Здравей Колега,
Ще се опитам да ти помогна малко с моя опит.
Гледай като избираш гредите да са възможно най-аеродинамични. Не го казвам случайно.
Първите ми греди бяха квадратни- след като достигнеш скорост от 75км такъв шум се вдига от завихрянето, че трябва да имаш супер музика, която да го заглушава. В противен случай след 5мин ти идва да спреш и да го изхвърлиш.
С аеродинамичните подобен шум се появява чак след 120км. По-скъпи са, но си струват всеки лев.

Дано да съм бил полезен.
Поздрави

LiviuCatan написа:Здравейте, да споделя и аз мнение, миналата година ползвах отделението за ски, ни четирима човека, три чифта ски ски обувки и багаж за 7 дни си беше голямо приключение. Тази година определено си търся греди, че багажник имам, така че ако някой си продава гредите може да ми прати оферта :D ще съм благодарен да си купя греди.

Потребител
Аватар
Кара: BMW G31
Мечтае да кара: Безаварийно!

Мнение от LiviuCatan » 14 Ное 2012, 11:40

Благодаря, карах с такива греди на една корса и ми се ....... мамата като лада нива с гуми за кал :D , но проблема е, че не мога да намеря, а нови са много скъпи по скоро ще си взема нови ски от колкото нови греди.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 14 Ное 2012, 12:13

Има и вариант да си потърсиш оригинални втора употреба.

Потребител
Аватар

Мнение от ilkata » 14 Ное 2012, 13:15

cHaunepucTa написа:Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване :roll: , питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?

ПП:
За това говоря:
Изображение
Колега тая екстра при моята е 46 май я няма не сам на 100 процента сигурен но между седалката и багажника има ламарина (ПОДЛАКЪТНИК НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА СИ ИМА) ако аз съм в грешка моля да ми кажете (колата за няколко дена не е при мен и не мога да проверя)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Ное 2012, 11:23

магнитни не бих си сложил

b_velev написа:Аз преди го ползвах, но установих, че ми е много по-удобно да бутна задната облегалка и там да сложа ските. Ако се използва ски багажника, могат спокойно да се возят 4 човека, но той побира само 3 чифта ски. Ако се бутне малката облегалка отзад, пак могат да се возят четирима (не толкова спокойно) и се побират доста повече ски или бордове. В ски багажника борд не влиза. Освен това сгъването и почистването на чувалчето е трудно.

+1
калъфа е много пипкав за отваряне и прибиране
и на двете го имах, но е по лесно да бутнеш седалките, макар че пък така малко се увеличава шума в купето
за 3-ма е ОК и така и така за 4 камо ли 5 човека вече си трябва кутия на покрива особенно ако не е за един ден
просто при ските допълнителния багаж е много. Ако говорим за комфортно пътуване де. Иначе като сардели става :mhihi:

ilkata написа:Колега тая екстра при моята е 46 май я няма не сам на 100 процента сигурен но между седалката и багажника има ламарина (ПОДЛАКЪТНИК НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА СИ ИМА) ако аз съм в грешка моля да ми кажете (колата за няколко дена не е при мен и не мога да проверя)

има ламарина ако не ти падат седалките
ски сака може да се добави
ламарината е с подготвен такъв отвор затворен с точкована ламарина
потърси има писано за ретрофит на ски сак по нет-а
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 N42B20
Мечтае да кара: 2002 turbo

Мнение от i D r i v e » 15 Ное 2012, 18:05

Аз ползвам оригиналните напречни греди на BMW - пасват перфектно!
потърси си употребявани такива - по добри са от THULE!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 15 Ное 2012, 23:46

Наистина евтините квадратни греди много шумят при висока скорост. Аз ползвам от много години магнитен багажник за два чифта ски , а борда на сина винаги съм го возил в багажника. Магнитния багажник е неудобен единствено , ако трябва да го сложиш в/у ван или джип. Сега обаче борда вече ще е доста голям и може би ще си търся и аз греди.

Следваща

Назад към E46