багажник за ски
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
багажник за ски
ако някой ходи на ски с е46 да разясни как стоят нещата с багажниците и какво трябва да се закупи напречни и надлъжни греди или има вариант само с напречни. мерси предварително
Re: багажник за ски
Мисля, че магнитните стойки за ски са най-добра опция.Два магнита залепват по покрива и това е. Ските се слагат в тях.После се свалят и се прибират в багажника. Другият багажник ми се струва прекалено голям и увеличава съпротивлението.
- bmwemotion
- Потребител
-
- Кара: E46 - 320d - 136 Hp
Да магнитните са най-лесни, но не се ли получават надрасквания???
На човек, който знае къде отива, светът дава път.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване
, питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?
ПП:
За това говоря:

ПП:
За това говоря:
- vertig0
- Потребител
-
- Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
- Мечтае да кара: E30 S85B50
Има варианти и само с напречни и да ти кажа доста ми допадат!Особено тези на Thule,обаче са си цифра... А относно ски сака,екстра си е,обаче губиш едно място на задната седалка.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Магнитните малко "фърчат". Особено ако тавана не и изчистен от сняг /ако има/ и избърсан до сухо. Та направи си сметката, мисля, че едни ски с автомати, от среден клас и двете, мааалко надминават цената на багажника. 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
cHaunepucTa написа:Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване, питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?
ПП:
За това говоря:
Аз преди го ползвах, но установих, че ми е много по-удобно да бутна задната облегалка и там да сложа ските. Ако се използва ски багажника, могат спокойно да се возят 4 човека, но той побира само 3 чифта ски. Ако се бутне малката облегалка отзад, пак могат да се возят четирима (не толкова спокойно) и се побират доста повече ски или бордове. В ски багажника борд не влиза. Освен това сгъването и почистването на чувалчето е трудно.
- LiviuCatan
- Потребител
-
- Кара: BMW G31
- Мечтае да кара: Безаварийно!
Здравейте, да споделя и аз мнение, миналата година ползвах отделението за ски, ни четирима човека, три чифта ски ски обувки и багаж за 7 дни си беше голямо приключение. Тази година определено си търся греди, че багажник имам, така че ако някой си продава гредите може да ми прати оферта
ще съм благодарен да си купя греди.

- Totomirov
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP
Здравей Колега,
Ще се опитам да ти помогна малко с моя опит.
Гледай като избираш гредите да са възможно най-аеродинамични. Не го казвам случайно.
Първите ми греди бяха квадратни- след като достигнеш скорост от 75км такъв шум се вдига от завихрянето, че трябва да имаш супер музика, която да го заглушава. В противен случай след 5мин ти идва да спреш и да го изхвърлиш.
С аеродинамичните подобен шум се появява чак след 120км. По-скъпи са, но си струват всеки лев.
Дано да съм бил полезен.
Поздрави
Ще се опитам да ти помогна малко с моя опит.
Гледай като избираш гредите да са възможно най-аеродинамични. Не го казвам случайно.
Първите ми греди бяха квадратни- след като достигнеш скорост от 75км такъв шум се вдига от завихрянето, че трябва да имаш супер музика, която да го заглушава. В противен случай след 5мин ти идва да спреш и да го изхвърлиш.
С аеродинамичните подобен шум се появява чак след 120км. По-скъпи са, но си струват всеки лев.
Дано да съм бил полезен.
Поздрави
LiviuCatan написа:Здравейте, да споделя и аз мнение, миналата година ползвах отделението за ски, ни четирима човека, три чифта ски ски обувки и багаж за 7 дни си беше голямо приключение. Тази година определено си търся греди, че багажник имам, така че ако някой си продава гредите може да ми прати офертаще съм благодарен да си купя греди.
- LiviuCatan
- Потребител
-
- Кара: BMW G31
- Мечтае да кара: Безаварийно!
Благодаря, карах с такива греди на една корса и ми се ....... мамата като лада нива с гуми за кал
, но проблема е, че не мога да намеря, а нови са много скъпи по скоро ще си взема нови ски от колкото нови греди.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има и вариант да си потърсиш оригинални втора употреба.
Колега тая екстра при моята е 46 май я няма не сам на 100 процента сигурен но между седалката и багажника има ламарина (ПОДЛАКЪТНИК НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА СИ ИМА) ако аз съм в грешка моля да ми кажете (колата за няколко дена не е при мен и не мога да проверя)cHaunepucTa написа:Вътрешния ски-сак не е ли удобен за ползване, питам защото ми е интересно дали някой изобщо го ползва за нещо?
ПП:
За това говоря:
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
магнитни не бих си сложил
+1
калъфа е много пипкав за отваряне и прибиране
и на двете го имах, но е по лесно да бутнеш седалките, макар че пък така малко се увеличава шума в купето
за 3-ма е ОК и така и така за 4 камо ли 5 човека вече си трябва кутия на покрива особенно ако не е за един ден
просто при ските допълнителния багаж е много. Ако говорим за комфортно пътуване де. Иначе като сардели става
има ламарина ако не ти падат седалките
ски сака може да се добави
ламарината е с подготвен такъв отвор затворен с точкована ламарина
потърси има писано за ретрофит на ски сак по нет-а
b_velev написа:Аз преди го ползвах, но установих, че ми е много по-удобно да бутна задната облегалка и там да сложа ските. Ако се използва ски багажника, могат спокойно да се возят 4 човека, но той побира само 3 чифта ски. Ако се бутне малката облегалка отзад, пак могат да се возят четирима (не толкова спокойно) и се побират доста повече ски или бордове. В ски багажника борд не влиза. Освен това сгъването и почистването на чувалчето е трудно.
+1
калъфа е много пипкав за отваряне и прибиране
и на двете го имах, но е по лесно да бутнеш седалките, макар че пък така малко се увеличава шума в купето
за 3-ма е ОК и така и така за 4 камо ли 5 човека вече си трябва кутия на покрива особенно ако не е за един ден
просто при ските допълнителния багаж е много. Ако говорим за комфортно пътуване де. Иначе като сардели става

ilkata написа:Колега тая екстра при моята е 46 май я няма не сам на 100 процента сигурен но между седалката и багажника има ламарина (ПОДЛАКЪТНИК НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА СИ ИМА) ако аз съм в грешка моля да ми кажете (колата за няколко дена не е при мен и не мога да проверя)
има ламарина ако не ти падат седалките
ски сака може да се добави
ламарината е с подготвен такъв отвор затворен с точкована ламарина
потърси има писано за ретрофит на ски сак по нет-а

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
Аз ползвам оригиналните напречни греди на BMW - пасват перфектно!
потърси си употребявани такива - по добри са от THULE!
потърси си употребявани такива - по добри са от THULE!
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Наистина евтините квадратни греди много шумят при висока скорост. Аз ползвам от много години магнитен багажник за два чифта ски , а борда на сина винаги съм го возил в багажника. Магнитния багажник е неудобен единствено , ако трябва да го сложиш в/у ван или джип. Сега обаче борда вече ще е доста голям и може би ще си търся и аз греди.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2