Ключ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ключ?
здравейте от много разглобяване и поправяне на ключа за запалване вече тотално го съсипах. та въпроса ми е дали мога от друг ключ да взема платката и да я поставя на моя ключ? ключ с друг чип може ли да се направи за моята кола или трябва да прехвърля чипа? ключа е от първите 99г. вече въобще не закача да откл. и закл.
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Re: Ключ?
Сигурен ли си че е от ключа? Да не е от релето за отключване и заключване? Може да стане, но трябва някой който разбира да ти го настрой и да го направи т.н. "Master key"! Мисля че имаше някаква поредност от давания на контакт, натискане и задържане на бутони, за да се синхронизира ключа с колата, о не съм сигурен!!! Пишеше го някъде из форума
frizzante написа:Трябва да се прехвърли чипът от твоята на здравата платка. Все пак виж добре дали е от това! 1 бутон ок, но всички да откажат...
Колега, при старите ключове с 3-те бутона транспондерът или т. нар. "чип" няма нищо общо с платката на дистанционното! Аз бих посъветвал колегата да провери:
1. Батерията (или батериите) ако ключът е от модела с две батерии, защото те са обикновени т. е. не са акумулаторни и не се зареждат при поставяне на ключа в патрона, както е при по-новия ключ тип "ромб", така че е напълно вероятно да са свършили;
2. Контактната пластина (ако ключът е от модела с такава), защото контактът при натиснат бутон се осъществява посредством графитен слой, който с течение на времето се износва;
3. Ако всичко дотук е наред не е зле да се премери дали ключът изобщо излъчва сигнал;
4. Ако всичко от т. 1-3 е ОК, следва търсене на проблема в автомобила (антена, приемник и т. н.);
на ясно съм с батерии копчета релета и всичко, просто от много поправяне тотално съсипах платката не може да се направи. мисълта ми беше да сложа друга платка и да прехвърля моя чип на нея дали ще стане? и дали трябва да се настройва нещо платката за да заработи с моята кола???
- vertig0
- Потребител
-
- Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
- Мечтае да кара: E30 S85B50
Ще използвам темата да ви помоля за съвет по друг проблем.На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.Тъй като по горе в темата прочетох,че батерията се зарежда от колата се чудя какво да правя защото мислех че проблема е точно в нея.Колата е ноември 2002г с ромбоидния ключ.И все пак си мисля да сменя батерията... 

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
vertig0 написа:На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.
Всъщност горе-долу толкова трябва да му е обхвата. Пробвай като допреш металната част до брадичката си трябва да хваща от по-голямо разстояние, главата става антена

Така пише във важната тема за скритите екстри и при мен наистина действа.
Нормално е да е толкова за да не стават грешки. Ако си свикнал с други ключове, които отключват от 100м, тук не е така. Аз ползвам един и същи ключ 6 години и обхвата и преди и сега продължава да е един и същ - горе долу както си написал. И през ум не ми минава да сменям батерията
Колега, когато батерията ти "сдаде багажа" няма да можеш да отключиш с бутона на ключа и от 1 метър разстояние, така че според мен, както и по-горе вече е казано едва ли имаш причина за притеснения...
vertig0 написа:Ще използвам темата да ви помоля за съвет по друг проблем.На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.Тъй като по горе в темата прочетох,че батерията се зарежда от колата се чудя какво да правя защото мислех че проблема е точно в нея.Колата е ноември 2002г с ромбоидния ключ.И все пак си мисля да сменя батерията...
[quote="pazokolarov"]Глава-антена
(

Всеки, който използва оригиналния ключ с дистанционно за отваряне на колата си занае, че обхвата на действие е между 10 и 20 метра в зависимост от коя старна на (прозореца с) антената подавате сигнала. Разликата в обхавата на действие на ключа и дистанционното на вградена аларма понякога е фрапираща.
Обхавтът на действие на оригиналния ключ с дистанционно може да се увеличи поне ТРОЙНО (до толкова съм пробвал) ако допрете металната част на ключа до брадичката си и тогава натиснете искания бутон. Главата ви ще играе ролята на усилвател.[/quote
Аз това съм го пробвал, ама мойта глава нещо не става за антена
Макс 2-3 метра повече, ама не го броя за нещо кой знае какво. Да не говорим, че бях с приятели, като го пробвах и ония "Аве к'во правиш ве
" и смех. Хваща от 10-тина метра и това е. Иначе на аудито, хваща от над 100 метра! Не е оригинална, ама нищо не я спира ни стени ни хора
.
Doggy щом си съсипал платката, търси нова (втора ръка от някой), и пробвай, какво ще стане.

Doggy щом си съсипал платката, търси нова (втора ръка от някой), и пробвай, какво ще стане.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.
tekabg написа:И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.
ю-туб пита ли?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
JTD написа:tekabg написа:И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.
ю-туб пита ли?
Не съм го питал ,питам тук.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2