Ключ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ключ?

Мнение от Doggy » 11 Ное 2012, 22:48

здравейте от много разглобяване и поправяне на ключа за запалване вече тотално го съсипах. та въпроса ми е дали мога от друг ключ да взема платката и да я поставя на моя ключ? ключ с друг чип може ли да се направи за моята кола или трябва да прехвърля чипа? ключа е от първите 99г. вече въобще не закача да откл. и закл.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Re: Ключ?

Мнение от Rupart » 12 Ное 2012, 10:05

Сигурен ли си че е от ключа? Да не е от релето за отключване и заключване? Може да стане, но трябва някой който разбира да ти го настрой и да го направи т.н. "Master key"! Мисля че имаше някаква поредност от давания на контакт, натискане и задържане на бутони, за да се синхронизира ключа с колата, о не съм сигурен!!! Пишеше го някъде из форума
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 12 Ное 2012, 10:49

Трябва да се прехвърли чипът от твоята на здравата платка. Все пак виж добре дали е от това! 1 бутон ок, но всички да откажат...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 12 Ное 2012, 17:00

frizzante написа:Трябва да се прехвърли чипът от твоята на здравата платка. Все пак виж добре дали е от това! 1 бутон ок, но всички да откажат...

Колега, при старите ключове с 3-те бутона транспондерът или т. нар. "чип" няма нищо общо с платката на дистанционното! Аз бих посъветвал колегата да провери:
1. Батерията (или батериите) ако ключът е от модела с две батерии, защото те са обикновени т. е. не са акумулаторни и не се зареждат при поставяне на ключа в патрона, както е при по-новия ключ тип "ромб", така че е напълно вероятно да са свършили;
2. Контактната пластина (ако ключът е от модела с такава), защото контактът при натиснат бутон се осъществява посредством графитен слой, който с течение на времето се износва;
3. Ако всичко дотук е наред не е зле да се премери дали ключът изобщо излъчва сигнал;
4. Ако всичко от т. 1-3 е ОК, следва търсене на проблема в автомобила (антена, приемник и т. н.);

Потребител
Аватар

Мнение от Doggy » 12 Ное 2012, 19:24

на ясно съм с батерии копчета релета и всичко, просто от много поправяне тотално съсипах платката не може да се направи. мисълта ми беше да сложа друга платка и да прехвърля моя чип на нея дали ще стане? и дали трябва да се настройва нещо платката за да заработи с моята кола???

Потребител
Аватар
Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
Мечтае да кара: E30 S85B50

Мнение от vertig0 » 28 Ное 2012, 21:24

Ще използвам темата да ви помоля за съвет по друг проблем.На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.Тъй като по горе в темата прочетох,че батерията се зарежда от колата се чудя какво да правя защото мислех че проблема е точно в нея.Колата е ноември 2002г с ромбоидния ключ.И все пак си мисля да сменя батерията... :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 29 Ное 2012, 9:50

vertig0 написа:На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.

Всъщност горе-долу толкова трябва да му е обхвата. Пробвай като допреш металната част до брадичката си трябва да хваща от по-голямо разстояние, главата става антена :yes:
Така пише във важната тема за скритите екстри и при мен наистина действа.

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Ное 2012, 10:17

Нормално е да е толкова за да не стават грешки. Ако си свикнал с други ключове, които отключват от 100м, тук не е така. Аз ползвам един и същи ключ 6 години и обхвата и преди и сега продължава да е един и същ - горе долу както си написал. И през ум не ми минава да сменям батерията

Потребител
Аватар
Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
Мечтае да кара: E30 S85B50

Мнение от vertig0 » 29 Ное 2012, 15:09

Малко кофти и непрактично,ама какво да се прави... Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 29 Ное 2012, 22:19

Колега, когато батерията ти "сдаде багажа" няма да можеш да отключиш с бутона на ключа и от 1 метър разстояние, така че според мен, както и по-горе вече е казано едва ли имаш причина за притеснения...

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от ceckosf » 01 Дек 2012, 14:29

vertig0 написа:Ще използвам темата да ви помоля за съвет по друг проблем.На разстояние повече от ~10 метра от колата ключът ми не работи.Тъй като по горе в темата прочетох,че батерията се зарежда от колата се чудя какво да правя защото мислех че проблема е точно в нея.Колата е ноември 2002г с ромбоидния ключ.И все пак си мисля да сменя батерията... :help:

[quote="pazokolarov"]Глава-антена
( :!: това не е бъзик :!: проверено е и работи :!: )

Всеки, който използва оригиналния ключ с дистанционно за отваряне на колата си занае, че обхвата на действие е между 10 и 20 метра в зависимост от коя старна на (прозореца с) антената подавате сигнала. Разликата в обхавата на действие на ключа и дистанционното на вградена аларма понякога е фрапираща.
Обхавтът на действие на оригиналния ключ с дистанционно може да се увеличи поне ТРОЙНО (до толкова съм пробвал) ако допрете металната част на ключа до брадичката си и тогава натиснете искания бутон. Главата ви ще играе ролята на усилвател.[/quote

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 04 Дек 2012, 12:34

Аз това съм го пробвал, ама мойта глава нещо не става за антена :D Макс 2-3 метра повече, ама не го броя за нещо кой знае какво. Да не говорим, че бях с приятели, като го пробвах и ония "Аве к'во правиш ве :mhihi: " и смех. Хваща от 10-тина метра и това е. Иначе на аудито, хваща от над 100 метра! Не е оригинална, ама нищо не я спира ни стени ни хора :lol: .

Doggy щом си съсипал платката, търси нова (втора ръка от някой), и пробвай, какво ще стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 25 Юни 2013, 22:57

И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 25 Юни 2013, 22:59

tekabg написа:И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.

ю-туб пита ли?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 25 Юни 2013, 23:29

JTD написа:
tekabg написа:И аз да попитам тук ,как се отваря оригиналният ромбоиден ключ ,че на единият ми ключ явно трябва да му се сменя батерията?Колата е 2003година ,огледах го ама май само с рязане или със секача ще стане ама си викам чакай първо да питам преди да го поразя.

ю-туб пита ли?

Не съм го питал ,питам тук.

Следваща

Назад към E46