Помагайте- Високо налягане в рейла Compakt-320td

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Помагайте- Високо налягане в рейла Compakt-320td

Мнение от pifa » 08 Ное 2012, 16:06

Колеги, за да не разводнявам темата съвсвм накратко.Купих колица от Германия със счупено турбо.Докарахме я, сложихме новото турбо и започнаха проблемите.Няма достатъчно налягане в рейла.Сменям горивен филтър, пробвам помпата преди рейла - 5-6 бара-значи има налягане до там.Продължавам с клапана на помпата на високото-сменям го.Изведнъж колата заработва като хората.Да ама не!Тръгваш настъпваш и светва DDE лампата, електрониката реже и колата умира пак.Гасиш, палиш пак върви, настъпиш ли, светва лапата и умира отново.Чета грешката- високо налягане в рейла-б.х м..ка му.Гледам живи данни след 1400 бара на рейла електрониката реже и умира колата.Ха сега кажете какво може да е и дали някой не е имал подобен проблем и как го е решил?
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Помагайте- Високо налягане в рейла Compakt-320td

Мнение от kokakabana » 08 Ное 2012, 18:29

имахме такъв проблем обаче с алфа ама там я бяхме писали и безда искаме сме нагласи ли ел. блок да я гаси вдигнахме прага и сега е огън. виж някой който се занимава с софт. да тия бутне по нагоре или пък някой преди теб да сие играл с нея

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от mutata85 » 08 Ное 2012, 18:30

Колега и при мен беше така,само че с ниско налягане в реала.Оказа се Клапан-регулатор за налягането в реала, номер 1 от схемата. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
Той се намира от задната страна на реала,под филтъра на купето,съветвам те да пробваш с някой втора ръка от колега да речем.
П.с Мое мнение...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 08 Ное 2012, 18:45

На едно мерцедесче CDI имаше запушен маркуч за обратно гориво и правеше същото. Може и при тебе да е така.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 08 Ное 2012, 19:16

и след изброените остава единствено и датчика за налягане .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifa » 08 Ное 2012, 20:17

Възможно е при запушен маркуч за обратната нафта да прави нещо такова! :?: Ще се пробва! Да уточня, след като сменихме турбото и запалихме колата-няма никакви грешки, да ама няма и мощност, газ колкото може и в живите данни -рейла показва 600-650 макс.-за това викам че няма налягане в рейла,не че го е изписало като грешка.Тогава смених и клапана на помпата и почна да дава тази грешка.Утре ще сменям датчика и клапана на рейла, но много ме съмнява.....изчетох доста и по други форуми/не че има много с този проблем/но никой не дава решение на проблема.Повечето са сменили всички неща които и аз ще сменя и проблема си оставал, дори след смяна и на помпата за високото.Направо мистерия за сега и за мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от mutata85 » 08 Ное 2012, 21:24

Колега така беше и при мен смених всичко възможно по горивната система помпи високо ниско налягане дюзи и тн,колата седя три дни в Даро Кар и НИЩО.Остана само клапана който ти посочих в горния ми пост,смених си го сам за проба и чудо колата вече не влизаше в сервиз и всичко си заработи,нямаш избор пробвай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifa » 08 Ное 2012, 22:19

mutata85 написа:Колега така беше и при мен смених всичко възможно по горивната система помпи високо ниско налягане дюзи и тн,колата седя три дни в Даро Кар и НИЩО.Остана само клапана който ти посочих в горния ми пост,смених си го сам за проба и чудо колата вече не влизаше в сервиз и всичко си заработи,нямаш избор пробвай.

:yes: така и така поръчал съм за утре почти всичко/втора ръка/ за проба и ще видим....дано е това.Все пак ще пиша какво става за да няма и други като мен да си блъскат главата.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 320d Facelift

Мнение от Zarkicha » 23 Авг 2015, 3:01

Колега имаше ли някакъв резултат от смяната? Питам по темата понеже и аз съм в момента със същия проблем, а по-точно грешка в датчика за високо налягане. Благодаря предварително :wave:
Преследвай мечтите си и бъди "поредния незрящ мечтател" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от rumaviio » 02 Окт 2015, 20:15

Здравейте,

Оправи ли се проблема и какво се оказа?

Поздрави

Потребител
Аватар

Мнение от rumaviio » 05 Окт 2015, 19:18

Здравейте,

има ли развитие по темата и какво е то, че аз имам подобен проблем?

Назад към E46