320д,136 коня - гасне когато си поиска - проблема е решен

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

320д,136 коня - гасне когато си поиска - проблема е решен

Мнение от taniotd » 06 Ное 2012, 21:49

Здравейте колеги,имам следния проблем и ще съм благодарен ако получа някой-друг съвет.
Колата я купих август и досега съм и навъртял близо 7 хил.км.без никакви проблеми и миналата седмица изведнъж както си вървя на извънградско(карах с около 80-90км./ч) и изведнъж колата заби муцуната и угасна.Пуснах на свободна за да достигна до близката отбивка и толкова.Повече не поиска да запали колкото и да въртях.Никакви индикации по таблото за грешки - нищо.Обадих се,издърпаха ме(дърпа ме един дърт Ескорт 1.8d60 коня - голям срам :oops: ),на другия ден ме издърпаха и до сервиза и се оказа че всякакви видове филтри по колата са запушени - въздушния беше по-мръсен от филтъра на прахосмукачката в къщи,а горивния освен задръстен бил пълен и с вода.Смениха ги,използвах момента да сменя и маслото и колата си запали от раз,все едно нищо не е било.До тук всичко е много добре,но в неделя вечер се прибирам от село и вече на финала на пътуването тъкмо завивам да паркирам пред блока и хоп - колата пак загасна,пак неочаквано като първия път и пак без никаква индикация.Врътнах със стартера веднъж-два пъти и като не запали я изтиках настрани с идеята да ходя да викам пак някой да ме дърпа.Докато се разтовари цялото домочадие,докато това-онова и реших да направя последен опит да запали и като завъртях малко по-дълго и ....запали.Вече 2 дни и близо 40 км градско нямам проблеми,обаче съм като на тръни да не вземе да угасне точно в някое яко задръстване и да го направя още по-яко.Сега се чудя дали има още нещо запушено,примерно някоя сонда дето смуче гориво от резервоара,или някъде е засмукало въздух и съм в размисъл.
Дайте някакви идеи и предположения какъв може да е проблема.
Ако и друг път се е разисквал подобен проблем ще съм благодарен на някой да ме упъти за темата,че да попрочета малко как е решен проблема
Последна промяна taniotd на 22 Ное 2012, 20:05, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Re: 320д,136 коня - гасне когато си поиска

Мнение от frizzante » 07 Ное 2012, 9:53

Колега най-добрата идея е да закачиш колата на една качествена диагностика и някой който знае какво гледа като данни. Така на сляпо ще са само догадки...Има много свестни момчета тука, може да поразгледаш. Успех и не се коси!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: 320д,136 коня - гасне когато си поиска

Мнение от S7 » 07 Ное 2012, 11:39

taniotd написа:..а горивния освен задръстен бил пълен и с вода.

А защо не опиташ да смениш бензиностанцията :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 136к.с.

Re: 320д,136 коня - гасне когато си поиска - проблема е реше

Мнение от taniotd » 23 Ное 2012, 17:59

За статистиката да кажа само какъв беше проблема.Точно това дето се съмнявах...задръстена сонда.Онзи ден пак умрях на 200 м. от нас в 5.30 сутринта на път за работа и се обадих да ме издърпат до сервиза.Отвориха резервоара и вътре само мене дето нямало..клечки,косми,конци и нещо като вълна дето се било нахакало и задръстило сондата.Станало като тапа.Не се учудвам,аз съм третия собственик на колата откакто е в БГ.Аз я купих от един приятел,а той от един катаджия...Аз зареждам само на ОМВ,моят приятел преди това зареждал със служебна карта само на ШЕЛ,а полицаят??Полицая мога само да гадая,но се досещам...Като знам как си купуват полицаите винетки,застраховки и как им се ходи на бензиностанция,просто съм сигурен че е зареждано предимно от 10л. шишета,каквото изпадне..или конфискува :bang: :bang:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: 320д,136 коня - гасне когато си поиска - проблема е реше

Мнение от vld » 24 Ное 2012, 13:18

Колега единствения читав дизел в България е този на шел ви пауър.
Скъпичко излиза, но пък не се занимаваш с чистене на нищо по горивната система, колата върви малко по добре и мотора работо доста по равномерно.
Изображение

Назад към E46