Гасне си ей така. От нищото :(

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гасне си ей така. От нищото :(

Мнение от Vankhata » 02 Ное 2012, 22:53

Колеги .. скоро се сдобих с Е46 320ci и двигателя работи ПЕРФЕКТНО. Просто няма забележка... често се чудя дали колата е запалена. Няма никакви шумове, оборотите са перфектни и т.н. Сега трябва да ви обясня, че съединителят е изключително чувствителен и е много тънък момента на отпускане и подаване на газ. (може да ви изгасне доста лесно, ако не внимавате). Първоначално си мислех, че след като колата е нова и не съм свикнал, а и този съединител... явно проблема е в мен, но днес забелязах, че не е така. Приближавах светофар и на около 10 метра светна червена светлина след което, аз изключих от скорост и започнах да намалявам само със спирачката. Колата директно изгасна. След това я запалих от раз и перфектната работа на двигателя продължи както е било винаги. Дали има някой с подобен проблем или да продължавам с проучването дали проблема е в мен или в колата, защото да си призная това ми се случва за около 5 път в рамките на 3 дни и 99% от случаите е докато правя маневра или паркирам. (точно за това си мислех, че проблема е в чувствителният съединител и в мен.)

Колкото до съединителя... почти няма полу-съединител. Доста е мек сякаш е нов и доста трудно свикнах да тръгвам на светофарите без да се получава люшкане напред назад ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Re: Гасне си ей така. От нищото :(

Мнение от nikolae » 03 Ное 2012, 11:18

газчица имаш ли ?

Потребител
Аватар

Мнение от Vankhata » 03 Ное 2012, 12:09

Нямам бензин си е. Дали не губи ниски обороти .. смисъл да е от стъпковия? Прави го само когато съм с малка скорост (паркирам и т.н.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 03 Ное 2012, 12:09

Vankhata написа:Колеги .. скоро се сдобих с Е46 320ci и двигателя работи ПЕРФЕКТНО. Просто няма забележка... често се чудя дали колата е запалена. Няма никакви шумове, оборотите са перфектни и т.н. Сега трябва да ви обясня, че съединителят е изключително чувствителен и е много тънък момента на отпускане и подаване на газ. (може да ви изгасне доста лесно, ако не внимавате). Първоначално си мислех, че след като колата е нова и не съм свикнал, а и този съединител... явно проблема е в мен, но днес забелязах, че не е така. Приближавах светофар и на около 10 метра светна червена светлина след което, аз изключих от скорост и започнах да намалявам само със спирачката. Колата директно изгасна. След това я запалих от раз и перфектната работа на двигателя продължи както е било винаги. Дали има някой с подобен проблем или да продължавам с проучването дали проблема е в мен или в колата, защото да си призная това ми се случва за около 5 път в рамките на 3 дни и 99% от случаите е докато правя маневра или паркирам. (точно за това си мислех, че проблема е в чувствителният съединител и в мен.)

Колкото до съединителя... почти няма полу-съединител. Доста е мек сякаш е нов и доста трудно свикнах да тръгвам на светофарите без да се получава люшкане напред назад ...

При мен имаше подобни признаци понякога ,докато не смених дебитомера с нов БОШ.
Само ,че аз съм с М 43 мотор ,при теб може и да е от друго . На първо време провери
щателно всички вакуумни пътища и маркучите да не дърпа въздух от някъде

Потребител
Аватар

Мнение от Vankhata » 03 Ное 2012, 12:12

Хъммм притеснява ме, че го прави буквално от нищо. Все си мисля, че ако е дебитормер или стъпков мотор или гълта въздух ще го прави постоянно. А тя го прави при ниски обороти когато съм с малка скорост. Даже днес ми го направи докато си пъхам билетчето да изляза през бариерата на един паркинг в един мол.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Ное 2012, 15:20

Мини на дианостика и кажи дали записва някаква грешка.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 03 Ное 2012, 16:13

325i и при мене е така ... от нищо си гасне,но съм забелязъл че от време на време оборотите почват да ми играят и накрая падат и гасне но си ги има случаите кадето от нищо си гасне ... :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от Vankhata » 03 Ное 2012, 16:15

Ще мина на диагностика и ще ви пиша дали е дало грешка. Някой знае ли добър сервиз за целта в София. За да не става реклама може и на лично да ми пишете, ако знаете.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 03 Ное 2012, 18:55

viewtopic.php?f=63&t=300742
Най-добрия !
Винаги когато съм имал нужда от помощ, колкото и работа да имат момчетата, никога не ми е отказал.. даже и днеска минах при него по спешност :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Детайли за колата: Седан, '99 година ,бензин

Мнение от borkata84 » 03 Ное 2012, 20:03

Колега,горивния филтър...от кога не е сменяван на новото bmw :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Ное 2012, 20:46

Vankhata написа:Ще мина на диагностика и ще ви пиша дали е дало грешка. Някой знае ли добър сервиз за целта в София. За да не става реклама може и на лично да ми пишете, ако знаете.

Търси Ванката Dimitroff - не е реклама, защото от него недоволни няма :)
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от Vankhata » 06 Ное 2012, 0:08

Ами да ви кажа горивният филтер не съм го сменял аз, а предният собственик не ми е дал информация за него. Хъмм може би му е дошло времето :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 06 Ное 2012, 17:42

Vankhata написа:Ами да ви кажа горивният филтер не съм го сменял аз, а предният собственик не ми е дал информация за него. Хъмм може би му е дошло времето :)

То смяната на горивния филтър е неизбежна така или иначе и е хубаво да го сменяш поне на 15 хил. км че с нашите красиви горива :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 07 Ное 2012, 10:20

Проверете си алтернаторите да ли зареждат , моя мотор също м52б20ту незнам да ли ше ми повярвате обаче аз имах такъв проблем от година като отнема гаста от педала и не може да стабилизира и гаснеше по някога направи си изгасяше , постоянно диагностики сменил съм всичко необходимо като почнеш от дебитомер , стъпков мотор , клапан картерни газове и маркучи към него , дроселова клапа почистена , свещи , бобини , ваноса ми е перфектен и всичко това с оригинални часто от М - Кар и нямаше оправене докато не дойде деня когато ми изгоря диодния блок на генератора , след което се наложи да си купи втора употреба генератор , ревизирах го и от като съм го сложил никакви проблеми с оборотите .За това колеги ако всичко сте проверили и няма проблеми премерете си генераторите и то няй вече тока а не напрежението защото от него се получават тези аномалии .

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 07 Ное 2012, 13:59

При мен беше абсолютно същото, колата ми е същата. Трябваше да сменя една ламбда сонда и 2 скъсани маркуча (при въздушния филтър) и проблема се оправи. Съветвам те да отидеш на диагностика при някой добър сервиз. Аз за този проблем ходих в 4 сервиза на диагностика и ми дадоха 4 различни мнения. Един даже ми викаше, направо я продавай, няма смисъл да я оправяш :kuku:

Успех колега :yes:

Следваща

Назад към E46