Мултиволан 323ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Мултиволан 323ci
Здравейте колеги,
Извинявам се но не открих темата в която всеки задаваше въпроси относно слагането на мултиволан на е46. Моля да бъда извинен или пренасочен.
Въпроса ми е относно инсталирането на мултиволан на мойта красавица която е е46 323ci 99 М52B23TU.
Освен волана какво друго ще ми е необходимо /букси,кабели, модули / Дочух нещо че е по сложно ако колата ми е с жило а не с електронно подавване на педала на гаста.
Благодаря предварително!
Извинявам се но не открих темата в която всеки задаваше въпроси относно слагането на мултиволан на е46. Моля да бъда извинен или пренасочен.
Въпроса ми е относно инсталирането на мултиволан на мойта красавица която е е46 323ci 99 М52B23TU.
Освен волана какво друго ще ми е необходимо /букси,кабели, модули / Дочух нещо че е по сложно ако колата ми е с жило а не с електронно подавване на педала на гаста.
Благодаря предварително!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Мултиволан 323ci
viewtopic.php?f=34&t=115547&hilit=%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD
Тука пише всичко!
Тука пише всичко!

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Може би ще се наложи да сложиш кабела за темпомата, но не е задължително 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Ако колата ти е в края на 99" няма да имаш нужда от нищо за поставянето. Инсталацията си я имаш и само слагаш волана и всичко си тръгва, на 2 коли съм го пробвал и само се слага новия волан, има си всичко
П.П. само да те поправя мотора ти е М52B25TU

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Nikito_nn написа:Ако колата ти е в края на 99" няма да имаш нужда от нищо за поставянето. Инсталацията си я имаш и само слагаш волана и всичко си тръгва, на 2 коли съм го пробвал и само се слага новия волан, има си всичко![]()

Грешиш колега вързал съм на поне 30-40 коли воланите и мога да ти каже, че ако колата е произведена без мулти молан ако ще и 2005 година да е няма окабеляване и нито ще тръгне темпомата, нито музика нито ще му светят бутоните.
Мога отговорно да се хвана на бас и даже да ти докарам кола 2004 година да видим дали ще тръгне волана сама като го монтираш без кабели.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
oci написа:Nikito_nn написа:Ако колата ти е в края на 99" няма да имаш нужда от нищо за поставянето. Инсталацията си я имаш и само слагаш волана и всичко си тръгва, на 2 коли съм го пробвал и само се слага новия волан, има си всичко![]()
![]()
Грешиш колега вързал съм на поне 30-40 коли воланите и мога да ти каже, че ако колата е произведена без мулти молан ако ще и 2005 година да е няма окабеляване и нито ще тръгне темпомата, нито музика нито ще му светят бутоните.
Мога отговорно да се хвана на бас и даже да ти докарам кола 2004 година да видим дали ще тръгне волана сама като го монтираш без кабели.
Ами на 2 коли сме слагали мултиволани (от обикновения гумен четирилъчев) и си тръгна всичко без проблем

Nikito_nn написа:oci написа:Nikito_nn написа:Ако колата ти е в края на 99" няма да имаш нужда от нищо за поставянето. Инсталацията си я имаш и само слагаш волана и всичко си тръгва, на 2 коли съм го пробвал и само се слага новия волан, има си всичко![]()
![]()
Ами на 2 коли сме слагали мултиволани (от обикновения гумен четирилъчев) и си тръгна всичко без проблемАз си мислих че на всички им правят инсталацията и просто като си сложиш т.нар. екстра мулти волан просто се връзва и тръгва. Щом казваш че си го пробвал толкова пъти, може и аз да съм в грешка
ма ми е страно чак такъв късмет на 2 коли да сменим и да има.
Да не сте слагали на печки

sh1n3 написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително!
Колега трябва ти кабел от зелената букса зад волана до лайт модула и до компа на колата, кабела се продава в БМВ-около 50-лв мисля че беше по спомени!
Иначе може и да си го направиш, само буксите да си купиш и си ок, но след като го монтираш, палиш и я оставяш да поработи или я покарай 10-минутки, след това тръгва автопилота!

- oci
- старши ентусиаст
-
bmw20009 написа:Nikito_nn написа:oci написа:Nikito_nn написа:Ако колата ти е в края на 99" няма да имаш нужда от нищо за поставянето. Инсталацията си я имаш и само слагаш волана и всичко си тръгва, на 2 коли съм го пробвал и само се слага новия волан, има си всичко![]()
![]()
Ами на 2 коли сме слагали мултиволани (от обикновения гумен четирилъчев) и си тръгна всичко без проблемАз си мислих че на всички им правят инсталацията и просто като си сложиш т.нар. екстра мулти волан просто се връзва и тръгва. Щом казваш че си го пробвал толкова пъти, може и аз да съм в грешка
ма ми е страно чак такъв късмет на 2 коли да сменим и да има.
Да не сте слагали на печки
няма значение дали са печки или бензинки е46 няма окабеляване освен ако колата не е произведана с мултиволан и после тук преди да продадът волана да са сложили обикновен.
Това го казвам от опит не щото съм чул нещо просто доста коли са ми минали през ръцете

- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
Много ви благодаря за бързите отговори колеги. Ще ви информирам за развитието !
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
OCI е напълно прав, няма значение каква е колата , на моя дизел прекарвахме кабели и тогава тръгна мултиволана, като ако колата е с трилъчев волан и трябва само панел с бутони, кабели и инсталация
- konstantin95
- Потребител
-
- Кара: 323i e46
- Мечтае да кара: M3
Здр колега , кажи дали е тръгнало всичко да знам и аз да слагам на моята.
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
Ще кажа колега само да се набавя с хубавия волан, че излезнаха други разходи.
- oci
- старши ентусиаст
-
konstantin95 написа:Здр колега , кажи дали е тръгнало всичко да знам и аз да слагам на моята.
няма начин да не тръгне колега връзвал съм волани на всички е46-ци със всички двигатели които се произвеждат, така че няма начин да не стане.
Лично за мен по трудното е набавянето на волана и то от към финансовата му страна

14 мнения
• Страница 1 от 1