луфт/хлабина във волана Е46 323i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
луфт/хлабина във волана Е46 323i
Здравейте,
От известно време се забелязва, че колата има луфт във волана. Оприличавам го на нещо като жигулите (за който е карал), ама там си е с механична кутия без хидравлика и тия неща са нормални в даден момент. Тук обаче говорим за хидравлична система. Луфтът е околоо 5 градуса, просто едно много неприятно усещане. Проверени са накрайниците и рейката уж всичко е ок и рейката не тропа. Въпросът е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Това, което пробвахме е да натегнем болта на рейкъта, където става предавката върху грбена - до момент в който вече доста натягаше и затрудняваше въртенето на волана - луфт пак имаше.... тоест аз лично изключвам варианта да е от рейката. Това, което ме притеснява е дали има вариант да е от кормилния прът някъде, в карето примерно (би трябвало да има някъде такова). Дайте някъв акъл/опит/знания по върпоса...
Благодаря на отзовалите се!
П.С. Колата е Е46 99г. 323i
Поздрави
От известно време се забелязва, че колата има луфт във волана. Оприличавам го на нещо като жигулите (за който е карал), ама там си е с механична кутия без хидравлика и тия неща са нормални в даден момент. Тук обаче говорим за хидравлична система. Луфтът е околоо 5 градуса, просто едно много неприятно усещане. Проверени са накрайниците и рейката уж всичко е ок и рейката не тропа. Въпросът е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Това, което пробвахме е да натегнем болта на рейкъта, където става предавката върху грбена - до момент в който вече доста натягаше и затрудняваше въртенето на волана - луфт пак имаше.... тоест аз лично изключвам варианта да е от рейката. Това, което ме притеснява е дали има вариант да е от кормилния прът някъде, в карето примерно (би трябвало да има някъде такова). Дайте някъв акъл/опит/знания по върпоса...
Благодаря на отзовалите се!
П.С. Колата е Е46 99г. 323i
Поздрави

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: луфт/хлабина във волана Е46 323i
Две теми по-надоло!
viewtopic.php?f=34&t=316278
viewtopic.php?f=34&t=316278
Темата я четох, дори я следя
Проблемът там обаче до колкото разбирам е малко по-друг, аз не говоря за чукане във волана, точно обратното, колата е иделана, няма тропане няма нищо, проблемът е в луфт във волана при завиване, тоест завиваш леко и нищо не се случва....
Мерси все пак....

Проблемът там обаче до колкото разбирам е малко по-друг, аз не говоря за чукане във волана, точно обратното, колата е иделана, няма тропане няма нищо, проблемът е в луфт във волана при завиване, тоест завиваш леко и нищо не се случва....
Мерси все пак....
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mpowered написа:Темата я четох, дори я следя![]()
Мерси все пак....
Идеална кола и проблем

В 2-те посоки ли го прави....
Реглаж правил ли си?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NGLaz
- Потребител
-
- Кара: m43
Да, колега колкото и да не ти се вярва, при мен се оправи с предница.. Направи един реглаж и ще видиш.
и в двете посоки го прави, абсолютно симетрично ако си представиш центъра..... реглаш не е правен, но как би помогнало това ? Колата се кара само в Германия.... като малка подробност да вметна. За 15 000км нямаше грижи и от няколко хиляди започна да се проявява....
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mpowered написа:и в двете посоки го прави, абсолютно симетрично ако си представиш центъра..... реглаш не е правен, но как би помогнало това ? Колата се кара само в Германия.... като малка подробност да вметна. За 15 000км нямаше грижи и от няколко хиляди започна да се проявява....
Разбирам,че у немско уж всичко трябва да е наред..само че,тоя реглаж май не са чували за него..отиди и провери - кормилната уредба не е квантова механика...няма да обяснявам - но и за теб е добре направи един реглаж и виж как стоят нещата - аз като смених носачите и тампоните им колата беше като разчекната и въртенето на волана беше отвратително,да не говорим,че бягаше настрани...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Каре на волана е най-вероятно - едно или две на брой са, не знам. Намира се карето/каретата и се гледа за хлабини. Иначе реглаж не е излишно да се мине, но няма никаква логика да реши проблема.
ок,
благодаря ви за мненията, като се прибере колата я почваме.
Поздрави!
благодаря ви за мненията, като се прибере колата я почваме.
Поздрави!

9 мнения
• Страница 1 от 1