моля за съвет,БМВ Е 46 тресе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- milenzh
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 D E46 03,1999
моля за съвет,БМВ Е 46 тресе
Накратко,колеги...на път,губия мощност,двигателя на ниски обороти разтресе,на високи ок.сервиза казаха-съединител и маховик,сложиха нови,пак същия проблем,откриха скъсан колянов вал.сложих друг вал втора рака/добър/,нов съединител/стария беше свършил/,маховика запазих/монтьора каза 4е е ок/,провериха целия двигател,колата тръгна страхотно,след 1000 км,на трета по4на леко да тресе ..но има си мощ и тяга.Съвет ако може някой -да на би маховика да прай сега проблем?или какво може да е?Моля даѝте съвет.Благодаря
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: моля за съвет,БМВ Е 46 тресе
Колега, как ти откриха скъсан колянов вал
Пробвай някои от препоръчаните сервизи, на мен ми прилича на маховик

Пробвай някои от препоръчаните сервизи, на мен ми прилича на маховик

- milenzh
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 D E46 03,1999
Как са открили ,че е скъсан коляновия вал?След като сложиха нов маховик и съединител,проблема с тресенето на ниски обороти остана,затова е са отворили да проверят коляновия вал след това.Беше скъсан на първото коляно.Маховика стария запазих,казаха ми че е ок,съединителя смених с нов,има и нови лагери на коляновия вал.Вече два дена я карам така,спря да тресе,но от време на време при съвсем минимално подаване на газ,се усеща лек метален звук.Иначе има мощ и тяга.А колата се повреди и я оправях в Турция
,затова и не мога просто да се върна в сервиза да я проверят пак.Май ще я покарам така,докато върви,пък ще видим.

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колега, според мен имаш една отправна точка, от която да тръгнеш в момента - качествена диагностика!
Не е скъпа, а ще ти даде нужната информация къде може да се крие проблема.
Ако си от София - спокойно мога да ти препоръчам колегата Димитров (Dimitroff). Повярвай ми - ще ти спести много ядове и грешни пари тоя човек.
П.П. ...това стана малко като реклама - дано не съм нарушил някое правило.
Не е скъпа, а ще ти даде нужната информация къде може да се крие проблема.
Ако си от София - спокойно мога да ти препоръчам колегата Димитров (Dimitroff). Повярвай ми - ще ти спести много ядове и грешни пари тоя човек.

4 мнения
• Страница 1 от 1