Съвет за избор на модификация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Съвет за избор на модификация
Здравейте,
Отдавна съм фен на BMW и в скоро време ще се насоча към покупка на такова. Тъй като не разполагам с много средства, мога да отделя около 4000-5000лв. Насочил съм се към 3та серия - Е46, има известен избор за тези пари, макар и не много. Искам да е с бензинов двигател, ръчна скоростна кутия и климатик. Друго не ме вълнува особено като екстри. Относно двигателя, нямам предпочитания, бих искал вие да ме насочите към подходящ, като се има в предвид, че до няколко месеца ще го оборудвам с газов инжекцион. Ясно ми е че за тези пари не може да се вземе фейслифт така че се насочвам към 99' - 00' година. Моля дайте ми насоки какво да гледам и какъв двигател да избера?
Другото което ме интересува е поддръжката. Има ли някаква актуална тема с цени на части и ако има моля за линк?
Благодаря предварително
Отдавна съм фен на BMW и в скоро време ще се насоча към покупка на такова. Тъй като не разполагам с много средства, мога да отделя около 4000-5000лв. Насочил съм се към 3та серия - Е46, има известен избор за тези пари, макар и не много. Искам да е с бензинов двигател, ръчна скоростна кутия и климатик. Друго не ме вълнува особено като екстри. Относно двигателя, нямам предпочитания, бих искал вие да ме насочите към подходящ, като се има в предвид, че до няколко месеца ще го оборудвам с газов инжекцион. Ясно ми е че за тези пари не може да се вземе фейслифт така че се насочвам към 99' - 00' година. Моля дайте ми насоки какво да гледам и какъв двигател да избера?
Другото което ме интересува е поддръжката. Има ли някаква актуална тема с цени на части и ако има моля за линк?
Благодаря предварително
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Съвет за избор на модификация
С такъв бюджет ти предлагам да се насочиш към хубава Е36, защото Е46 за толкова пари, честно казано, не ти трябва. Особено, ако в тези пари искаш да влезеш и с регистрация (евентуално), и застраховка. А идва зима, трябват и гуми, и т.н.
Never mistake motion for action...
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
ultrashock написа:Здравейте,
Благодаря предварително
За тези пари трудно и преди фейса се намира, съвета ми е да търсиш просто кола в колкото е възможно по-добро състояние, а не екстри да гледаш...
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
ultrashock написа:...мога да отделя около 4000-5000лв. Насочил съм се към 3та серия - Е46...

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
има една тема избор на е46 viewtopic.php?f=34&t=274520
там има мн за четене, може да почерпиш опит от други колеги, относно бензиновите мотори има избор, ако се спреш на 16ка или 18ка газовата ще е по-евтина защото моторите са с 4 а не с 6 цилиндъра, отделно за газовата трябва да знаеш че трябва да е качествена за да не береш ядове.
Моя съвет е ако колата не ти е спешна да изчакаш до пролетта, ще си събрал повече пари и ще имаш повече време за разсрочване на разходи, смисъл такъв че сега ще вкараш едни пари в колата, отделно обслужване, застраховки и регистряция вече подминахме 1000лв, отделно все ще има работа по колата на тема окачване, евентуални течове, по мотора нещо ако излезне.
Както казаха и колегите зима идва гуми дори и 15ки да са към 500лв, антифриз още 100.
до тук 2000лв ги стигнахме само след излизане от нотариуса и влизане в сервиза. разбирасе говоря в цифри с качествени части и консумативи.
На пролет ще спестиш гумите най-малко а и парите ще са ти повече, разбирасе това е мой съвет, Успех
там има мн за четене, може да почерпиш опит от други колеги, относно бензиновите мотори има избор, ако се спреш на 16ка или 18ка газовата ще е по-евтина защото моторите са с 4 а не с 6 цилиндъра, отделно за газовата трябва да знаеш че трябва да е качествена за да не береш ядове.
Моя съвет е ако колата не ти е спешна да изчакаш до пролетта, ще си събрал повече пари и ще имаш повече време за разсрочване на разходи, смисъл такъв че сега ще вкараш едни пари в колата, отделно обслужване, застраховки и регистряция вече подминахме 1000лв, отделно все ще има работа по колата на тема окачване, евентуални течове, по мотора нещо ако излезне.
Както казаха и колегите зима идва гуми дори и 15ки да са към 500лв, антифриз още 100.
до тук 2000лв ги стигнахме само след излизане от нотариуса и влизане в сервиза. разбирасе говоря в цифри с качествени части и консумативи.
На пролет ще спестиш гумите най-малко а и парите ще са ти повече, разбирасе това е мой съвет, Успех

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Leon написа:С такъв бюджет ти предлагам да се насочиш към хубава Е36, защото Е46 за толкова пари, честно казано, не ти трябва. Особено, ако в тези пари искаш да влезеш и с регистрация (евентуално), и застраховка. А идва зима, трябват и гуми, и т.н.
Вслушай се в думите на колегата,за да не си блъскаш после главата

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
7 мнения
• Страница 1 от 1