съвет за фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
съвет за фарове
Здравейте.
Искам да освежа фаровете. Колата е седан преди фейса с рефлектор, ксенон и ццфл очички.
Най-основно искам да имам лупи. Стъклата са ми добре. Led angel eyes-а наистина ли свети два пъти по-силно от ccfl ?
Единият вариант е да си взема нещо подобно където ще
мина с 230лв и ще си имам лупи, ксенон, очички. Ако доплатя 90лв за led angel eyes ще станат към 300лв.
От друга страна си мисля, че за около 400лв мога да взема два фара с лупите, ако са втора ръка и със ксеноните /като там не знам какви са консумативите - баласти и т.н./
и все си мисля, че моите фарове за 100-150лв мога да ги продам.
Някакъв съвет ?
Нови фарове, втора ръка, само лупи да взема ?
Благодаря !
Искам да освежа фаровете. Колата е седан преди фейса с рефлектор, ксенон и ццфл очички.
Най-основно искам да имам лупи. Стъклата са ми добре. Led angel eyes-а наистина ли свети два пъти по-силно от ccfl ?
Единият вариант е да си взема нещо подобно където ще
мина с 230лв и ще си имам лупи, ксенон, очички. Ако доплатя 90лв за led angel eyes ще станат към 300лв.
От друга страна си мисля, че за около 400лв мога да взема два фара с лупите, ако са втора ръка и със ксеноните /като там не знам какви са консумативите - баласти и т.н./
и все си мисля, че моите фарове за 100-150лв мога да ги продам.
Някакъв съвет ?
Нови фарове, втора ръка, само лупи да взема ?
Благодаря !
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Re: съвет за фарове
Само лупи вземи, тия дето са нови за по 450лв са китайчета, изработката не им е добра. А твойте фарове...може да не ги продадеш цяла година, да не кажа 2 

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Единия фар при мен светлината е забита максимално надолу и свети на няма и 10 метра късата светлина на него. На ел.настройката се вдига само другия. Дразнещо е!
С обикновенни халогенни крушки бош съм доволен как светят - но не и от забитата светлина на единия.
С обикновенни халогенни крушки бош съм доволен как светят - но не и от забитата светлина на единия.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
+1 за лупите!
Имаш си добри оригинални фарове, слагаш си биксенон лупи и стават още по-добри. Каквито и китайци да сложиш няма да са като оригиналните. Нито на визия, нито на осветеност. Не прави сметка дали ще спестиш 20лева. Прецени кое е най-добре за колата.
А за да не си хабиш ксенона през деня, си активираш едни дневни светлини USA style (дългите на 30%) и си пич.
А понеже при ксенонови дълги не може да се премигва (ако не си на къси преди това), сега ми хрумна една хитринка. С едно реленце при фаровете, тока за дългите да се превключва между лупите и рефлектора по следния начин:
-Когато си с включени къси, дългите са вързани към електромагнита на лупата. Лайт модула ще спре дневните светлини така че няма да останеш на дълги.
-Когато късите са изключени, дългите да захранват оригиналната халогенна лампа на рефлектора на дългите.
По този начин можеш да си караш на дневни светлини (не на къси) и да си светкяш с тях. А когато си на къси, си святкаш с ксенона. С други думи хем вълка е сит, хем агнето - цяло.
Имаш си добри оригинални фарове, слагаш си биксенон лупи и стават още по-добри. Каквито и китайци да сложиш няма да са като оригиналните. Нито на визия, нито на осветеност. Не прави сметка дали ще спестиш 20лева. Прецени кое е най-добре за колата.
А за да не си хабиш ксенона през деня, си активираш едни дневни светлини USA style (дългите на 30%) и си пич.
А понеже при ксенонови дълги не може да се премигва (ако не си на къси преди това), сега ми хрумна една хитринка. С едно реленце при фаровете, тока за дългите да се превключва между лупите и рефлектора по следния начин:
-Когато си с включени къси, дългите са вързани към електромагнита на лупата. Лайт модула ще спре дневните светлини така че няма да останеш на дълги.
-Когато късите са изключени, дългите да захранват оригиналната халогенна лампа на рефлектора на дългите.
По този начин можеш да си караш на дневни светлини (не на къси) и да си светкяш с тях. А когато си на къси, си святкаш с ксенона. С други думи хем вълка е сит, хем агнето - цяло.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
лупите са по-добрия вариант защото купуваш един нов кит който слагаш и караш а фаровете втора ръка може да са с нагорели рефлектори на лупите, заминали баласти, може да са даже без крушки или доста използвани, + това цента им варира от 400-600 според състоянието.
Това за релето не се бях сещал но е опция.
При мен възниква следния въпрос какво ще стане ако не се сложи реле и директно се кара на дневни 30% и в същото време е вързана и лупата за дългите на същия кабел - дали ще се скапе ел магнитното превключвателче или няма да пада и да отрази малкото напрежение.
Това за релето не се бях сещал но е опция.
При мен възниква следния въпрос какво ще стане ако не се сложи реле и директно се кара на дневни 30% и в същото време е вързана и лупата за дългите на същия кабел - дали ще се скапе ел магнитното превключвателче или няма да пада и да отрази малкото напрежение.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
И мен ми изкочи този въпрос, но без да се пробва няма как да сме сигурни. Според мен пластината няма да реагира на напрежение 4 Волта, но знам ли. А може пък да застане в някакво междинно състояние което не е оферта. Аз не бих експериментирал с това. Най-добре е да се сложи релето.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- iv4o9999
- ентусиаст
-
по принцип в момента в който пуснеш късите сиреч ксенона би трябвало дори да е в междинно положение репера да отпусне защото дневните гасната съответно и напрежението изчезва
И аз мисля, че лупите са най-добър вариант. Само ми обяснете, че не ми е ясно следното.
Сега като съм с рефлектор и карам на къси. Включвам дълги - светят двете крушки на фара, ако премигвам - светят късите + мигането на дългите нали така ?
Биксенон не е ли и една крушка на къси и дълги т.е. като карам на къси ще свети външната крушка, като премина на дълги, пак същата, но
някакво реле ще я насочва нагоре. Премигването ще бъде реално изключване на късите и включ. на дългите за секунда т.е. вътрешната няма да свети
или пак си остават късите на външния, дългите на вътрешния ?
Сега като съм с рефлектор и карам на къси. Включвам дълги - светят двете крушки на фара, ако премигвам - светят късите + мигането на дългите нали така ?
Биксенон не е ли и една крушка на къси и дълги т.е. като карам на къси ще свети външната крушка, като премина на дълги, пак същата, но
някакво реле ще я насочва нагоре. Премигването ще бъде реално изключване на късите и включ. на дългите за секунда т.е. вътрешната няма да свети
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
nikolae написа:И аз мисля, че лупите са най-добър вариант. Само ми обяснете, че не ми е ясно следното.
https://www.youtube.com/watch?v=jvxUWYKA3_Y
Рефлектора в който стоят дългите светлини е излишен... за това го боядисваш черен

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Късите няма да ти се изключват при преминаване на дълги, а клапата ще носочва светлината на кс. крушка по-нагоре. Кабелите от дългите отиват към лупите. Дефакто външните (късите) светлини, ще са с двойно предназначение, като не участват дългите (вътрешните). Можеш да си направиш и триксенон или да вържеш и вътрешните дълги да светват с би ксенона.
т.е. ще стане нещо такова или това мене нещо много не ми харесват
как изглеждат особено второто, ринговете много зле стоят, може би заради
липсата на вътрешния ли докато пък тука и тука изглеждат супер
Ако сложа т.нар. триксенон едната крушка ще е във релфлектор и пак ще стане разсеяна светлина, поне така си мисля пример
Темите май малко се смесват с терминтаторския фар, извинявам се ако е така.
Иначе така изглеждам сега. Според Вас на кое ще заприличам :-)
как изглеждат особено второто, ринговете много зле стоят, може би заради
липсата на вътрешния ли докато пък тука и тука изглеждат супер
Ако сложа т.нар. триксенон едната крушка ще е във релфлектор и пак ще стане разсеяна светлина, поне така си мисля пример
Темите май малко се смесват с терминтаторския фар, извинявам се ако е така.
Иначе така изглеждам сега. Според Вас на кое ще заприличам :-)
- iv4o9999
- ентусиаст
-
в момента фаровете ти са хубави само слагаш една лупа на късите и нещата ще са супер, отделно като дадещ на дълги ще ти свети и секция дълги заедно с лупата
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
1-те са лошо снимани, гаранция! за това ти изглежда, че се губят ринговете Така е най-добре и са от бабуна комплекта, който е 233лв.
2-те са мисля на колегата Рундев и мисля че имат рингове и на самите лупи...
И аз като теб съм в момента. И вече знам какво ще си взема, моримитото за директно вграждане с H1 крушки. Кво му плащаш на тея тънки пари?
Разпитах доста колеги и тяхното мнение и както си прочел в темата за терминаторският фар е, че лупите са си лупи. Оригинални или не, по-добре светят от рефлекторният фар с 55W крушки.

2-те са мисля на колегата Рундев и мисля че имат рингове и на самите лупи...

И аз като теб съм в момента. И вече знам какво ще си взема, моримитото за директно вграждане с H1 крушки. Кво му плащаш на тея тънки пари?

Разпитах доста колеги и тяхното мнение и както си прочел в темата за терминаторският фар е, че лупите са си лупи. Оригинални или не, по-добре светят от рефлекторният фар с 55W крушки.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
vavilon написа:лупите са си лупи. Оригинални или не, по-добре светят от рефлекторният фар с 55W крушки.
Факт
готов съм даже да демонстрирам някоя вечер за да знаете какво ще се случи, моите лупи са на една седмица и смея да твърдя че станаха сравнително добре
Ясно. Горе-долу на същото мнение бях, но така с вашата подкрепа ще действам по-смело
Сложете някоя друга снимка на светло/тъмно как се е получило и да сравняме
или в другата тема да не стане преплитане?

Сложете някоя друга снимка на светло/тъмно как се е получило и да сравняме
или в другата тема да не стане преплитане?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2