Проблем с мултиволана на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

Проблем с мултиволана на е46

Мнение от Asgard » 21 Окт 2012, 19:31

Привет на всички!
Наскоро си смених колата и сега имам мултиволан (3-лъчев със сцепения лъч) ... е да обаче нито 1 от копчетата му не функционира. Също така и не светят. Говорих с човека, от който я взех и той ми каза , че е изгорял бушона. Вие как мислите ?? Възможно ли е там да е проблема и ако да , моля кажете ми , кой бушон да търся понеже схемата на бушоните я няма. Колата е е46 320д октомври месец 2000г. Ако не е от бушона , къде да търся проблема???

Ако е от значение, колата е с касетофон + CD чейнджър.

Преди да ме насолите :bang: , че съм постнал 10000ната подобна тема искам да отбележа , че има сходна , но тя е във форума за е39 , а тук има същата ,но там проблема е само с копчетата за CD-то (неоригинално) и затова предпочетох да не правя оффтопик и постнах нова тема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Re: Проблем с мултиволана на е46

Мнение от emo_ch » 21 Окт 2012, 20:48

Аз преди време си гледах моите бушони и наистина има бушон за мулти волана. Не помня кой точно е, но на кутията с бушоните пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Окт 2012, 22:20

Asgard написа:Привет на всички!
Наскоро си смених колата и сега имам мултиволан (3-лъчев със сцепения лъч) ... е да обаче нито 1 от копчетата му не функционира. Също така и не светят. Говорих с човека, от който я взех и той ми каза , че е изгорял бушона. Вие как мислите ?? Възможно ли е там да е проблема и ако да , моля кажете ми , кой бушон да търся понеже схемата на бушоните я няма. Колата е е46 320д октомври месец 2000г. Ако не е от бушона , къде да търся проблема???

Преди да ме насолите :bang: , че съм постнал 10000ната подобна тема искам да отбележа , че има сходна , но тя е във форума за е39 , а тук има същата ,но там проблема е само с копчетата за CD-то (неоригинално) и затова предпочетох да не правя оффтопик и постнах нова тема.

свали кората под волана и виж дали е вързан волана, защото може само да са го монтирали а да не е активиран, под кората на волана има една зелена букса на нея трябва 8,9 и 10 пин да имат кабели ако са празни трябва да се окабелява.
Съмнява ме да не ти работи заради бушон защото до волана отива К-линия а ако тя не работи няма да ти работят и други модули в колата и захранването е от лайт модула от кабела за осветление на бутоните и на осветлението на всичко копчета в колата а те светят нали :?:

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 22 Окт 2012, 18:52

oci написа:
Asgard написа:Привет на всички!

свали кората под волана и виж дали е вързан волана, защото може само да са го монтирали а да не е активиран, под кората на волана има една зелена букса на нея трябва 8,9 и 10 пин да имат кабели ако са празни трябва да се окабелява.
Съмнява ме да не ти работи заради бушон защото до волана отива К-линия а ако тя не работи няма да ти работят и други модули в колата и захранването е от лайт модула от кабела за осветление на бутоните и на осветлението на всичко копчета в колата а те светят нали :?:

Да, останалите копчета по конзолата си светят. Дано не си прав... искам да проверя първо за бушона, ако той е проблема няма да има смисъл да се разглобява нищо. Иначе ,ако си вместим в по-лошия вариант , а именно да не е окабелен волана - сложна ли е процедурата??

Ще помоля някой да ми каже , кой е бушона за волана и ако може да метне 1 снимка. Просто ми липства таблицата с бушоните (кой за какво е и колко ампера)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Окт 2012, 18:56

Като си сменил волана инсталирал ли си и допълнителния кабел за мултифункцията?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 22 Окт 2012, 21:34

щом всичко си свети друго значи не е окабелен на 90 процента съм сигурен, ако ти е изгорял бушона няма да ти светят и другите копчета и намя да ти работят други модули защото бушона е за К-линията и за лайтмодула.
Свали кората и провери това което ти писах и така ще си на 100 процента сигурен. Кората под волана се сваля с две дюбелчета и се слага точно за една минута по малко отколкото ще отделиш време да провериш бушоните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Окт 2012, 22:06

Asgard написа:Ще помоля някой да ми каже , кой е бушона за волана и ако може да метне 1 снимка. Просто ми липства таблицата с бушоните (кой за какво е и колко ампера)

viewtopic.php?f=34&t=93992&start=15

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 23 Окт 2012, 0:21

Тази кола не илиза със сцепен лъч!Сменян е и не е окабелен волана,а е сложен само за гъзария/продажба!Раздели се с 80лв за оригинален кабел или питай OCI да ти даде един правен на 1/2-1/3 цена,ако още ги прави! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 23 Окт 2012, 1:45

Оригиналния кабел последно беше 36 лева и некви стотинки в Дару...

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 23 Окт 2012, 8:37

Благодаря много на всички!! Помощта ви е безценна :)) :yes:
Само 1 последно въпросче - много ли е занимавка , в смисъл трудоемко ли е да се монтират кабелите на този волан :?:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 23 Окт 2012, 12:55

Зависи... аз примерно си го инсталирах за около 40 мин. Бих ти казал, че не е сложно и можеш и сам да се справиш - зависи колко си кадърен с инструментите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 23 Окт 2012, 13:22

Колега гледам че си от Пловдив ако неможеш да се оправиш обади се :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Окт 2012, 22:34

dr.peshev написа:Тази кола не илиза със сцепен лъч!Сменян е и не е окабелен волана,а е сложен само за гъзария/продажба!Раздели се с 80лв за оригинален кабел или питай OCI да ти даде един правен на 1/2-1/3 цена,ако още ги прави! :yes:

Правим всичко що се отнася до БМВ :yes:
Кабели имам за без пари, по-трудно е връзването, но това само за човек който не се е занимавал с такива неща иначе имаш ли схемата се връзват три кабела и всичко тръгва.

Zagy написа:Оригиналния кабел последно беше 36 лева и некви стотинки в Дару...

Заги съгласен съм с теб ама 36 лв за три кабела :shock: , не си струва, а те не са нищо друго по различно от другите единствено, че ще са с точните цветове, иначе може да си направиш със същото сечение и пинчета и става.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 24 Окт 2012, 0:00

oci написа:
Zagy написа:Оригиналния кабел последно беше 36 лева и некви стотинки в Дару...

Заги съгласен съм с теб ама 36 лв за три кабела :shock: , не си струва, а те не са нищо друго по различно от другите единствено, че ще са с точните цветове, иначе може да си направиш със същото сечение и пинчета и става.

Абсолютно си прав... иначе аз аз за мен си тогава прецених, че ще ми е по-лесно да не си играя на "направи си сам" и направо си го купих.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 24 Окт 2012, 10:55

в темата на Димитров за монтирането на автопилота даже съм обяснявал за кабелчето от мултифункцията до буксата на самия волан, за който в дару искат към 50 кинта а става дума за 4 кабелчета с дължина 15см. и две букси в края им, които ми излезнаха стотинки, такаче кабел сам си прави. :yes:

Следваща

Назад към E46