турбо,гарнитура на главата или др.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
турбо,гарнитура на главата или др.
здравейте колеги,понеже не искам да цапам повече темите на другите колеги,реших да пусна една отделна...историята е следнта...от 1 седмица забелязах че прави петънца масло...днес я занесох при един приятел които махна корите за да я огледаме...оказа се че цялата част под турбото е омаслена(вкл. и магарето) блока също...по мъркуча на кулера беше потекло масло но от външната страна...до последно нито пушеше на масло,нито губеше мощност...някакви предположение дали може да е и гарнитура на главата...ние пак ще разглобим това в което се съмняваме но мнения не са излишни

- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Re: турбо,гарнитура на главата или др.
И при мен е така колега, наскоро си взех 320D и си е така ... утре ще ходя на " доктор " при Краси от Несебър та ще споделя мнение ! Аз доколкото гледах и се съмнявам при мен е турбото понеже свалих маркуча който е точно преди EGR и беше омаслен от вътрешната страна, но колата си върви доста добре и изобщо не пуши.Незнам и аз ... все пак ще споделя мнение какво е казал въпросния майстор утре

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Пич щом колата върви и не бута не се шашкай...смени си филтъра на картерните газове първо.. замине ли ти бебето (турбото) отзад няма да видиш нищо на огледалото от чадилка. Не знам до сега карали ли сте коли с принудително но е съвсем нормално тръбите след турбото да са омаслени.. Все пак тази ос на бебето плава в маслен филм.. няма как да не пуска масло. Хора са вадили половин кило масло от кулер ти се шашкаш за омаслени стени...
minimalcoholic написа:здравейте колеги,понеже не искам да цапам повече темите на другите колеги,реших да пусна една отделна...историята е следнта...от 1 седмица забелязах че прави петънца масло...днес я занесох при един приятел които махна корите за да я огледаме...оказа се че цялата част под турбото е омаслена(вкл. и магарето) блока също...по мъркуча на кулера беше потекло масло но от външната страна...до последно нито пушеше на масло,нито губеше мощност...някакви предположение дали може да е и гарнитура на главата...ние пак ще разглобим това в което се съмняваме но мнения не са излишни
Това доста често срещан проблем при дизелите.Най-обилния теч идва от турбината по точно от дихтунгите на входящото масло и гарнитурата на тръбата на изходящото масло.За да спре теча трябва да смениш следните неща:
-гарнитура капак клапани
-о-пръстен на вакуум помпа
-дихтунгите на вх.масло на турбото и гарнитурата на изхода
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
-гарнитура капак клапани
-о-пръстен на вакуум помпа
-дихтунгите на вх.масло на турбото и гарнитурата на изхода
предополагам тези части са в пъти по-евтини от ремонт на турбо ?
още не сме свалили самия кулер,вчера махнаме всички кори да огледаме кое на къде е и се оказа че е омаслена цялата предна лява част на двигателя...и като си проверих маслото се оказа под минимума но беше направило маслено петно...дано да не е турбо,защото нямаше такива признаци като пушек и загуба на мощност...

- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
И аз сега се връщам от сервиза същото ми каза моя майстор. Гарнитурите били метал с гума и самата гума прегаряла с годините нацепвала се и за това започвали да изтърват отвсякъде.Моята тече от вакуум помпата капака на главата самата глава картера и между турбото и блока на двигателя,също така тече и от снатката между гумения маркуч и интеркулера, попитах дали е възможно и турбото да заминава и отговора беше " като се отвори ще се види" Та така по живо по здраво от понеделник съм в сервиз 

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
minimalcoholic написа:оказа се филтъра на картерните газове
ша слушаш ей

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
каня всички видяли тази тема в нас да почерпя за добрата новина

- Cherenz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d,Е46 М3
- Мечтае да кара: E46 M3 Touring
minimalcoholic написа:каня всички видяли тази тема в нас да почерпя за добрата новина![]()
Дай адрес Русе,ул. ......,бл.,вх.....

- Wylde
- Потребител
-
- Кара: BMW E46/330xd
- Мечтае да кара: BMW E46/330xd
- Детайли за колата: BMW 330xd/184hp/4x4/410nm at 2000rpm
Хаха колега,при мен беше абсолютно същият филм.Смених филтъра на картерните газове и заспа.Тая малка джвъчка може да направи големи бели и е задължително на всеки 60 000 километра да се сменя,иначе гърмят турбини и прочее неща,които хич не е гот да гърмят...
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
утре ще взема колата и ще споделя мнение дали има разлика преди и сега

Cherenz написа:minimalcoholic написа:каня всички видяли тази тема в нас да почерпя за добрата новина![]()
Дай адрес Русе,ул. ......,бл.,вх.....

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
междудругото турбото ми било перфектно...без никакви луфтове
ами хайде да се.организирамр,отварям гаража,палим барбекюто и няма какво да стане....

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2