Амортисьори или ...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Амортисьори или ...
Колеги, от известно време, забелзявам, че возията се влоши. При минаване на неравности се чува едно туп туп от 4те колела и също имам чувството, че подскача по неравностите вместо да ги обира, все едно амортисьорите са се втвърдили един вид. Минах на онези машини които правят тест на амортисьорите и казаха, че са наред. Пробвах и да натисна колата и да я пусна рязко да видя дали не се люлее, но всичко е ок. Майсторите гледат все едно и също шарнири и тампони, а те са перфектни сменени скоро. От какво може да е според вас? Имам възможност да сменя амортисьорите, но не ми се иска да ги сменя и проблема да остане.
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Re: Амортисьори или ...
Провери,си биалетките къто за начало,това туп туп е саунд от тях.Поздрави
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Добър начин да хванеш хлопащ амортисьор е да вдигнеш съответното колело, и отдолу с кози крак (или някаква щамга с подобна извивка) напъваш на тласъци. Може и да не се чуе, затова е добре да имаш някой, който да хване стержена с ръка и да усети дали хлопа. Да ти се разхлопат обаче всички амортисьори едновременно е малко вероятно, така че както каза колегата преди мен провери си биалетките. Те най-често занимават и тракат доста отчетливо. Виж си и тампоните на стабилизиращите щанги. Може да е и от тампоните на амортисьорите.
Благодаря за мненията, ще проверя тия биалети, те 4 броя ли са?
Иначе съм сменил съм тампони на амортисьори.
Иначе съм сменил съм тампони на амортисьори.
Е колеги, връщам се от 2 сервиза, всичко било бетон, единсвеното което споменаха е че може да е от полеритановите тампони на носачите.
5 мнения
• Страница 1 от 1