няколко въпроса относно е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- S.topalov
- Потребител
-
- Кара: Автомобил
няколко въпроса относно е46 320д
Здравейте колеги имам няколко питания относно колата ми.Значи днеска си монтирах копче за борд компютъра на лоста за мигачите,след което бях при един пич да ми активира тази функция с бмв скенер,но забелязахме че има някакви грешки една от която беше външен температурен датчик или нещо от сорта,та вапросът ми е какво е това чудо каде се намира да го сменям ли?
Другият ми въпрос е свързан с показанията на борда след като го отключихме реално показва само май моментния разход,на оставащи километри има само чертички а на километри в час някви стойности които варират от 10 до 20 незнам какво е това а на външната температута показва 40гр. и не мърда(дали няма нещо общо с този външен температурен датчик?)
и последния ми въпрос е отпред до двигатела точно до въздущния филтър има някаква сирена на която е откачена буксата като е сложа и почва да пищи когато и е кеф без причина за какво е тази сирена?
Благодаря много на отзовалите се!
Другият ми въпрос е свързан с показанията на борда след като го отключихме реално показва само май моментния разход,на оставащи километри има само чертички а на километри в час някви стойности които варират от 10 до 20 незнам какво е това а на външната температута показва 40гр. и не мърда(дали няма нещо общо с този външен температурен датчик?)
и последния ми въпрос е отпред до двигатела точно до въздущния филтър има някаква сирена на която е откачена буксата като е сложа и почва да пищи когато и е кеф без причина за какво е тази сирена?
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: няколко въпроса относно е46 320д
1.този температурен датчик е за твое удобство,той измерва външната температура и ти я показва на таблото...сега е 40градуса ,защото го няма този датчик...
2.покарай малко и оставащите километри ще се оправят...тези стойности които варират от 10-20 ако не се лъжа са ти средната скорост...все пак ти си имаш голям скоростомер на който да следиш с колко км/ч се движиш...
3.това е алармата ти
2.покарай малко и оставащите километри ще се оправят...тези стойности които варират от 10-20 ако не се лъжа са ти средната скорост...все пак ти си имаш голям скоростомер на който да следиш с колко км/ч се движиш...
3.това е алармата ти

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
1) Датчика е в предния ляв подкалник и за да ти показва 40 градуса сигурно е покойник или липсва.
Si non confectus, non reficiat.
- S.topalov
- Потребител
-
- Кара: Автомобил
S.topalov написа:Здравейте колеги имам няколко питания относно колата ми.Значи днеска си монтирах копче за борд компютъра на лоста за мигачите,след което бях при един пич да ми активира тази функция с бмв скенер,но забелязахме че има някакви грешки една от която беше външен температурен датчик или нещо от сорта,та вапросът ми е какво е това чудо каде се намира да го сменям ли?
Ахам ясно колега мерси много само не ми е много ясно каква аларма може да е това защото като включа буксата на въпросната сирена се задейства абсолютно без причина дори когато колата е в движение си свири и няма гасене докато не искарам буксата дори няма авариен сигнал когато свири.бях забравил но и вътре до копчето на асц-то имам дупка за диод вероятно от аларма възможно е някой да е бараникал нещо,но как да го оправя

По принцип трябва да има датчик в самото купе.Когато синът ми спи го оставям вътре и заключвм колата.Когато се събуди и се размъда колата започва да бибка.Това е оригинално от БМВ завода.Провери този датчик.Успех 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Относно сирената/алармата - виж да не ти е потънал датчика за капака - като застанеш пред мотора ти е една стърчаща джаджа зад лявото бомбе на амортисьора.
6 мнения
• Страница 1 от 1