няколко въпроса относно е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

няколко въпроса относно е46 320д

Мнение от S.topalov » 15 Окт 2012, 20:49

Здравейте колеги имам няколко питания относно колата ми.Значи днеска си монтирах копче за борд компютъра на лоста за мигачите,след което бях при един пич да ми активира тази функция с бмв скенер,но забелязахме че има някакви грешки една от която беше външен температурен датчик или нещо от сорта,та вапросът ми е какво е това чудо каде се намира да го сменям ли?
Другият ми въпрос е свързан с показанията на борда след като го отключихме реално показва само май моментния разход,на оставащи километри има само чертички а на километри в час някви стойности които варират от 10 до 20 незнам какво е това а на външната температута показва 40гр. и не мърда(дали няма нещо общо с този външен температурен датчик?)

и последния ми въпрос е отпред до двигатела точно до въздущния филтър има някаква сирена на която е откачена буксата като е сложа и почва да пищи когато и е кеф без причина за какво е тази сирена?

Благодаря много на отзовалите се!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Re: няколко въпроса относно е46 320д

Мнение от minimalcoholic » 15 Окт 2012, 23:24

1.този температурен датчик е за твое удобство,той измерва външната температура и ти я показва на таблото...сега е 40градуса ,защото го няма този датчик...
2.покарай малко и оставащите километри ще се оправят...тези стойности които варират от 10-20 ако не се лъжа са ти средната скорост...все пак ти си имаш голям скоростомер на който да следиш с колко км/ч се движиш...
3.това е алармата ти
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Окт 2012, 0:11

1) Датчика е в предния ляв подкалник и за да ти показва 40 градуса сигурно е покойник или липсва.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: Автомобил

Мнение от S.topalov » 16 Окт 2012, 9:05

S.topalov написа:Здравейте колеги имам няколко питания относно колата ми.Значи днеска си монтирах копче за борд компютъра на лоста за мигачите,след което бях при един пич да ми активира тази функция с бмв скенер,но забелязахме че има някакви грешки една от която беше външен температурен датчик или нещо от сорта,та вапросът ми е какво е това чудо каде се намира да го сменям ли?
Другият ми въпрос е свързан с показанията на борда след като го отключихме реално показва само май моментния разход,на оставащи километри има само чертички а на километри в час някви стойности които варират от 10 до 20 незнам какво е това а на външната температута показва 40гр. и не мърда(дали няма нещо общо с този външен температурен датчик?)

и последния ми въпрос е отпред до двигатела точно до въздущния филтър има някаква сирена на която е откачена буксата като е сложа и почва да пищи когато и е кеф без причина за какво е тази сирена?

Благодаря много на отзовалите се!

Ахам ясно колега мерси много само не ми е много ясно каква аларма може да е това защото като включа буксата на въпросната сирена се задейства абсолютно без причина дори когато колата е в движение си свири и няма гасене докато не искарам буксата дори няма авариен сигнал когато свири.бях забравил но и вътре до копчето на асц-то имам дупка за диод вероятно от аларма възможно е някой да е бараникал нещо,но как да го оправя :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от апостола » 16 Окт 2012, 9:17

По принцип трябва да има датчик в самото купе.Когато синът ми спи го оставям вътре и заключвм колата.Когато се събуди и се размъда колата започва да бибка.Това е оригинално от БМВ завода.Провери този датчик.Успех :driving:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Окт 2012, 9:19

Относно сирената/алармата - виж да не ти е потънал датчика за капака - като застанеш пред мотора ти е една стърчаща джаджа зад лявото бомбе на амортисьора.

Назад към E46