Замирисва на масло - РЕШЕНО
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Замирисва на масло - РЕШЕНО
Колеги забелязах наскоро че като я "ръчкам" -настъпвам в колата замирисва неприятно.мирисът не можах да определя точно,но е нещо като на изгоряло масло или пластмаса,та вдигнах предния капак и какво да видя бял пушек от вътрешната част на двигателят,докато развия кората за да видя от къде идва,пушекът изчезна.та въпросното пушене и миришене се получава след 10-15 мин яко градско каране,казвам "Яко" в буквалния смисъл (1-ва,2-ра,-3-та....,до 4000-4500 обр.газта смачкана и това се повтаря.).съответно проследих нивото на маслото и водата и състоянието им като течности,да не са се смешили.Смесване няма,обаче нивото на маслото видимо намаля,следователно трябва да пуска масълце от някъде,само че го прави при натоварване на двг.Някои има ли идея от къде може да изтърва,с едно приятелче я огледахме на канал нямаше омаслено никаде.Едно уточнение,преди 2г като си закупих колата,установихме че семерината на коляновия вал изпуска мъничко,та може ли да е от нея?или дори да изкуска има ли къде да се загрее маслото за да се изпарява.
Последна промяна KARAIVANOV на 02 Юли 2013, 0:20, променена общо 1 път
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Замирисва на масло
Единствено да ти дими и мирише , капи само на изпускателния колектор , колата дизел ли е ? може тръбичката за маслото на турбото да изпуска и да къди .
За милиони-няма закони.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Гарнитурата на капака на клапаните си е взела почивка
Ако не си я пипал я сменяй смело, моята като я свалих и я подпрях на едно дърво си седеше права

Ако не си я пипал я сменяй смело, моята като я свалих и я подпрях на едно дърво си седеше права

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
KARAIVANOV написа:Колеги забелязах наскоро че като я "ръчкам" -настъпвам в колата замирисва неприятно.мирисът не можах да определя точно,но е нещо като на изгоряло масло или пластмаса,та вдигнах предния капак и какво да видя бял пушек от вътрешната част на двигателят,докато развия кората за да видя от къде идва,пушекът изчезна.та въпросното пушене и миришене се получава след 10-15 мин яко градско каране,казвам "Яко" в буквалния смисъл (1-ва,2-ра,-3-та....,до 4000-4500 обр.газта смачкана и това се повтаря.).съответно проследих нивото на маслото и водата и състоянието им като течности,да не са се смешили.Смесване няма,обаче нивото на маслото видимо намаля,следователно трябва да пуска масълце от някъде,само че го прави при натоварване на двг.Някои има ли идея от къде може да изтърва,с едно приятелче я огледахме на канал нямаше омаслено никаде.Едно уточнение,преди 2г като си закупих колата,установихме че семерината на коляновия вал изпуска мъничко,та може ли да е от нея?или дори да изкуска има ли къде да се загрее маслото за да се изпарява.
измии двигателя и свали кората,след това я ръчкаи и ще си проличи,иначе така с гадаене маи няма да стане,може да е от много места

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
landolin написа:Гарнитурата на капака на клапаните си е взела почивка![]()
Да, но при теб си е детска болест, докато при неговия дизелов мотор...се случва веднъж на 50 коли

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Карам колата няколко дни и засега няма проблем,но не смея да я настъпя,за сега не намалява нивото на маслото,ще я наблюдавам и ако открия от къде е ще пиша.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
А ти сигурен ли си че мирише на масло а не на нафта? 

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
щом дига пушек значи капе на колектора, разгледай над него и няма начин да не го гепиш
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
ociata написа:А ти сигурен ли си че мирише на масло а не на нафта?
А ако мирише на нафта от какво е? Че и при мен като я ръчкам доста замирисва на изгоряло-недоизгоряла нафта и аз немога да определя точно. Но мириса е на нафта
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
SlipX написа:ociata написа:А ти сигурен ли си че мирише на масло а не на нафта?
А ако мирише на нафта от какво е? Че и при мен като я ръчкам доста замирисва на изгоряло-недоизгоряла нафта и аз немога да определя точно. Но мириса е на нафта
Ако мирише на нафта е или маркучите за обратна нафта или дюзите. Тук във форума казаха че най-често са маркучите за обратна нафта, но аз ги смених и пак си тече от/около дюзите. Неприятното е че на място не мога да установя точно от къде тече, но се събира нафта в гнездата около дюзите и от горещината на мотора се изпарява и мирише стабилно... Ефекта се засилва като я сръчкам стабилно и после ми се наложи да спра например и от вентилатора влиза доста силна миризма вътре в купето.
Гледам и ти си със същия мотор - свали най-предната кора на мотора(тая с емблемата на БМВ) и виж под дунапрена дали в гнездото на първата дюза има локвичка. Ако има проблема ти е като при мен

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
проблема с пушенето го нямаше известно време но днес пак се появи и то стабилно,сръчках я пак в градски условия и като спрях на светофара,пушеше от ауспуха и от двигателния отсег,спрях не изгасих мотора и вдигнах капака,пушека идва от мястото където е турбото,само че да допълня като я натисна и излизаше бял дим от ауспуха,тия дни сменяхме тампоните на двг- то и като махнахме коратата от долу за да сменим десния тампон видяхме че кората е омаслена,климатика и той и по тръбата(гърнето) имаше масълце,но майстора нямаше време да прегледа от къде е и ми каза че турбото ми си заминавало.Само че моето турбо го купих чисто ново -гарет,на 60 000 км е сега сменяно е в Даскалов-Русе,карам само с хубаво масло,на 10 000 км го сменянм,2 пъти сменям филтър картерни газове и да замине турбото пак,незнам какво да кажа,иначе нямам загуба на мощнсот колата си върви добре,но тоя път всичко стана в пушек бял,помислих че се запали колата,е не е чак от run a way diesel,ама не беше и малко.оставих колата да поработи на място около 5 мин,звъннах на едно приятелче да я види но в събота ест на никои не му се занимава и за понеделмник оставих,после изгасих колата изчках 10 мин,проверих маслото - има,запалих колата и карах около 3-5 км и леко настъпване и нямаше никакво пушене нито от ауспуха нито от двигателния отсег,какво да гледам и да проверя и правя до понеделник?не ми е спокойно при мисълта че може пак да е заминала турбината.ако някои има идеи да ме успокои малко. 

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Kaзах ти , преди време . Явно капи от тръбопровода за маслото на турбото ! Питаш може ли да може пак да ти заминава турбото ако има проблем със смазването. Не че майстора ти няма време явно си НЕ разбира , защото 5 мин ти трябват да ти установят теча . Аз бих ти я проверил по всяко време , но уви не сме от един град.
За милиони-няма закони.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Така огледахме колата,масло около и под турбото нямаше,тъй като смених меката връзка,че беше скъсана проверихме турбото за луфт-нямаше,поогледахме и забелязахме леко омасляване от задната страна на мотора,т.е.май гарнитурата на капака на клапаните е заминала,точно от капака се виждаше масълцето,което е капало в/у колекторите.Като я сменим ще пиша за резултат.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Проблема се разреши след смяна на гарнитурата на капака на клапаните,вече не пуши при настъпване и не губи масло.
14 мнения
• Страница 1 от 1