Виене на хидравлика само на задна скорост?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Виене на хидравлика само на задна скорост?
Знам, че има хиляди теми за хидравличната рейка и помпа но при мен се случва нещо странно - от време на време хидравликата ми издава много силен звук (като стар автобус) при маневриране назад
Интересното е, че при маневри напред дори и при падане на оборотите (движение без да се дава газ) всичко е наред, обаче при тръгване назад се почва едно виене все едно е икарус. Маслото на хидравликата и казанчето са сменени, но проблема си остана - нямам загуба на хидравлична течност.
Ще сменя още веднъж хидравличното масло, но ме съмнява да има ефект. Всичко по хидравликата - помпа, рейка и маркучи са си оригиналните и не са сменяни.

Интересното е, че при маневри напред дори и при падане на оборотите (движение без да се дава газ) всичко е наред, обаче при тръгване назад се почва едно виене все едно е икарус. Маслото на хидравликата и казанчето са сменени, но проблема си остана - нямам загуба на хидравлична течност.
Ще сменя още веднъж хидравличното масло, но ме съмнява да има ефект. Всичко по хидравликата - помпа, рейка и маркучи са си оригиналните и не са сменяни.
Re: Виене на хидравлика само на задна скорост?
Ти сигурен ли си, че ти вие хидравликата?
Защото независимо дали се движиш напред или назад двигателя винаги върти в една посока.
И кога точно вие? Като се движиш назад или почва веднага щом включиш задна?
Защото независимо дали се движиш напред или назад двигателя винаги върти в една посока.
И кога точно вие? Като се движиш назад или почва веднага щом включиш задна?
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
за хидравлика няма значение на каде се движи колата , да не би да ти се случва това при пълно навит на едната страна волан - до карай ??

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Е вие вече ме разбихте с въртенето на двигателя
точно затова съм описал проблема като "странен".
Виенето (бученето) е точно като на хидравлика на стар автобус и почва когато тръгна назад и навъртя волана и то не докрай и то не всеки път. При спряно положение и навиване на волана от единия до другия край нищо не се случва (освен да паднат леко оборотите при крайно положение) и хидравликата си е супер

Виенето (бученето) е точно като на хидравлика на стар автобус и почва когато тръгна назад и навъртя волана и то не докрай и то не всеки път. При спряно положение и навиване на волана от единия до другия край нищо не се случва (освен да паднат леко оборотите при крайно положение) и хидравликата си е супер

landolin написа:Е вие вече ме разбихте с въртенето на двигателяточно затова съм описал проблема като "странен".
Значи смени си предните гуми с точния размер и всичко би трябвало да се оправи.
Друг вариант е да ти стърже гуменото каре в лоста за скоростите при движение назад.
Няма как проблема да е в хидравликата.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и на мен ми се вижда невероятно, качи едни клипче със звука, някой да те снима и да се види от къде се чува, проблема да не е някаде другаде а да ти се струва че е от хидравликата
6 мнения
• Страница 1 от 1