разход и лошо гориво
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
разход и лошо гориво
Привет колеги. Възможно ли е некачествено гориво да доведе до по-висок разход и обратното, по-хубаво гориво до по-малък при еднакви условия на каране и естествено изправен автомобил?

- zl000
- Потребител
-
- Кара: E46 , E64
- Детайли за колата: 318 i , 635 d
Re: разход и лошо гориво
Да - имайки впредвит че в Европа като си сипвам бензин и от изпаренията над резервуара можеш да припаднеш - в БГ не е така
А дали проблема ти е от бензина не е сигорно

А дали проблема ти е от бензина не е сигорно
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Принципно е възможно понеже некачественото гориво изгаря по-лошо в цилиндрите, което означава че мощността пада, което изисква повече натискане на педала за газта, което води до повишен разход. Друг е въпросът дали този разход е съществен. Аз наскоро преминах към към по-хубавата нафта на OMV (Max motion diesel). Все още не мога да кажа дали разходът е намалял, но това което забелязвам е, че двигателят пуши много по-малко като давам газ. В това отношение разликата е огромна
. Преди зареждах на Еко обикновен дизел (т. нар. Ekonomy) и колата си припушваше дори и при не много подаване на газ. А и Еко нещо ме съмняват, че "удрят в грамажа"
. Гледам, че от скоро и Shell предлагат някакво гориво, с което се намалявал разхода, но тия работи ми се струват измама. Все пак ако някой го е пробвал това гориво нека сподели впечатления. Аз по принцип на Shell избягвам да зареждам, защото съм чувал някои "мръсни" истории
.

- taba4ko
- ентусиаст
-
Ами за Shell смятам, че е рекламен трик. Само те останаха без да са си кръстели обикновеното гориво. Според мен само са му сменили името а си е същото гориво от преди. Няма как да стане до сега си сипвал едно а от довечера сипваш друго на всички бензиностанции. За ЕКО се говори, че само Ekonomy 95 не ставал (аз от него заредих сега и малко съжалявам за това), останалите горива уж били добри.
По темата. Аз зареждам до горе и от последната зарядка ми се струва, че прекалено бързо пада стрелката на резервоара, а изминатите километри не са колкото съм изминавал до сега. Под съществен разход имам в предвид около 1,5-2 литра отгоре.
По темата. Аз зареждам до горе и от последната зарядка ми се струва, че прекалено бързо пада стрелката на резервоара, а изминатите километри не са колкото съм изминавал до сега. Под съществен разход имам в предвид около 1,5-2 литра отгоре.

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
разход и лошо гориво
Случайно или не, преди 2 седмици заредих ekonomy догоре и 70км по-късно колата умря на магистралата със 150 км/ч, така и не успя да запали повече. Диагнозата беше заминала помпа на common rail.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз откакто съм взел колата карам зимата и лятото само със скъпия дизел на ОМВ, но има разлика в горивата на различните бензиностанции на веригата. Така че... всичко е на късмет.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Аз вече втори път зареждам от новото гориво на Шел (Shell FuelSave 95) и съм приятно изненадан
. Незнам дали е по-икономичен, но двигателя работи досто по-добре сутрин преди да е загрял. Дават му 2% икономия, което няма как да го хвана по никакъв начин, а и това не би ме накарало да зареждам от една или друга бензиностанция.

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- taba4ko
- ентусиаст
-
gromovich написа:Аз откакто съм взел колата карам зимата и лятото само със скъпия дизел на ОМВ, но има разлика в горивата на различните бензиностанции на веригата. Така че... всичко е на късмет.
Не само на ОМВ е така. На повечето вериги бензиностанции им се различава горивото по различните им клонове - та нали от едно място зареждат...

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
taba4ko написа:По темата. Аз зареждам до горе и от последната зарядка ми се струва, че прекалено бързо пада стрелката на резервоара, а изминатите километри не са колкото съм изминавал до сега. Под съществен разход имам в предвид около 1,5-2 литра отгоре.
То на стрелката не винаги може да се вярва. Най-точното е добре познатия метод със зареждане догоре, каране и пак зареждане догоре. Разход 1,5-2 литра отгоре (предполагам на 100 км имаш предвид) е доста, за да се дължи на горивото.
- taba4ko
- ентусиаст
-
Да имаш право. Възможно е и стрелката да ме лъже малко. Аз и за това поставям въпроса пред колегите от форума. Естествено ще имам резултатите след като заредя догоре и ще видя колко съм изминал с изразходеното вече гориво.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
emo_ch написа:taba4ko написа:По темата. Аз зареждам до горе и от последната зарядка ми се струва, че прекалено бързо пада стрелката на резервоара, а изминатите километри не са колкото съм изминавал до сега. Под съществен разход имам в предвид около 1,5-2 литра отгоре.
То на стрелката не винаги може да се вярва. Най-точното е добре познатия метод със зареждане догоре, каране и пак зареждане догоре. Разход 1,5-2 литра отгоре (предполагам на 100 км имаш предвид) е доста, за да се дължи на горивото.
към 2 литра разлика на 100 може да се постигне или с проблем в мотора или ако си карал безумно лошо гориво, в момента по рекламите дават 2 литра на резервоар, ако се предлагаше гориво което намалява разхода с 2 литра на 100, то тва е все едно да намалят нафтата на 2лв на литър, за жалост няма да стане.
иначе и аз си мислля да пробвам тези нови горива на Шел, предполагам ще пуснат първите месеци качество с цел да зарибят и после пак същия боклук. За сега сипвам само на лукойл, и то не защото им е невероятно горивото ами защото ми е удобна, навсякаде все е едно и също.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
taba4ko написа:Да имаш право. Възможно е и стрелката да ме лъже малко. Аз и за това поставям въпроса пред колегите от форума. Естествено ще имам резултатите след като заредя догоре и ще видя колко съм изминал с изразходеното вече гориво.
като говориш за разход и гледам си от София
отчиташ ли ефекта 15 септември

последните седмици трафика се промени доста

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- taba4ko
- ентусиаст
-
Дано да е от първия учебен ден, но като цяло не съм забелязъл да се е променил трафика по моя маршрут с повече от обикновеното.

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
overclock написа:Аз вече втори път зареждам от новото гориво на Шел (Shell FuelSave 95) и съм приятно изненадан. Незнам дали е по-икономичен, но двигателя работи досто по-добре сутрин преди да е загрял. Дават му 2% икономия, което няма как да го хвана по никакъв начин, а и това не би ме накарало да зареждам от една или друга бензиностанция.
Това гориво "Shell FuelSave" го зареждам почти винаги и съм доволен, но тук в Германия го има от няколко месеца. Предполагам, че тук ще е доста по-качественно от БГ.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
На мен също ми се вдигна разхода с около 1,5 - 2 литра, но си го обяснявам с ефекта 15 Септември...
До сега съм зареждал само ЕКО - Економи 95, но сега ми се ще да пробвам нещо друго, още се ослушвам
Пък и не виждам да ми е висок разхода - 2,8 - 12 лятно градско ми се струва срамно ниско.. Ако падне още, не знам, ще ме е срам да споделям... Иначе пролет-есен ми е около 13... За зимата не казвам, че става страшно
До сега съм зареждал само ЕКО - Економи 95, но сега ми се ще да пробвам нещо друго, още се ослушвам

Пък и не виждам да ми е висок разхода - 2,8 - 12 лятно градско ми се струва срамно ниско.. Ако падне още, не знам, ще ме е срам да споделям... Иначе пролет-есен ми е около 13... За зимата не казвам, че става страшно

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3