Проблем със светлините

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 136 hp

Проблем със светлините

Мнение от BoykoKostadinov » 26 Сеп 2012, 16:33

Добър ден. Реших да ви попитам и вас, понеже за момента, нито майстори, нито познати ми вършат работа. За 320д преди фейса, става на въпрос ако е от значение. От както я взех, на таблото ми светят двете маркировки за умрели крушки от дясната страна, отпред и отзад. Сменил съм абсолютно всички крушки в колата ми, като не съм забравил плафона, тази в жабката, на рег. номера, мигачите отстрани малките, абе абсолютно всичко. Не е в тях проблема според 3-ма майстори. Хващат крушката от проблемния,десен фар слагат я на левия и няма проблем. Правят същата процедура от левия, работещ към десен и си свети грешката на таблото. Махах акумулатора за известно време да рестартира грешките, не става. Бях на диагностика, не можа да се изтрие грешката в десния дълъг. ОК, свалихме работещ десен фар от един съсед, само за пробата- пак същата грешка. А отзад като даде грешка и стопа изгасва и мигач като пусна нищо не става, а само мига адски бързо вътре в колата. Странното е, че отзад ми дава грешка мега рядко, ама като се случи е ужасно без мигач. Още по-странно е, че сама си се оправя отзад, ама отпред управия нема. Ходих на жичкаджия я гледа, търси нещо да не е свързано към минуса. Нема, всичко изглежда перфектно. Та ако не сте срещали такава простотия, поне ако може да ми кажете добър майстор за осветление в София. Че съм издивял просто с тия светлини. Живи и здрави :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Проблем със светлините

Мнение от vavilon » 26 Сеп 2012, 19:53

Провери си меката връзка, отзад на багажника, често там се пркъсва/т кабелите и окъсяват. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e46 136 hp

Мнение от BoykoKostadinov » 27 Сеп 2012, 9:04

Благодаря колега за съвета, ще видя за кво става на въпрос :) Ако някои има други предложения, нека заповяда :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 27 Сеп 2012, 13:20

vavilon написа:Провери си меката връзка, отзад на багажника, често там се пркъсва/т кабелите и окъсяват. :yes:

това е задължително за проверка, прегледай и фасонките на фаровете и мигача, може да са се зацапали клеясали и т.н. може да пръснеш малко контактен спрей, отделно отзад провери и основата на която се закрепят крушките, но щом губиш светлини от зад има някъде прекъснат кабел вероятно, иначе е нормално да цъка мигача бързо когато отзад не свети защото претоварва релето като мига само една крушка

Назад към E46